Qemu a pripojenie na net

Sekcia: Konfigurácia 22.10.2012 | 23:55
Avatar listrdave Linux  Používateľ
Ahojte, pouzivam Arch. Skusam si rozbehat Windows XP na qemu mam ale problem ze mi nechce ist net na virtualke. Mam vytvorenu sietovku aj pridelenu ip adresu no ked pouzijem ping tak mi ukaze spravnu ip adresu ale hlasenie "Request timed out" a samozrejme vsetky pakety lost. Skusal navod na arch wiki ale nic nezabralo .. nema to niekto rozbehane na archu a ked tak ako to asi spravil. Kamarat mi vravel ze na Fedore to ide automaticky .. tak neviem
    • Re: Qemu a pripojenie na net 23.10.2012 | 12:29
      Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor
      V nastaveniach siete vo virtualboxe je adaptér v akom režime? Väčšinou sa používa aby bol systém priamo pripojený k internetu režim bridge. Chce to síce modul vboxnetadp ale po nastavení práv by malo ísť dobre. Samozrejme v sieti by mal byť dhcp server aby sa to nakonfigurovalo automaticky. Inak to štandardne ide cez NAT a ip sú 10.0.2.2 pre gw a myslím, že systému vo virtualboxe má štandardne nejakých 10.0.2.10.
    • Re: Qemu a pripojenie na net 23.10.2012 | 13:05
      WlaSaTy   Návštevník
      Ono, pri QEMU záviselo aj od toho, ako ho používaš. Predpokladám, že sa Ti nechce pozerať na nejaké šialené dlhé command line príkazy. Takže bude asi rozumnejšie keď pozrieš VirtualBox tak ako načrtol Miro.

      PS.: Za predpokladu, že nepotrebuješ XP bežať pod KVM. Ale to by si asi použil inú distribúciu aj pre hypervízora a aj pre klienta.