ndblastCreative Audigy 2 Souer Ex platinum

Sekcia: Hardware a Drivery 23.02.2013 | 19:55
vladim   Návštevník
Zdravíčko všetkým.
Som nováčik v oblasti linuxu - používam ho cca pol roka. Mám ubuntu Ubuntu 11.04.
Problém ktorý riešim bude možno pre vás úplne banálny no ja sa s ním už dlhšie trápim. Mám externú zvukovku Creative Audigy 2 Soundblaster Ex platinum. Linux ju našiel a zvuk na výstupe funguje. Problém mám však s mikrofónom. Ten v podstate funguje - teda sám seba v reproduktoroch počujem no napríklad Skype ani iné programy na nahrávanie zvuku z mikrofónu ho nespoznajú. Nainštaloval som teda Alsa mixer a zistil som že tento zvuk z mikrofonu je v alsa mixeri pod "Line 2". Mám matičnú dosku GA-MA785GM-US2H od Gigabyte kde je integrovaná zvukovka. Momentálne som to vyriešil trochu šalamúnsky a to tak že v nastaveniach zvuku som použil ako výstup kartu Audigy 2 a ako vstup som použil integrovanú zvukovku kde mám pripojený mikrofón. Takýmto spôsobom mi funguje aj skype a nahrávanie. Chcel by som však zvuk brať z externej zvukovky Audigy hlavne teda kvôli kvalite nahrávky. Moja otázka teda je či sa nedá nejakým spôsobom prinútiť tento systém aby si považoval "Line2" (teda zdroj mikrofónu z karty Audigy2) za vstup Mikrofónu.
Dúfam že som vás načisto nedomotal :-)
Ak teda máte niekto s tým skúsenosti alebo nápad tak prosím píšte len berte na vedomie že som ozaj začiatočník čo sa týka Linuxu.
Ďakujem a ostávam s pozdravom.
    • Re: ndblastCreative Audigy 2 Souer Ex platinum 23.02.2013 | 23:12
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
      Pokiaľ si dobre pamätám, stačilo pravým tlačítkom kliknúť na ikonku ovládania hlasitosti, kliknúť na záznam a tam vybrať pre záznam správne zariadenie.
      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org