Raspberry PI filozofia

Sekcia: Komunita 23.08.2012 | 03:50
<<<>>>   Návštevník
asi tomu nerozumiem dobre, preto sa pytam aky je umysel tohto zariadenia... okrem toho ze sa linux friendly socky sa budu pokusat spravit homemade backup, mediacenter, ... // ale ved na trhu su riesenia urcene na toto - preto mi to ako prinosne v tomto smere vobec neprijde

viem ze je to prelacny nizkospotrebny flexiblny embed s pouzivanymi zbernicami // ale to mi tiez neprijde ako riesenie nejakeho problemu pretoze su tu vselijake pic mb na ktorych sa doteraz vsetko robilo ... resp. skutocnym prinosom je ze tam je os z desktopu ? ale treba riesit take problemy kde musi byt os tak su to problemy popisane vyssie a na to riesenia existuju

flexibilita ? // niesu prave smartfony ovela lepsim riesenim a integrovanejsim riesenim ako tento desktop like, powercord needed system ? .... resp. nebolo by lepsie spravit akusi standardnu wireless """"platformu""""" pre jednoduche pripojenie gadgetov k data analyzatoru ako je smartfon?
    • Re: Raspberry PI filozofia 23.08.2012 | 04:06
      Avatar Samuel BWPOW Kupka Almalinux, OpenWRT  Používateľ
      Neviem, aka je oficialna filozofia, ale viem, na aky ucel to pouzivam ja. Prakticky je to pre mna nahrada zariadenia, o ktorom som pisal v mojom blogu.

      Pouzivam to ako vystup pre kamerovy system a na rozne informacne panely. Z mojho pohladu to ma niekolko vyhod. Prva je, ze to ma dobry OpenGL vykon, ten vyuzivam, ked robim rozne graficke vystupy. Druha, ze je to male a pasivne, pricom sa to jednoducho programuje (bezny linux). Tretia je samozrejme cena, kedy sa to cele vratane krabicky a napajania vojde do 50 eur. Momentalne uz len cakam na spustenie masoveho predaja a pojde to na vela miest, kde su momentalne hlucne a velke krabice.
      Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity
    • Re: Raspberry PI filozofia 23.08.2012 | 04:10
      <<<>>>   Návštevník
      pozeram, ze som zabudol sformulovat otazky

      1. riesi to nejaky problem podstatne rychlejsie/lepsie/"lacnejsie" ako dostupne riesenie ?
      2. riesi to nejaky problem pre ktory zatial nie je ine dostupne riesenie ?
      3. su pre RPI like systemy slovo lacny klucove (=klucovejsie, najklucovejsie) ??
      • Re: Raspberry PI filozofia 23.08.2012 | 12:32
        WlaSaTy   Návštevník
        Ty si tie otázky nemusel ani formulovať. Pôvodný účel toho zariadenia je osvetlený na stránke daného projektu.

        Ďalšie účely na ktoré sa dá využiť vyplývajú z jeho špecifikácií a dostupných doplnkových zariadení ktoré naň vznikajú. Tieto účely sú opísané vo verejne dostupných blogoch ktpré píšu spokojní užívatelia ktorí to zariadenie používajú keďže im to pomáha riešiť špecifické úlohy na ktoré existujú zatiaľ len silno predražené mašinky.

        Vzhľadom na použitie výrazu socky ktorého význam je "indivíduá z problematických rodín s nižšími alebo nedostatočnými finančnými príjmami a problematickým chovaním, teda sociálne prípady", tak pochybujem že si sa chcel na niečo opýtať.

        Skús uhádnuť, ako by som mohol napríklad ja nazvať človeka čo sa pýta na zodpovedané otázky, a používa k tomu zbytočné mútenie vody pomocou nevhodných slov.