offtopic - slovenské cesty

Sekcia: Ostatné 08.03.2013 | 15:10
Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
Narazil som na nasledovné video. Myslím, že je vhodné na zamyslenie sa. Žiadna súvislosť s Linuxom a open-source.

http://www.youtube.com/watch?v=vNanvK1oz3o
    • Re: offtopic - slovenské cesty 08.03.2013 | 22:24
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
      Zatiaľ tu máme absenciu blogov, ale to sa hádam zmení.

      Je to fakt otras, ale natočil by som aj horší úsek cesty I.tredy. Od každonených otrasov mám zničený výfuk, silemt bloky počítam budú všetky zničené, zdá sa mi že asi odchádza ložisko, keď budem prezúvať uvidím v akom stave budú gumy, tie ma fakt budú pekne srať, páč GoodYear nestojí 5korún. Inak aj tak obdivujem kvalitu konektorov, že pri každodených otrasoch, čo chodím jeden asi 5km úsek cesty zvaný tankodrom, tak konektory držia pokope. To sú za zimu fakt milíony otrasov, uvidím kedy auto klakne. Kríza, nekríza, keď sa toto nevyrieši, tak bude fakt problém pre ľudí vôbec dochádzať do práce.
      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • Re: offtopic - slovenské cesty 09.03.2013 | 00:00
        Avatar Ľubomír Štulajter Ubuntu 14.04 X64  Používateľ
        Ak je toto I. trieda, ako potom vyzera III.? Chcelo by to preklasifikovať slovenské cesty, vyslo by to lacnejsie ako oprava vytlkov.
        • Re: offtopic - slovenské cesty 09.03.2013 | 00:34
          Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
          Pripojím ďaľší postreh čo ma fakt štve nenormálne. Na ceste je plytká diera a tí čuráci čo ju opravujú, tak tam dajú toľko asfaltu, že z toho spravia hrbol vysoký 5cm, kto jazdí autom vie aká je to rana pri 90km/h. Slováci už sa spamätajme a pristupujme k práci zodpovedne. Táto lajdáckockosť ktorú stretávam na kaťdom kroku v živote ma nenormálne sere. Všetci tu vedia nadávať na politikou, ale tieto sračky si tu robíme samy a nie vláda.
          Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
          • Re: offtopic - slovenské cesty 09.03.2013 | 00:37
            Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
            Sorry za gramatiku, ale keď som vytočený píšem rýchlo :)
            Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
    • Re: offtopic - slovenské cesty 08.03.2013 | 22:29
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
      Zabudol som dodať zlodejinu, lajdáckosť, nezodpovednosť a ľahostajnosť slovenských ľudí ako celok. Po úseku čo chodím denno denne, robili 50m novej cesty, po týždni tam bola diera rozmerov cca 70x20cm hlboká asi 50cm, ako toto dosiahli je mi záhadou.
      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • Re: offtopic - slovenské cesty 09.03.2013 | 07:13
        edel   Návštevník
        Je to naozaj smutné hlavne, že sa sa platia štátu cestné dane , poisťovniam zákonné poistky (havarijné s ktorých človek nemá šancu dostať náhradu škody) a (sem tam sa stratí nejaký ten miliónik z dotácii €U) kde sú tie peniaze? Začína to byť aj mentalitou ktorú si zabudol spomenúť.
        • Re: offtopic - slovenské cesty 09.03.2013 | 09:11
          Avatar milboy Ubuntu so znakom ElementaryOS  Používateľ
          ...nechcel som ale musím, pretože tie jamy v Bratislave ma včera stáli 150€ za zlomenú torznú tyč a v prednom ľavom kolese mi praskol "kordík" takže musím kúpiť aj aj novú gumu . . .
          (apropo stratené milióniky treba riešiť radikálne ako v Madarsku 1956 kde mali politici rezervované stĺpy pouličného osvetlenia a iba toto spôsobí, že sa niekto zľakne!!)
          skusam vsetko....už stovka distribúcií za tie roky a vedomosti žiadne.. Prečo linux?
          • Re: offtopic - slovenské cesty 09.03.2013 | 13:14
            Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
            Zlodejina spôsobuje to, že nieje na školstvo a sociálny systém ako majú napríklad v severských štátoch. Pokiaľ sa nič nebude meniť a jediná možnosť bude tie svine vystrielať, treba ísť do toho. Rozhodne toto bezbrehé okrádanie nás všetkých je vec čo neznesie odklad.
            Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
    • Re: offtopic - slovenské cesty 09.03.2013 | 09:54
      Martin   Návštevník
      Ako to, že Rakušáci v Alpách alebo Nóri, Švédi a Fíni v drsnej škandinávskej zime dokážu vybudovať a udržať kvalitné cesty a u nás to nejde? Kde je chyba? V ľuďoch, alebo v použitom asfalte?
      • Re: offtopic - slovenské cesty 09.03.2013 | 12:02
        Avatar janek-m Ubuntu 22.04  Používateľ
        Lebo napr. Rakúšania po 5-tich rokoch cesty vyfrézujú a položia nový asfalt. U nás sa posledných 30 rokov iba plátajú výmole a nový asfalt sa kladie len veľmi obmedzene. A najnovšia móda cestárov je začať s opravami ciest koncom novembra, cesty vyfrézujú a potom to už nedokončia, lebo je zima. Odporúčam sa previezť hlavným ťahom zo Zvolena do Lučenca alebo Fiľakova. Je to niečo nenormálne.
        Dokonca jedna dedinka (Tomášovce) v okr. Lučenc už bola aj v TV, lebo cestári plátali výmole nejakým blatom, tak ľudia dali echo TV JOJ.
        • Re: offtopic - slovenské cesty 09.03.2013 | 12:16
          Avatar janek-m Ubuntu 22.04  Používateľ
          A toto ma celkom pobavilo: SK a AT vodiči
          • Re: offtopic - slovenské cesty 09.03.2013 | 13:00
            Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
            Toto je fakt zo života.
            Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
        • Re: offtopic - slovenské cesty 09.03.2013 | 13:02
          Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
          A tie vyfrézované úseky sú veľmi drsné a pôsobia na gumy ako šmirgeľ. To sa človek nestačí diviť ako mu mizne dezén.
          Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
    • Vysvetlenie: slovenské cesty 09.03.2013 | 14:05
      Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
      Ja si však myslím, že som ako jediný z vás našiel vysvetlenie súčasného stavu komunikácií a výtlkov.

      Priatelia, tie jamy vznikli tak, že keď polícia (Rýchla rota Chipa Dayla) zasahovala proti domonštráciam, tak silno tĺkla hlava-nehlava aj do asfaltu, aj do obyčajných ľudí - pretože si musia chlapci zaslúžiť tie svoje kráľovské výsluhové dôchodky - až vznikli tie známe výtlky ....

      Pozri si video-inštruktáž z Bratislavských komunikácií ....
      nikdy-nezabudneme-9-marec-2012-brutalny-zasah-policie/
      G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
    • Offtopic - Slušný život je pre nás čoraz vzdialenejší 09.03.2013 | 14:14
      Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
      A ešte jedna varianta, ale tentokrát vážne a s obavami ...

      Toto nie je óda na komunizmus, ale na to čo bolo a čo je teraz..

      Slovák by si asi nemal veľa pamätať. Ako sme zistili pri jednej z priateľských diskusii, čím viac si pamätáme, tým viac to škodí nášmu zdraviu. Väčšina z nás, skôr narodených, bola presvedčená o tom, že keď sa budeme učiť, neskôr poriadne a zodpovedne pracovať, určite sa budeme mať lepšie. Kvalita nášho života bude stúpať, s pribúdajúcimi rokmi budeme môcť cestovať, venovať sa práci a svojim koníčkom, vnúčatám, rodine, priateľom a nakoniec v pokoji dožijeme na zaslúženom odpočinku.

      Čím dlhšie žijeme, tým sa nás chytá väčšia skepsa a tým viac sa rozčuľujeme. Mladí to tak nevnímajú, pretože v tejto spoločnosti sa o predchádzajúcom režime hovorí ako o neľudskom policajnom štáte, v ktorom sa nedalo žiť. Režim bol totalitný, nebola tu demokracia a tak mnohí emigrovali. Keď opúšťali Slovensko, hospodárstvo bolo v celkom dobrej forme a v sociálnej oblasti nám mohol len máloktorý štát konkurovať. Školstvo bolo na vysokej úrovni a naši emigranti, ak nešlo o lajdákov a darebákov, sa väčšinou uchytili. Ľudia na námestiach pred dvoma desaťročiami očakávali, že ak sa nastolí demokracia, budeme žiť lepšie a náš život bude z roka na rok kvalitnejší.

      Prešlo dvadsaťtri rokov a my sa čudujeme, že žijeme horšie a perspektíva slušného života je čoraz vzdialenejšia. Nie preto, že sme prestali pracovať, alebo nám niekto cudzí „podkopal nohy.“ Ale len preto, že naši vlastní, vraj slobodne volení zástupcovia ľudu, zradili tento národ. Dali sme im síce dôveru, ale nikto im nedal mandát na rozkrádanie, zbedačenie národa, totálne zdevastovanie medziľudských vzťahov. Ale oni to robia a my sa mlčky prizeráme. Zničili poľnohospodárstvo, výrobné fabriky. Zničili školstvo, zo zdravia ľudí urobili tvrdý, bezohľadný biznis, na ktorom ryžujú špekulanti, naša elita… a ľudia zomierajú. Fascinujú má neustále klamstvá, ako sa u nás predlžuje život človeka a okolo nás zomierajú ľudia po päťdesiatke, ba mnohí oveľa mladší. Na Slovensku sa totiž predlžuje len vek odchodu do dôchodku, ktorého sa väčšina nedožíva. Zvyšujú sa dane, odvody, ale nič v prospech ľudí sa nerobí a… peniaze opäť chýbajú. Všade okolo nás sú známky hlbokého úpadku nielen ľudí, ale aj enormne zadlženého štátu. Polícia si nemôže robiť svoju prácu, pretože je spolitizovaná, súdy a prokuratúra rovnako, záko nodárny zbor prijíma zákony, ktoré chránia gaunerov a našu elitu, na ktorú si nikto netrúfne. Zákony, ktoré ničia slovenských živnostníkov a podnikateľov, končiacich na úradoch práce. Zákony, ktoré rôznym darebákom a zahraničným subjektom, pomáhajú prelievať miliardy, zarobené zamestnancami s minimálnymi mzdami, do daňových rajov. A to sa bojíme čokoľvek povedať, pretože prídeme aj o tu úbohú mzdu! Preto radšej mlčíme a uskromňujeme sa, aby naša elita, spolu s darebákmi, mala ešte viac.

      Nuž, tak je to a myslím si, že by sme mali nahlas začať hovoriť našej mládeži, aká totalita skutočne bola. Že sme mali školstvo s vynikajúcimi učiteľmi, zdravotníctvo s vynikajúcimi lekármi, banky s prijateľnými úrokmi, fungujúci priemysel, poľnohospodárstvo, obchod, ale aj štátne úrady, dokonca sme sa nemuseli báť o svoj život a život svojich blízkych. Doprava, či už vlaková alebo autobusová, bola za prijateľné ceny. Žili sme skromnejšie, ale byty boli zadarmo, alebo za pár korún a aj na tie prispel štát.

      Pamätáte ešte, že za maximálne desať tisíc eur ste si mohli postaviť krásny dvojposchodový rodinný dom a nikto sa nemusel báť o prácu, a o to, že nesplatí pôžičku? Nemali sme síce posledné modely kreatívnych módnych návrhárov, nemali sme drogy, chýbali nám mandarínky, banány, luxusné autá a supermarkety preplnené nekvalitným tovarom. Ale mali sme všetko, čo sme k životu potrebovali, aby sme sa ako slušní ľudia dožili staroby. Mali sme skutočných priateľov, rodinu, dobré medziľudské vzťahy, aj keď v každej ére musia žiť medzi slušnými ľuďmi aj krysy.

      Dnes už asi väčšina z nás vie, že demokracia a trhový mechanizmus nás za dve desaťročia zbavili ľudského rozmeru, človečenstva, urobili z nás neľudské bytosti, bažiace po moci a peniazoch. Ale asi tak to musí byť, keď robíme všetko preto, aby sme zničili všetko krásne, ľudské a milujúce. Aby sme zničili samých seba.

      autor: L. Rešovská
      G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
      • Re: Offtopic - Slušný život je pre nás čoraz vzdialenejší 09.03.2013 | 15:33
        Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
        Myslíš tú dobu keď si nemôhol slobodne povedať svoj názor? Tú dobu keď moji kamaráti si spievali pesníčku o slobode a prišli zelený s Antonmi a viezli ich na výsluch? Klady určite mala, to že sa nedalo bezbreho rokrádať ako dnes, to že namiesto zlodejov vlastnil peniaze štát a bolo aj na sociálny sytém. Toto mi z tej doby asi ako jediné chýba. No hovorím nikdy viac! Terajší systém je ale chorý viac ako sme si mysleli. Ja vidím ako jediné východisko z toho dať volebné právo len ľuďom čo majú IQ nad nejakú hranicu. Teda nie že Fico príde s volebným gulášom do cigánskej osady atď. Jednotlivých ministrov si budú voliť odborníci z daného cechu a nie ako poteraz z akej strany je. Proste úplne prevrátiť tú uchylnú politiku čo panuje dnes. Chceš voliť nebuď idiot vzdelávaj sa!
        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
        • Re: Offtopic - Slušný život je pre nás čoraz vzdialenejší 09.03.2013 | 17:51
          Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
          Ahoj, Mário.

          Toto nie je môj názor o komunizme, je to reakcia ľudí na to, že čo sa mohlo na Slovensku/Česku pokurviť, to sa aj naozaj pokurvilo. Toto je plač nad tým, čo všetko sa so Slobodou nezvládlo, a akí sú tí naši spoluobčania KOKOTI, lebo po 1989 sa prepásla veľká príležitosť nás všetkých.

          Ja osobne som nikdy nechválil žiadne politické zriadenie, iba som vždy túžil po Slobode, asi tak nejak .... to už je však iná debata, ktorú na verejnosti neprevádzkujem.
          G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
          • Re: Offtopic - Slušný život je pre nás čoraz vzdialenejší 09.03.2013 | 19:04
            Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
            Bedňa: videl si to video, keď celý kŕdel rómskych osád volil stranu číslo 11, lebo im niekto povedal (a asi za to dosť veľa dal), že sa budú mať lepšie? ani jeden jediný človek z nich nevedel, čo za stranu má pridelenú jedenástku. Ako môže niečo takéto fungovať?

            Dodoedo: silné vulgarizmy moc nemusím, ale... po roku 1989 prišli také (cenzúra) veci ako mečiarizmus, ficoizmus a keď bola konečne nejaká normálna alternatíva, tak sa hádali medzi sebou. Slovensko sa niekde dostalo. Sláva. Ale ako to, že sa takmer všetky krajiny posunuli niekde ďalej a majú menšie zadĺženie, problémy s nezamestnanosťou atď... nuž, zle matičko zle...
            • Re: Offtopic - Slušný život je pre nás čoraz vzdialenejší 11.03.2013 | 01:02
              Avatar menom   Používateľ
              po roku 1989 prišli také (cenzúra) veci ako mečiarizmus, ficoizmus a keď bola konečne nejaká normálna alternatíva, tak sa hádali medzi sebou
              Kôli objektivite si mohol spomenúť aj dzurindoizmus.
              Tí jeho kamaráti ešte aj tunel vytunelovali...kua.


              Ono to vypadá, že gorily si z nás za každej vlády robia dobrý deň.
          • Re: Offtopic - Slušný život je pre nás čoraz vzdialenejší 10.03.2013 | 18:30
            Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
            Čau Edo, no hajzly nám to tu pekne rozkradli. Tá šanca na zmenu k lepšiemu v 89 sa bohužiaľ vďaka nenažranosti Mečiara a jeho kumpánov nikdy nenaplnila. Poďalšie nám tu zanechal pekne morálne bahno a to sa poteraz nepodarilo vymieniť. Proste nedáš úplatok nedostaneš zákazku. Za to všetko by mal zhorieť na hranici. Vlastne jedna sviňa nás posunula na desiatky rokov do prdele.
            Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
            • Re: Offtopic - Slušný život je pre nás čoraz vzdialenejší 10.03.2013 | 19:01
              Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
              • Re: Offtopic - Slušný život je pre nás čoraz vzdialenejší 10.03.2013 | 19:04
                Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
                Áno jedna poriadna sviňa čo dotiahla do politiky mafiu, to že sú v tom teraz všetci je len toho dôsledok.
                Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                • Re: Offtopic - Slušný život je pre nás čoraz vzdialenejší 10.03.2013 | 23:44
                  Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                  nemôže byť jedna... zober si, akých má každá tá svinka pri moci poradcov, pomocníkov, pätolízačov a neviem čo všetko možné. Najväčší "králi" sú v anonymite a dohodnú sa, ktorého šaška dajú pred kamery.
                  • Re: Offtopic - Slušný život je pre nás čoraz vzdialenejší 11.03.2013 | 00:57
                    Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
                    Tak ktorý poradca mu poradil vstup do mafie?
                    Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                    • Re: Offtopic - Slušný život je pre nás čoraz vzdialenejší 11.03.2013 | 10:00
                      Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                      žeby niektorý z tých, čo sa s mafiou kamaráti roky? :)
    • Re: offtopic - slovenské cesty 09.03.2013 | 20:17
      Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
      jednu vec neviem... prečo je tak veľa ľudí tento rok nespokojných a vzniká toľko vtipov? to sa minulé roky všetko rýchlo opravilo? alebo nebolo také bláznivé počasie? alebo boli tie posledné záplatovania urobené úplne nafigu (odfláknutá práca, zlý materiál)? alebo boli cesty na prd už na jeseň a zima existujúce problémy ešte viac prehĺbila (doslovne) ?
      • Re: offtopic - slovenské cesty 10.03.2013 | 18:31
        Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
        Tuhá zima v spojení s tým, že už na jeseň boli cesty vďaka neopravám pekne rozbité.
        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
    • Re: offtopic - slovenské cesty 20.03.2013 | 19:25
      Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
      dnešná špecialita: idem si takto pekne ráno o siedmej do nemocnice (darca krvi), keď tu nemôžem prejsť cez cestu pred nemocnicou a ani cez parkovisko. Dôvod? Osobné autá, nákladiaky a dokonca sanitky (!) nemôžu prejsť po ceste, a tak chodia riskantne cez parkovisko. Divné, na frekventovanej a stále plnej ceste v strede mestskej časti. Ale ešte divnejšie je, keď sanitka musí ešte aj na parkovisku (inak už včas ráno takmer plnom) kľučkovať medzi výmoľmi. Neviem si predstaviť situáciu, že sa bude ponáhľať.