facebook generuje upload 40KBps

Sekcia: Aplikácie & Desktop 30.08.2012 | 21:57
johnny   Návštevník
Zdravíčko.

Facebook mi niekedy začne len tak z ničoho nič generovať upload do internetu 40KBps, je to normálne ? Väčšinou stlačím F5 a ono to prestane ale nepáči sa mi to, čo už len môže generovať 40KBps. Neskúšal som čakať, či to samé neprestane... Dáta sú odosielané na IP patriace facebooku cez SSL.
    • Re: facebook generuje upload 40KBps 31.08.2012 | 03:21
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
      Ajax má obojsmernú prevádzku, tak možné to je, hlavne pri zahltení keď server nedokáže rýchlo odpovedať, HTTP protokol je brzda interaktívneho webu práve pre dlhé odozvy, viem si predstaviť že zle napísaný skript, ktorý je nedočkavý na odpoveď valí dáta von ako šialený. Tiež tak raz za mesiac zapnem toto monštrum aby som si popísal s ľudmi s ktorými sa už nestíkam, škola atď. Hlavne netreba klikať na hry atď. každou novou aplikáciou pribúdajú nové HTTP požiadavky. Ja mám holý FB aj tak dáva prenosu zabrať :)
      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • Re: facebook generuje upload 40KBps 31.08.2012 | 20:25
        johnny   Návštevník
        40KBps je dosť veľa na požiadavky... Ale asi že máš aj pravdu. Ja mám tiež holý FB, využívam len defaultné služby. Ďakujem.

        Ak ste ešte niekto spozorovali tento jav dajte vedieť.
        • Re: facebook generuje upload 40KBps 02.09.2012 | 08:58
          Avatar Lukáš Staňa Arch, CentOS, Debian  Používateľ
          No ak ťa to zaujíma, otvor si firebug alebo nejaké tie Developer Tools v tvojom browseri a pozri sa, aké XHR ti tam bežia. Väčšinou sú to spojenia zaručujúce PUSH správy, takže správa, alebo čokoľvek iné ti príde hneď a nie až s najbližším reloadom (časti) stránky.