Poradte - webhosting a neobmedzena velkost priestoru

Sekcia: Ostatné 04.10.2013 | 10:32
tester   Návštevník
Aktivoval som hosting v superwebhosting.sk sluzba Maximum kde udavaju celkova kapacita diskoveho priestoru neobmedzena. [Služba Minimum Optimum Maximum Celková 4 000 MB 15 000 MB neobmedzená] Poslali pristupy uplne prazdne ftp tak siel som to vyskusat. Prve prekapenie ma cakalo po uploadnuti 10G. limit bol blokovany - co je este menej ako pisu 15G sluzba OPTIMUM, ktora je este lacnejsia :). Zavolal som na hotline a tam sa mi panko slusne ospravedlnil ze zabudli zmenit option na sluzbu maximum a limit bol 10G. Dobre tak som skusal dalej. Pri 30G znova limit. Zavolal som znova do Superwebhostingu preco limit 30G a iny panko mi oznamil ze prepacte odblokujem vam to na neobmedzene. Uz sa mi tento pristup prestaval pozdavat, polozil som mu neprijemne otazky ze ako je to vlastne s tym neobmedzenym priestorom nech to vysvetli, ze to prave skusam ci je to pravda. Nahovoril mi ze s takymto niecim sa nikdy nestretli, ze uzivatelom na stranky staci 10G tak tam nemam uploadovat sukromne veci :) Vzapati poslal oficialne upozornujuci email ze si mam ihned zmazat adresar s nelegalnym obsahom pretoze to urobia oni :) Chcem sa spytat toto je bezna praktika ? Ponukanie neobmedzeneho priestoru pouzivaju len kvoli nachytaniu zakaznikov aby viac platili ? Neviete poradit spolahliveho hosting providera co ponuka v cene naozaj neobmezeny ftp priestor ?
    • RE: Poradte - webhosting a neobmedzena velkost priestoru 04.10.2013 | 10:40
      Avatar host   Návštevník
      Kratka odpoved: Ano, je to bezna prax.

      Dlhsia odpoved: Neobmedzeny priestor - z principu nieco nemoze byt neobmedzene, pretoze vsetkeho je konecne mnozstvo. Takze pouzivane terminu ako "neobmedzeny" diskovy priestor je zavadzajuci marketingovy tah. Pokial chces zdielat velke mnozstvo obsahu, mozes pouzit napr slovensky cloud hosting relbit.com, kde platis za tolko dat kolko tam nahras. Alebo lubovolne cloud ulozisko - dropbox, amazon data-neviem-ako-sa-to-vola. Pripadne na vpsfree.cz ponukaju 250GB NAS + 60GB VPSku, co by ti mohlo stacit.

      Nelegalne data - ak tie data aj realne vystaujes na internet, tak je bezna prax, ze si na to 1x upozorneny a druhy krat je tvoj ucet zmazany bez naroku na financnu kompenzaciu. Odporucam si precitat obchodne podmienky. V pripade nelegalneho obsahu (tj. nie warez), ale napr ponuky na drogy, detska pornografia atd. sa data + udaje daneho cloveka automaticky posuvaju prislusnym organom.

      Staci takto? :)
      • RE: Poradte - webhosting a neobmedzena velkost priestoru 04.10.2013 | 12:38
        Avatar tester   Návštevník
        Nejednalo sa o ziadne zdielanie nelegalneho obsahu a vlastne ani o zdielanie. Islo len o archivaciu nahrateho audio a video materialu na dalsie spracovanie na tvorbu klipov - sharovanie pre subdodavatelov a klientov aby si to mohli stiahnut cez ftp a nemuselo sa to posielat na externom disku postou. Na to sme potrebovali tak 100G priestoru. Dik za vysvetlenie ze je to bezna prax, ale je to trapne takto zavadzat zakaznikov.
        • RE: Poradte - webhosting a neobmedzena velkost priestoru 04.10.2013 | 14:00
          Avatar host   Návštevník
          Je, mozes podat podnet do rady pre reklamu.

          Tak isto ako napriklad websupport pise, ze je "najlepsi webhosting", tam aj pokutu dostali.
          • RE: Poradte - webhosting a neobmedzena velkost priestoru 04.10.2013 | 16:48
            Avatar WlaSaTy   Návštevník
            Predtým by som odporučil prediskutovať s podporou firmy Websupport povahu daných dát, predpokladanú dĺžku ich uskladnenia a aj obvyklú veľkosť. Totižto cena za diskový priestor v takýchto firmách je trošku iná kôli zálohovaniu a umiestneniu diskov do pozícií v rackoch.

            Ak v tomto prípade stačí tých cca 100G až 200G bez záloh (keďže to máš len ako distribučný bod a údaje už archivuješ niekde inde), tak nevidím dôvod aby to bez problémov neodblokovali na nejakom disku čo nemá zálohovanie. Požadovaná veľkosť je totižto cca 5% z bežného low cost HDD. Pri cene za službu a materiál by to mohol obchodník sprocesovať bez problémov ak si platil dopredu. A ak by si ich na základe pozitívnej skúsenosti odporučil, tak by bola spokojnosť na oboch stranách. Ale, to by si musel mať iný slovník. S pôvodnými slovami by som sa s Tebou obchodne nebavil ani ja. Takže sa nadýchni, a povedz obchodníkovi nech to s nimi vybaví.

            PS: S firmou websupport nemám vzťahy, takže to neberte ako obhajobu alebo odporúčanie. Skôr je to návod ako jednať v obchodných vzťahoch.
            • RE: Poradte - webhosting a neobmedzena velkost priestoru 04.10.2013 | 17:30
              Avatar tester   Návštevník
              Chlape to nemyslis vazne :) Za prve nejednalo sa o firmu Websupport ako pises, ale Superwebhosting za druhe, oni predavaju za urcitu najvyssiu cenu neobmedzeny diskovy priestor a ja mam hladat uctivy sposob ako ich uprosit aby mi dali aspon 100G ? O zalohy sa vobec nejednalo tie si uctuju v ceniku totiz zvlast cize s tym nemali ziadne naklady mal to byt priestor bez zaloh :) Ked takato trapna firma ti bez chrbtovej kosti uctuje sluzbu maximum a blokne ti priestor na mensi ako ma ich nizsia sluzba za takmer polovicnu cenu tak to je podvod. A este su urazeny ze si im na to prisiel. To je asi dovod preco radsej chodime nakupovat potraviny do Hainburgu, lietame zo Schwechatu a kupujeme veci za polovicnu cenu z ebayu. Mne uplne stacilo vysvetlenie kolegu vyssie, ze toto je na slovensku bezna prax aby som sa dalej s tym nezapodieval a kupil si sluzbu inde.
              • RE: Poradte - webhosting a neobmedzena velkost priestoru 04.10.2013 | 18:09
                Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
                Je to jasný podvod, daj to na SOI. Môžeš aj vyčísliť straty čo ti tento podvod spôsobil, ale to už na súde. To že špehujú tvoje dáta je už len bonus. Do budúcnosti skús šifrovanie súborov.
                Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
              • RE: Poradte - webhosting a neobmedzena velkost priestoru 04.10.2013 | 19:57
                Avatar WlaSaTy   Návštevník
                Je úplne jedno ktorá je to firma. Pochybujem, že by sa jednalo o garážovku ktorá toto nemá podchytené vo všeobecných podmienkach. A pokiaľ považuješ slušné jednanie za doprosovanie sa, tak chápem prečo používaš tento svojský typ slovníku a aj prečo musíš chodiť nakupovať do cudzej krajiny kde Ti nerozumejú. Ale neverím že lietaš zo Schwechattu. Ryan Air sa presunul na BTS.

                Ak si taký frajer v podnikaní, že je pre Teba taká služba brnkačka, tak im začni konkurovať ako poctivý podnikateľ a vytlač ich z trhu. To bude pre Teba hračka. No nie?

                PS : keďže už máš napojenie na internet, tak prečo potrebuješ sprostredkovateľa na dodanie dát klientom? Veď nastavenie FTP zvládne aj malé decko. A verejnú adresu máš určite tiež. Takže na to nepotrebuješ nič, všetko už predsa máš. A SOI a ani rada pre reklamu sa s Tebou nebude baviť pokiaľ ten tón nezmeníš.
                • RE: Poradte - webhosting a neobmedzena velkost priestoru 04.10.2013 | 20:48
                  Avatar tester   Návštevník
                  :)