win vs ubuntu grafika hier

Sekcia: Aplikácie & Desktop 28.02.2013 | 15:57
minochino   Návštevník
Ahojte potreboval by som poradit, uvazujem o preinstalovani PC z Win 7 x64 - na Linux konkretne UBUNTU.
mam Intel Core i3 2120-8GB RAM-grafika GTX 550 TI. Chcem sa opytat, obcas si zahram hry typu GTA IV, Mafia 2, FIFA 2012 atd. viem ze sa daju spustit pomocou emulatoru, ale co som pozeral ukazky hier na nete vsetky maju hroznu grafiku. Je rozdiel myslim po grafickej stranke hranie hier cez Win a Ubuntu? ci zalezi iba od pocitaca.
Dakujem
    • Re: win vs ubuntu grafika hier 28.02.2013 | 16:20
      Avatar default Debian  Používateľ
      Podľa mňa by si si mal ten windows nechať, rozbehať tie hry by mohol byť problém, a nemyslím si ani, že by to vedelo ísť tak dobre ako vo windowse, a ešte jedna vec máš core i3 , tam je integrovaná intel grafika tuším, takže by si bežal na intel grafike a hry by si musel spúšťať za pomoci bumblebee, aby si tie ktoré konkrétne hry spúšťal na tej nvidia karte. Proste mi príde lepšie riešenie dualboot, môžeš to skúsiť porozbehávať, a keby to šlo tak by si videl, že môžeš windows nechať tak, ale byť tebou nejdem do toho tak na ostro, že hneď zmažeš WIN . Najlepšie by bolo potom rozbehať to pomocou playonlinux, tam sú nejaké hry a nejaká konfigurácie, a ty len predložíš médium tomu a malo by to nainštalovať. LINK tu nájdeš podporované aplikácie.
      R.K
      • Re: win vs ubuntu grafika hier 28.02.2013 | 16:50
        minochino   Návštevník
        dik za odpoved, mas pravdu procesor intel core i3 ma integrovanu grafiku, ale ja mam v pc grafiku nvidia GTX 550 TI 1GB a tu pouzivam. Tiez som uvazoval o dual boot ale mam HDD SSD 64GB a prave koli velkosti HDD som uvazoval ze zmenim oper.system (ubuntu zaprace menej miesta ako win7 x64)
        • Re: win vs ubuntu grafika hier 28.02.2013 | 16:56
          Avatar default Debian  Používateľ
          To nevadí, že máš nvidiu a že hu používaš. windows má na to optimus priamo od nvidie, technológiu na prepínanie kariet. Ale v linuxe to bude tak, že budeš normálne bežať na intel karte, a v prípade použitia príkazu, ktorým to vyžiadaš, ti budú jednotlivé aplikácie bežať cez nvidia kartu. To by ani tak problém nebol, rozbehať to nieje nič zložité , už sa to tu niekoľko krát riešilo. Čo je skôr dôležitejšie - podpora tých hier v linuxe a ich beh, a to môžeš jedine vyskúšať a budeš vidieť. Ale lepšie by bolo niekam to dať len na skúšku, na nejaký iný disk, externý, ja neviem aké máš možnosti. A pozri si na tej stránke rovno čo som ti poslal, všetky svoje aplikácie či tam je pre ne podpora. Teda tie určené len pre windows.
          R.K
        • Re: win vs ubuntu grafika hier 01.03.2013 | 01:29
          XMen   Návštevník
          Ja by som to na tvojom mieste isto vyskusal a podelil sa s vysledkom. Pre pouzitie nvidie namiesto intel karty mozes pouzit bumblebee alebo pockat az nvidia dokonci implementaciu optimusu pre linux (za co vdacime Linusovmu prostredniku). Kazdopadne daj vediet ako si dopadol. Ja osobne verim, ze vela hier sa da pustit aj pod linuxom s rovnakou kvalitou a vykonom. Tie co su pod steamom tak tam je to len otazka casu az pojdu nativne aj pod linuxom.
          • Re: win vs ubuntu grafika hier 07.03.2013 | 22:39
            mintos   Návštevník
            Nie je bumblebee len pre notebooky s nvidia optimus?(Tzv. automatické prepínanie intel a nvidia) Ak zapojíš monitor do GTX550 a máš v biose nastavené hlavnú grafiku ako PCI-e, tak sa nemusí nič prepínať, len nainstalujes driver od Nvidie. U mňa to s 2 kartami tak funguje(1 na maticnej a 2. v PCI-e)
    • Re: win vs ubuntu grafika hier 28.02.2013 | 21:44
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
      Pre notorických hráčov zatiaľ Linux moc nieje, veľa hier ide pod Wine úplne krásne, ale určite narazíš na niečo čo ti nepôjde, záleží ši sa dokážeš uskromniť. Pokiaľ ťa sféra IT neláka vykašli sa na Linux aj tak tu už chodí veľa lám čo ledva dokážu zapnúť komp a tam je každá rada ťažká.
      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • Re: win vs ubuntu grafika hier 28.02.2013 | 22:11
        Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
        o čom hovoríš?
        • Re: win vs ubuntu grafika hier 28.02.2013 | 22:21
          Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
          Že chcem Linux taký aký je. Komunitu čo sa snaží vzdeľávať a nie len vysávať. Rád pomáham tým ktorí sa chcú vzdeľávať, rád sa rozprávam s tými čo majú niečo povedať. Linux robí prirodzenú hranicu medzi tými čo chcú všetko, ale vlastne nevedia čo a medzitými čo vedia. That's all folks.
          Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
          • Re: win vs ubuntu grafika hier 28.02.2013 | 22:58
            Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
            aha... pýtam sa, lebo tu vidím minimum začiatočníkov. Alebo možno slepnem...
            • Re: win vs ubuntu grafika hier 28.02.2013 | 23:54
              Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
              To je tá prirodzená selekcia čo som písal. Proste funguje, nepíšem o kvantinte, ale ....
              Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org