Linux ako fotorámček

Sekcia: Konfigurácia 28.09.2013 | 17:24
Matto   Návštevník
Zdravím vie mi niekto poradiťmam starší PC (900mhz, 128mb ram...) a chcel by som z neho spraviť reklamný stojan na ktorom by sa premietali fotky chcem to postaviť na linuxe nakolko licencia na win. kvoli takej hluposti neprichadza do úvah .... Skusenosti mam zatial len z Debianom a Ubuntu Jednalo by sa o to že keď to pustim musi všetko nabehnuť bez akých kolvek prihlasovaní a pusti sa automaticky prezeranie fotiek velmi by ma potešilo keby to malo funkcie ako foto ramček (na ipade je to tak že su naraz niekedy 3 fotky niekedy jedna a pod...) ale nieje to nutnosť.. Vzhladom na HW som rozmýšlal nad Debianom + LXDE nakolko ma najnižšie požiadavky a je userfrendly :) Chcel by som dake rady od vás napr : aky linux použiť ... aku app na fotky použiť ... a či musim vôbec mať nainštalovaný desktop ?
    • RE: Linux ako fotorámček 28.09.2013 | 20:26
      Avatar matto   Návštevník
      no páni tak som to spravil tak ako som písal Debian + lxde všetko beží akurat že neviem zadať aby sa po spustení hned pustil full screen nastavil som ho v /etc/xdg/lxdesession/LXDE/autostart a tam som zadal - @gpicview /home/''''''/Desktop/stojan/start.jpg -- slideshow slideshow sa pusti ale neviem z toho spravi fullscren viete daky help ? vždy musim potom kliknut F11 aby sa to pustilo no potrebujem to automaticky najde sa daka dobra duša čo mi pomôže s tým ?
      • RE: Linux ako fotorámček 29.09.2013 | 00:44
        Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
        Napíš do terminálu man gpicview a pozri si prepínač na full screen a ten zadaj pri spustení.
        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
        • RE: Linux ako fotorámček 29.09.2013 | 12:36
          Avatar matto   Návštevník
          Spravil som man gpicview vypisalo NAME : gpicview - lightweight image viewer DESCRIPTION : ..... AUTHOR : .... a OPTIONS : Currently there is no available option Ked som vypisal gpicview --help-all tak tam nahodilo len pár veci nič podstatné okrem funkcie slideshow EDIT: Vyriešil som to takto : editoval som ~/.config/openbox/lxde-rc.xml. a tam som pred </applications> napisal toto : <application> <fullscreen>true</fullscreen> </application> spravil reboot a bolo :) Ďakujem za ochotu pomôcť :) možno toto raz niekomu pomôže a ušetri mu to čas ktorý som ja zabil pri tom :)
    • RE: Linux ako fotorámček 01.10.2013 | 16:21
      Avatar matto   Návštevník
      zdravím mam ešte jeden problem po spustení všetko nabehne ako ma akurat že mi ostane v strede monitora svietit kurzor myšli neviete mi poradiť čo s tým ? samozrejme bez toho aby som sa dotkol niečoho žiadne kliknanie stlačanie neprichádza do úvahy musi sa automaticky schovať
      • RE: Linux ako fotorámček 01.10.2013 | 18:24
        Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
        Nainštaluj si unclutter a ten spusti pri štarte po piatich sekundách kurzor sám zmizne. Prípadne si uprav čas prepínačom -idle.
        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org