Ovladanie PC ocami

Sekcia: Programovanie 04.03.2013 | 12:04
jbakos   Návštevník
ahojte,
Okolnosti ma prinutily k tomu aby som napisal aj sem ze hladam ludi, ktory su ochotny sa podielat na tomto porjekte http://raspi.sk/ovladanie-pc-ocami-cast-2/ . Par ludi chce pouzivat tento system pre svojich rodicov ( maju svalovu dystrofiu a porazka ). Chcem im to dodat hned ako to bude mozne. Hladam programatorov, ak mate zaujem napiste mi na jb@raspi.sk

jb
    • Re: Ovladanie PC ocami 05.03.2013 | 00:28
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
      Bolo by dobré dať link na softvér čo už existuje. Inak Stephen Hawking takto ovládal PC už pred rokmi, teda nepátral som čo používal a či to nieje nejaký uzatvorený softvér Windows only, ale určite by som sa vybral touto cestou a googlil. Musí to byť očami? Nedá sa použiť ani hlasové ovládanie?
      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • Re: Ovladanie PC ocami 12.03.2013 | 17:24
        jb   Návštevník
        Pri svalovych dystrofiach stratia schopnost pohnut kazdym svalom okrem oci ( zistene u nadacii zameranu pre tuto chorobu ). Povodne to malo byt plne pod gnu/gpl ,ale kedze nikto neprejavil zaujem tak som si zaplatil progamatora. A tak zdrojovy kod nebude pod gnu/gpl a planujem programy dat pod windows a linux.
        Tak isto je to uz aj sposob ovladania Linuxu v jbOS.
        Ak by mal dakto zaujem si prestudovat moju pracu tak tu su zverejnene postupy:
        http://jboslinux.org/elisha/
        http://jboslinux.org/ovldanie-pc-ocami-cast-2/
        http://jboslinux.org/ovldanie-pc-ocami-cast-3/
        • Re: Ovladanie PC ocami 12.03.2013 | 23:38
          Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
          Keď zaplatíš programátora a uvolníš softvér slobodne, tak sa ti výsledok vráti minimálne v podobe vďačnosti, v lepšom prípade finančne v podobe podpory. Uzatvárať softvér čo môže ľuďom pomôcť nepovažujem za dobré riešenie.

          Aj keď ho budeš ponúkať zdarma, je to kulové platné, prestaneš platiť programátora, alebo ťa prejde auto a je po projekte čo by mohol niekomu pomôcť.
          Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
          • Re: Ovladanie PC ocami 13.03.2013 | 09:39
            WlaSaTy   Návštevník
            Z vďačnosti sa človek nenaje a na tento typ SW sa dá vybaviť sponzoring podobne ako to bolo v prípade Brailových terminálov a podobných zariadení. Keď som sa posledne s podobnými ľuďmi bavil, tak mali vybavený priamy sponzoring na určité typy pomôcok. Pri prezentácii výsledku by sa to mohlo ujať.

            Nesledoval som tie linky, ale vyzerá to ako zaujúmavý projekt pre nejakého študenta VŠ. Niektoré polotovary sú hotové a vystali napríklad z použitia technológie Kinect alebo PS eye, ale tam je otázka patentového práva. V prípade zdravotnej pomôcky by sa mohli vynoriť patentovú troli keďže v zdravotníctve sa točia nepredstaviteľné prachy.

            PS: Fyziku som neriešil už dávno, ale dĺžka toho ramena znásobuje váhu. Nebolo by rozumnejšie použiť lepšiu kamerku a sledovať polohu zreničky vzhľadom na odkalibrovanú tvár (polohu očí) a vzdialenosť hlavy?
            • Re: Ovladanie PC ocami 13.03.2013 | 10:32
              jbakos   Návštevník
              Kamera je uz umiestnena uplne inde a rameno bolo kratene. Potom som spravil dalsie vylepsenia, ktore su spomenute v 3 casti. Sponzoring som si skusal zariadit, ale proste umierajucich ludi nitko nezaujima. V celom tomto projekte som zostal sam a tak dufajte ze ma nic nezrazi. Ono to obnasa viac veci ako je spomenute v clanku. Vymyslel som syntetizator cez, ktory sa rozprava a upravy grafickeho prostredia aby bolo ovladanie co najefektivnejsie. Stale hladam sponzorov a programatorov ale bez uspechu zatial.
              • Re: Ovladanie PC ocami 13.03.2013 | 12:59
                WlaSaTy   Návštevník
                Ono, mne spomínali že majú nejaké hovorné (VPN v rámci potrieb od poskytovateľa) a nejaké kreslá a lôžka (čo ostalo z predvádzačiek). A že sa občas pritrafí nejaký podnikateľ čo im niečo zasponzoruje (nejaké to percento z dane). Ale, tu v hlavnom meste sú iné príležitosti.

                Škoda, vyzerá to na pekný projekt ktorý študáka krásne zviditeľní. Škoda že už veľa rokov neprogramujem, takže kód čo by zo mňa vyliezol by bol na oštaru.

                PS: Práve si videl peklo nepochopenia významu Open Source. Každý si myslí, že otvorený kód je povinnosťou dať zdarma každému aby ho využíval bez záväzkov. Ale, OSS nie je o neplatení. OSS je o sprístupnení pre potreby auditu alebo pre možnosť rozvoja ktorý je tiež prínosom a hýbe to celé dopredu. A je veľa komerčných OSS s NDA kde sa za využitie SW platí.
                • Re: Ovladanie PC ocami 13.03.2013 | 14:08
                  jbakos   Návštevník
                  Ja uz davno pracujem a nie som student. To ci ma to zviditelny je mi jedno a hlavne chcem aby tieto veci boli dostupne pre kazdeho. Mas pravdu za OSS je dakto kto to sponzoruje a to ze to da dakto pod gnu/gpl je uz jeho vec. Mozno pristupim na to ge to dam pod gnu/gpl ale iba programy, ktore som sam napisal.
          • Re: Ovladanie PC ocami 13.03.2013 | 11:49
            jbakos   Návštevník
            Chap jedno ze vyvoj hocijakej veci musi dakto zaplatit. Mne je jedno kto to zaplati a chcem aby dakto zaplatil aspon vstupne naklady aby som nebol stratovy.
            • Re: Ovladanie PC ocami 13.03.2013 | 15:27
              Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
              Kickstarter
              Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org