konverzia videa do jmpeg

Sekcia: Aplikácie & Desktop 10.05.2012 | 11:35
martin   Návštevník
zdravím páni. Mám takýto malý problém. Vo winff som zvykol konverťovať video do jmpeg, lebo má vsetky snímky kľúčové a je to dobré pri strihu videa. Ale s novou distribúciou prišlo nové winff a takúto možnosť tam nemám. Tak ma zaujíma, či je dobré dať staré winff do noveho distra, alebo či existuje nejaký iný nástroj na konverziu, alebo či existuje nejaký iný formát ktorý má vsetky snímky kľúčové. Ďakujem.
    • Re: konverzia videa do jmpeg 10.05.2012 | 13:11
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
      Nieje tá vlastnosť len premenovaná? Napr. GOP size atď. Pokiaľ tam naozaj nieje daj do additional parameters -g 1
      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
    • Re: konverzia videa do jmpeg 10.05.2012 | 13:28
      WlaSaTy   Návštevník
      Ak si myslel mjpeg (Motion Jpeg), tak ten bol vhodný na strih v minulom tisícročí kôli zásadnému znižovaniu kvality viacnásobnou konverziou. Ten formát sa začal vytrácať, keď sa ku kamerám začali dodávať sttrihové karty s FireWire portom. A tie zanikli keď sa zvýšil výkon stroja že USB prenos nebolo poznať.

      Neviem či ešte existuje strihový program čo nedopočíta kľúčový obrázok na presne danú pozíciu. Ale, vzhľadom na výkon súčasných strojov si môžeš urobiť virtuálku s niečim starším ak trváš na znížení kvality. To bude rozumnejšie, ako rozbiť celú mašinu cez jeden starý program.
      • Re: konverzia videa do jmpeg 10.05.2012 | 13:55
        MARTIN   Návštevník
        no napríklad keď strihám v openshot a z nejakej sekvencie potrebujem len pár sekúnd, tak na začiatku toho strihu mi zamrzne obraz tak na sekundu. S mjpeg to nerobilo. Takže mi nezostáva iné len skúsiť nejaký náročnejší strih program? Alebo existuje nejaká súčasná alternatíva ku jmpeg?
        • Re: konverzia videa do jmpeg 14.05.2012 | 17:21
          WlaSaTy   Návštevník
          Neviem či sa rozumieme, ale jmpeg nepoznám. Vieš opísať čím sa líši od mjpeg-u? Neviem či sa bavíme totižto o tom istom.
        • Re: konverzia videa do jmpeg 15.05.2012 | 07:06
          martin   Návštevník
          jasné, ide to to isté s určitou lingvistickou modifikáciou. Ospravedlňujem sa :)
          • Re: konverzia videa do jmpeg 15.05.2012 | 18:39
            WlaSaTy   Návštevník
            A to Ti akože vadí že sa Ti pri dopočítavaní kľúčovej snímky zasekne program až na jednu sekundu, ale nevadí Ti neúmerné zníženie kvality a neúmerný nárast výslednej veľkosti?

            To by vysvetlovalo tvoje vysvetlenie ohľadne lingvistickej modifikácie.

            Alternatívou k video formátu prvej generácie je len novšia generácia ktorá Ti nevyhovuje kôli jedno sekundovému záseku. Ale, môžeš vyskúšať niečo príbuzné, teda MPEG-PES. Obidva formáty sa používali pri masteringu VideoCD, ale tá kvalita bola horšia ako z VHS. Takže, ...
            • Re: konverzia videa do jmpeg 16.05.2012 | 01:06
              MARTIN   Návštevník
              funguje to asi takto. Mám dve 15 sekundové sekvencie. Prvú odstrihnem v 10-tej sekunde, z druhej strihnem 5 sekúnd, zvyšných 10 použijem. Lenže mi tam vznikne polsekundový, niekedy sekundový problém, zamrznuty prechod. Vyzerá to fakt idiotsky. Myslel som že za to môže editor. Ale potom som sa dočítal o tých kľúčových snímkoch, tak som jednotlivé sekvencie najprv kontertoval. No a problém prestal. Keby išlo len o to že sa sekne program kým dopočíta snímku, tak to neriešim. Takže potom je zrejme chyba v openshot. Je?
              • Re: konverzia videa do jmpeg 16.05.2012 | 12:00
                WlaSaTy   Návštevník
                Pokiaľ openshot ignoruje bežnú potrebu dopočítania snímok medzi kľúčovým snímkom a miestom strihu, tak je chyba v obslužných rutinách ktoré používa.

                Takže máš na výber. Buď sa dohodneš s vývojármi na doprogramovaní danej funkcionality (môže to stáť peniaze), alebo vyskúšaš iný produkt ktorý to vie. Poprípade si naprogramuješ vlastný video editor.
              • Re: konverzia videa do jmpeg 16.05.2012 | 16:58
                Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
                Osobne by som OpenShot pustil cez terminál a pozrel sa, či pri tom seku niečo nevypíše. Prípadne sa pozrieť do nastavení a hľadať niečo s key frames.
                Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                • Re: konverzia videa do jmpeg 16.05.2012 | 20:07
                  WlaSaTy   Návštevník
                  Pokiaľ mu nevadí viac násobná rekompresia s stratou kvality a vadí mu jedno sekundový zásek editora, tak ozaj ťažko poradiť. Strih sa rieši iným spôsobom.

                  Ale, to nastavenie key frames myslíš ako aby mu to pri rekompresii pridalo kľúčové snímky pred strihom?
                  • Re: konverzia videa do jmpeg 16.05.2012 | 22:45
                    MARTIN   Návštevník
                    Este raz. Nevadí mi jednosekundový zásek editora, ale jednosekundový zásek v zostrihanom výslednom videu. Skúsim to pozrieť cez ten terminál.
                  • Re: konverzia videa do jmpeg 17.05.2012 | 11:34
                    Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
                    aby mu to pri rekompresii pridalo kľúčové snímky pred strihom?
                    Presne tak, stretol som sa s tým pri nejakom (už neviem ktorom) videoeditore.
                    Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                    • Re: konverzia videa do jmpeg 17.05.2012 | 13:28
                      WlaSaTy   Návštevník
                      Mne sa tam v pôvodnej požiadavke nevidí potreba viacnásobnej rekompresie ktorá hnusne uberá na kvalite obrazu. Skúr by som sa zameral na niečo iné.

                      Ak sa z nejakého pevne známeho a daného streamu vyberá presný časový úsek, tak by som pozrel ktoré nástroje (ffmpeg, mplayer) to zvládnu cez command line aby to bolo možné zautomatizovať.

                      A ak sa jedná o výstrih náhodných sekvencií, tak by som skúsil aj iné video editory. Žijeme v novom miléniu a pochybujem že by nebol k dispozícii nejaký strihový program čo si dopočíta kľúčový obrázok tam kde je to potrebné.
                      • Re: konverzia videa do jmpeg 17.05.2012 | 17:48
                        Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
                        Tak napríklad DVBcut nerobí rekompresiu, len na nevyhnutnom mieste napr. odsttihnutej časti, dobrý na rýchly strih je aj Avidemux ten používam ja, potom je dobrý aj ProjectX, alebo TTcut. Osobne strihám vídea extra a potom ich prípadne upravým v nejakom video editore. Robím čiste husto amatérske vídea vhodné tak na YT, takže na nejakú kvalitu moc nepozerám : ) Prácu (program) na strih a editáciu videa doporučujem oddeliť, však to tak robia aj profíci ; )
                        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                        • Re: konverzia videa do jmpeg 17.05.2012 | 20:11
                          WlaSaTy   Návštevník
                          No vidíš, mono tie programy vyskúša a sadnú mu. Škoda, že zatajil zdrojový formát, alebo ukážku. No, ale každý sa živíme niečim iným.

                          Mne išlo obvykle len o korektný pomer strán a výsledné rozlíšenie. Ale, to som už zahodil odkedy mám k dispozícii ARM 1GHz s inštrukciami NEON. To mi zvládne bez problémov aj pri derivátoch MPEG4 SD bez dodatočnej akcelerácie. A tá akcelerácia mi ešte nezlzhala, teda až do momentu keď som prehrával stream cez CIFS.

                          PS: a k tej rekompresii. Určite si spomenieš na nejaký CAM Rip s zlým pomerom strán ktorý niekto prerobil do korektného rozlíšenia, ale za cenu dodatočného sprznenia kvality obrazu.