Nezobrazujú sa všetky zložky

Sekcia: Ostatné 04.01.2014 | 01:28
pxy   Návštevník

Ahojte, mám taký problém, že keď mám pripojený sieťový disk Windows, tak mi nezobrazí všetky zložky, prípadne nezobrazí niektoré súbory v zložke (sú vynechané názvy začínajúce sa niektorým písmenom a podobne...). Počítač, na ktorom pripájam tie sieťové win-disky má Xubuntu 13.10, tie pripájané disky bežia pod Windows 7 Ultimate. Pri obrátenom pripojení (čiže sieťové linux-disky pripojené na PC s OS win) nie je taký problém. Niečo podobné sa mi stávalo v minulosti pri sieťových prepojeniach medzi Win XP a Win Vista (potom to bola pre mňa "astalavista" - prešiel som na win 7). Poznáte niekto podstatu problému?

    • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 04.01.2014 | 21:08
      Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ

      Verzia Samby?

      G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
      • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 05.01.2014 | 15:13
        Avatar pxy   Návštevník

        Verzia Samby je 1.2.63

        • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 05.01.2014 | 15:40
          Avatar Wla SaTy   Návštevník

          Najstaršia verzia samby ktorú som teraz videl na domovskej stránke projektu je 1.5.14 z 28-Jun-1999. Ak máš ešte staršiu verziu, tak je jasné že to nebude poriadne fungovať s oveľa mladším windows. Je predsa už rok 2014 a nie 1999.

          Chyba je podľa Tvojho opisu v novinke ktorú zapracovali do windows a samba ju potrebuje zapnúť v konfiguráku alebo priamo implementovať.

          Skús pozrieť ešte raz verziu samby. Nezdá sa mi, že by si v tejto dekáde dokázal udržať pri živote taký muzeálny kúsok. Bez podpory. A tak isto si skús spomenúť aký windows (proffesional, home, media center, ...), aký SP, ako sa volajú tie priečinky čo nevidíš. Proste, skús detailnejšie opísať čo nejde a na čom to nejde.

          • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 05.01.2014 | 17:58
            Avatar pxy   Návštevník

            Tak som zle napísal verziu samby - to číslo sa týka len konfiguračného súboru samby. Správne číslo verzie je 2:3.6.18-1ubuntu3.1 - takže žiaden muzeálny kúsok, ale tá najnovšia verzia. Čo sa týka konkrétneho Windowsu - na tom PC je Windows 7 Ultimate z roku 2009 - nemám vo zvyku prihadzovať servispaky ani žiadne aktualizácie po nainštalovaní všetkých programov, lebo mi to často zlikvidovalo správny chod profesionálneho zalamovacieho programu (zásadne po aktualizáciách Win ten program mrzol a padal bez výstrahy 10x až 100x častejšie ako bez aktualizácií windowsu) - aj keď už v tej branži nerobím, tento zvyk mi zostal... Proste mi nezobrazí v žiadnom so zdieľaných spústu súborov - niekedy sú to názvy začínajúce na "S", inokedy na "T". Prípadne sa pridajú aj iné písmená a znaky (podtržítko ap.) a nejedná sa len o jeden konkrétny stroj, vyskúšal som to na viacerých s rôznou konfiguráciou - vždy je to tak. Myslel som si, že som sa toho zbavil po zlikvidovaní Windows Vista, ale nie... Keby som mal hľadať, čo všetko mi nezobrazuje - to by som neskončil ani do tohtoročných Vianoc - keď si pozrieš nižšie, tak zistíš, že z 12 GB (Windows) mi ukáže už len 48 MB (Linux) a sú to väčšinou obrázky a textové súbory rôzneho formátu a nezáleží na windows-príponách ale na počiatočných písmenách. Podozrieval som vírus, ale to sa stalo aj po výmene HDD a úplne čistej inštalácii Win, takže vírus neprichádza do úvahy. Ani vírus v BIOSe to nemôže byť, bol prevedený upgrade BIOSu.

            • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 05.01.2014 | 18:52
              Avatar WlaSaTy   Návštevník

              Posledná verzia samby je 4.1.3, ale tá sa nedostala do Ubuntu 13.10.

              Podľa popisu to môže byť aj chyba sieťovky/kábla alebo preťaženie prenosu, nielen malý buffer pre NMB. Iné sieťové protokoly idú spoľahlivo? Koľko je objektov v postihnutých priečinkoch? Nie je tam preťažený intranet cez napríklad torrenty?

              • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 05.01.2014 | 19:16
                Avatar pxy   Návštevník

                V tej verzii Xubuntu nebola žiadna aplikácia samba, sám som to nainštaloval, aby som mohol zdieľať súbory mezi rôznymi PC. Keby to bol chyba sieťovky alebo kábla, robilo by to aj pri prepojení 2 PC s operačným systémom Linux, ale to sa nedeje. Prípadne by bol rovnaký problém pri prepojení dvoch windowsov - ani to sa nedeje. Torrenty nepoužívam (po zlých skúsenostiach v bývalej práci, keď kolega zablokoval internet pre celú firmu sústavným sťahovaním filmov cez torrenty). Ten počet sa stále mení a problém sa týka KAŽDÉHO priečinka zdieľaného prostredníctvom Windowsu. Neskúšal som, či to robí aj Win XP, momentálne nemám k dispozícii PC s nainštalovaným XP-čkom a nemienim si nivočiť perfektnú inštaláciu Win 7). Menia sa aj položky ktoré nie je vidieť v Linuxe (raz tam sú viditeľné, inokedy nie sú...).

                • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 05.01.2014 | 19:44
                  Avatar WlaSaTy   Návštevník
                  V tej verzii Xubuntu nebola žiadna aplikácia samba, sám som to nainštaloval, aby som mohol zdieľať súbory mezi rôznymi PC.

                  Pozrel som si odloženú štandardnú inštaláciu Ubuntu 13.10, a samba tam bola štandardne nainštalovaná od výroby. Tu môže byť ďalší potencionálny problém. Ako si tú sambu inštaloval?

                  Keby to bol chyba sieťovky alebo kábla, robilo by to aj pri prepojení 2 PC s operačným systémom Linux, ale to sa nedeje.

                  Pokiaľ máš identické PC s Linuxom a vylúčime zle aplikovaný patch na windows, ak áno. Skúšal si na tom istom PC inú sieťovku a iný kábel?

                  Ten počet sa stále mení a problém sa týka KAŽDÉHO priečinka zdieľaného prostredníctvom Windowsu.

                  Pýtal som sa na počet súborov.

                  • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 05.01.2014 | 21:28
                    Avatar pxy   Návštevník

                    V Ubuntu 13.10 samba mohla byť, ale ja som inštaloval Xubuntu 13.10 a sám som si cez Centrum softvéru Ubuntu musel nainštalovať nielen Sambu ale aj konfiguračný balík (nebolo to tam vôbec). Nevykazuje žiadne chýbajúce chýbajúce balíky ani porušené závislosti. Nemám identické PC s Linuxom - mám jeden stolný počítač s duálnym bootovaním (Xubuntu 13.10 a Windows 7 Ultimate), jeden laptop s Xubuntu 13.10 a jeden netbook s Windows 7 Ultimate. Značky a zostavy nejdem vôbec spomínať, je jasné, že to nemá vplyv (jedine desktop je skladačka, v netbooku a laptope boli len menené HDD a upgradovaný BIOS - každý z tých strojov je iná značka s absolútne odlišným BIOSom). Je jedno, či použijem netbook na poskytnutie zdieľania Windows súborov (a dokonca je to jedno, či cez kábel alebo wi-fi - takže v kábli to nebude), a pripojím sa cez linux v desktope alebo laptope a je to rovnaké, keď použijem na zdieľanie Windows v desktope a pripojím sa na Windows disky cez Linux v laptope. Ešte som vyskúšal ďalšiu možnosť - podarilo sa mi úspešne nainštalovať Xubuntu 13.10 na externý USB HDD a pri spustení netbooku v Linuxe (ten má na internom disku len Win 7) prostredníctvom toho externého HDD (ale aj pomocou LiveCD Xubuntu!!!) som z Windows diskov na desktope videl cez sieť v Linuxe len časť súborov a tiež sa počet viditeľných súborov mení približne rovnakým spôsobom. Prepáč mi to - ako to myslíš s tým počtom súborov? Snažím sa vysvetliť, že netuším nikdy dopredu aký počet súborov a foldrov mi to zobrazí - takže počet sa vlastne nedá zistiť. Je to rôzne, mení sa to v závislosti od času a od otváraného foldra (čiže ten istý folder zobrazí zakaždým iný počet súborov ale nikdy nie plný počet, niektoré foldre majú niekedy skrytý nepatrný počet súborov a niekedy drvivú väčšinu - zakaždým je to iné). Možno jediné riešenie je vykašľať sa na Windows - keď poriešim TV-karty cez Linux a skener, tak to aj urobím, zatiaľ sú to tieto 2 veci čo mi bránia napevno prejsť k Linuxu (zatiaľ sa to v Linuxe nedá - strávil som pri tom už celé dni hľadaním po fórach našich aj zahraničných)...

                    • RE: update 05.01.2014 | 22:28
                      Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ

                      Ahoj.

                      Ani na jednom ani na druhom stroji s operačným systémom Win7 si nerobil nikdy žiadne update ??

                      G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
                      • RE: update 06.01.2014 | 01:13
                        Avatar pxy   Návštevník

                        Už som to raz vysvetľoval, že zásadne som vo Win nerobil update - mal som na to dosť dôležitý dôvod - zhoršenie práce s kľúčovým programom v mojom bývalom zamestnaní (kolega, ktorý pravidelne updatoval Windows mal 10 až 100x viac problémov so stabilitou toho kľúčového programu ako ja, keďže som nerobil update - resp. zakázal som to po každej inštalácii Windows). A po odchode z tej práce mi táto zásada už ostala...

                        • RE: update 06.01.2014 | 01:31
                          Avatar menom   Používateľ

                          Aktualizácie opravujú systém z hľadiska funkčnosti aj bezpečnosti. Takže buď nainštaluj aktualizácie, alebo sa čuduj prečo niektoré veci nefungujú tak ako očakávaš.

                          • RE: update 06.01.2014 | 01:38
                            Avatar pxy   Návštevník

                            Áno iste, ale treba mať prázdny Windows bez profesionálnych programov. A o Windows sa nemienim baviť - každý update vo Windows znamená pridať "sajrajt" na brzdenie PC. V Linuxe nič také nepozorujem (aspoň zatiaľ)...

                    • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 05.01.2014 | 22:41
                      Avatar WlaSaTy   Návštevník

                      Samba client potrebný na pripojenie zdieľaných priečinkov z iných pošítačov sa vždy inštaluje ako súčasť Ubuntu Desktop, a je jedno či sa jedná o Lubuntu, Xubuntu, Studio alebo niečo iné. Pokiaľ nemáš identické PC, tak nemôžeš vylúčiť chybu HW.

                      Inak, koľko súborov je v tom priečinku? Ak je v tom priečinku premenlivý počet súborov, tak je v poriadku ak sa ten premenlivý počet súborov zobrazuje.

                      PS: Trošku sa mi marí, že som presne tento problém už videl rozoberať. Že si Ty už vtedy nevyskúšal ten file server pichnúť do iného portu routra a že to neurobíš ani teraz? Veď tá skladačka aj s ručne zakrimplovanými káblami musia byť v poriadku. A tak isto port na routri nemôže byť odpálený, tak načo skúšať aj túto možnosť.

                      • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 06.01.2014 | 00:10
                        Avatar pxy   Návštevník

                        1. Nebol tam Samba client po inštalácii (v ani jednom prípade - inštaloval som Xubuntu možno aj 100 x na rôznych počítačoch) - veď by ma niekam poslal, keby som ho chcel akože znovu nainštalovať...

                        2. V každom priečinku mám v podstate konštantný počet súborov (trebárs raz za mesiac niečo niekam pridám alebo vymažem), len sa mi sústavne premenlivý počet ukazuje v Linuxe (v porovnaní s originálom vo windowse) v prípade, že sa cez sieť pripájam na Windows, a to len v tomto prípade, ostatné možnosti sú v poriadku (čiže Linux na Win, Linux na Linux, Win na Win).

                        3. Samozrejme som skúšal meniť porty na routri - aj spôsob pripojenia. Ak si si nevšimol, uvádzam, že to robí aj na wi-fi. A problém som zistil pri napojení toho jediného PC čo má len Win 7 - tie zvyšné 2 bežia od istého času stále pod Linuxom. Káble mám mimochodom originál kupované. A keby bol čo len jeden port na routri odpálený - myslíš, že by mi na každom fungovalo spojenie normálne, tak ako mi to funguje? (okrem sieťového pripojenia Win na Linux).

                        Keď poriešim ovládače na môj skener a 2 TV karty potom adios Windows...

                        • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 06.01.2014 | 00:25
                          Avatar WlaSaTy   Návštevník

                          Ak máš nainštalovaný programový balík, a dáš ho nainštalovať ešte raz, tak ubuntu neprotestuje ale v tichosti oznámi : Balík už má požadovanú verziu, alebo označujem balík ako nainštalovaný. Takže Ťa nepošle s chybou doniekam, ale v poriadku to vykoná.

                          Pýtal som sa koľko máš súborov v tom zdrojovom priečinku. Neviem Predpokladám, že si dokážeš napríklad otvoriť priamo na tých windowsoch explorer, nastaviť sa do priečinku kde to blbne a pozrieť koľko objektov sa tam nachádza. Len nechápem, prečo si tak doteraz neučinil.

                          Inak, naozaj som si nevšimol že by si písal že to na iných sieťových rozhraniach toho jedného stroja funguje. Je Ti strašne zle rozumieť. Ale, zaujala ma jedna dosť dôležitá informácia. Pokiaľ sa pristupuje z iného ako toho problematického stroja s Win7 OS, tak to u Teba funguje. Ak si mal na mysli že to funguje pri podobných podmienkach (rovnaké alebo podobné počty súborov v rovnakej alebo podobnej štruktúre), tak sa jedná jednoznačne primárne o problém OS Windows 7.

                          • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 06.01.2014 | 01:00
                            Avatar pxy   Návštevník

                            Nuž vidím, že musím všetko odznova zhrnúť, ale trochu ináč:

                            1. To nesprávne zobrazovanie množstva súborov a veľkosti foldrov sa týka KAŽDÉHO zdieľaného foldra, čiže aj celého disku (všetkých diskov a na všetkých Windowsoch - najprv som mal duálny systém aj na laptope - aj ten keď som ho mal spustený pod Win a po sieti na hociktorom zo zvyšných 2 som prezeral obsah foldrov cez Linux - na netbooku samozrejme s externým Linuxom), všetkých podfoldrov aj všetkých vnorených ciest, nielen jedného foldra, ako si to mylne vysvetľuješ. A týka sa to KAŽDÉHO z mojich strojov, nie len jedného.

                            2. Uvádzal som niekoľkokrát, že sa to správa rovnako pri wi-fi ako aj pri káblovom pripojení.

                            3. Nezáleží na počte súborov vo foldri ani na počte vnorených foldrov - proste robí to v každom a pri akomkoľvek počte. Ani jeden folder nemá zhodnú veľkosť pri porovnaní s Windows.

                            Zrejme sa u mňa prejavil nejaký bug prenesený z Visty  do Win 7 a neporiešim to ináč ako zrušením Windows na mojich PC.

                            A len tak na okraj - naozaj sa to neprejavuje napríklad aj u Teba? Vždy Ti sedí počet súborov (aj veľkosť foldra) v každom foldri keď porovnáš originál PC (Win) s tým čo sa Ti zobrazuje na sieti v PC (Linux)? Alebo to zatiaľ nikoho nezaujímalo? Ja som na to prišiel úplne náhodou, keď som chcel otvoriť na Linuxe jeden konkrétny súbor, ktorý mal byť na PC s Windowsom a on tam vôbec nebol. Keď som si našiel zálohu a chcel som to tam znovu nakopírovať, tak som dostal hlášku či chcem prepísať súbor, ktorý tam s rovnakým názvom a parametrami už existuje...

                            • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 06.01.2014 | 08:39
                              Avatar pxy   Návštevník

                              Navrhujem adminom tohto fóra uzavrieť tému, nakoľko som si dal tú robotu aby som zistil, či problém existuje aj pri prepojení Windowx XP - Linux. Proste som si vo windows 7 vytvoril virtuálne PC (samozrejme že nie Microsoft Virtual PC) Windows XP Professional a preniesol som tam niekoľko foldrov z win 7 (z tých "problémových"). Keď som porovnal veľkosti foldrov a počty súborov v nich pri zobrazení vo virtuálnom Win XP a pri zdieľaní v linuxe POČTY SÚBOROV A VEĽKOSTI FOLDROV BOLI VŽDY ZHODNÉ VO WINDOWS AJ V LINUXE!!! Tie isté foldre boli súčasne z Win 7 stále zobrazované chybne. Čiže je to naozaj bug Windows 7 a už niet čo riešiť!

                              • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 06.01.2014 | 08:54
                                Avatar WlaSaTy   Návštevník

                                On to môže byť aj nekonzistentný patchlevel na w7, alebo nová vlastnosť vo w7 kde w7 neurobí automatickú retransmisiu poškodeného balíčka sieťových údajov. Teoreticky ešte môžeš skúsiť sambu verzie 4 keď sa hráš s virtuálkami či tie chyby windown nebude vedieť korigovať.

                                • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 06.01.2014 | 09:23
                                  Avatar pxy   Návštevník

                                  Uvidím, vyskúšam - ale nedalo mi, keď som mal virtual Win XP, aby som zistil, či nie je rovnaká chyba aj pri zdieľaní medzi Win 7 a Win XP.

                                  A zistil som zaujímavú vec: Tie chyby zobrazovania zdieľaných súborov z Win 7 sú komplementárne ku chybám v Linuxe (čiže čo nie je zobrazené v Linuxe je zobrazené vo Win XP a naopak).

                                  • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 06.01.2014 | 09:29
                                    Avatar WlaSaTy   Návštevník

                                    Čiže, ako si vravel. Vždy je to inak, ale vždy zobrazí wxp presný opak ako Linux. Tu mi zas niečo nesedí, najmä v spojitosti s dlhodobo ignorovanou otázkou že koľko objektov je vpriečinku ktorého zobrazovanie blbne. Maj sa.

                      • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 06.01.2014 | 00:21
                        Avatar pxy   Návštevník

                        Ešte malé doplnenie - ja som inštaloval Xubuntu z live cd - možno preto sa tam nenainštaloval samba client...

                        • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 06.01.2014 | 00:36
                          Avatar WlaSaTy   Návštevník

                          Čo si pamätám, tak je v xubuntu použitý správca súborov thunar ktorý si zo sebou štandardne berie aj samba klient. Či inštaluješ s Live CD, DVD alebo USB nehrá rolu.

                          Ale to už s pôvodným problémom nesúvisí.

                          • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 06.01.2014 | 07:15
                            Avatar pxy   Návštevník

                            Až teraz som si všimol, že si reagoval aj na inštalačné médium - doplním: Pod Live CD sa myslí spustiteľný operačný systém bez inštalácie a nie nositeľ (CD, DVD, USB-kľúč, externý HDD) a je možné, aspoň ja som zistil na tej distribúcii Xubuntu 13.10 stiahnutej z oficiálnej stránky Xubuntu, že sa skutočne líši od distibúcie, ktorá nie je spustiteľná bez inštalácie a nenainštaluje sambu. Ono totiž ani pri spustení bez inštalácie neponúka medzi programami sambu. Po doinštalovaní sa potom samba objaví v nastaveniach systému...

                            • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 06.01.2014 | 08:58
                              Avatar WlaSaTy   Návštevník

                              Kde si Ty prosím Ťa videl distribúciu čo nie je spustiteľná bez inštalácie?

                            • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 06.01.2014 | 12:33
                              Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ

                              Ahoj, pxy.

                              Je zbytočné na tú osobu reagovať. On už nemá žiadny záujem riešiť Tvoj problém, a ani problém nikoho iného. Vieš pozri si, zahltí Ťa množstvom sofistikovaných viet a infos, aby ukázal, čo všetko vie a čo vie LEN-ON, klasická úchylka.

                              Vieš, kedysi aspoň vedel iniciovať nováčikov, aby si naštudovali veci z Linuxu, teraz je to už iba jednosmerný prúd všelijakých zdánlivo súvisiacich tvrdení ... škoda tohoto faktu, lebo ako iniciátor zamyslenia sa mladých lin. nováčikov a ich nakopnutie k štúdiu Linux bol naozaj kedysi výborný !

                              Ahoj.

                              G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
                              • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 06.01.2014 | 12:57
                                Avatar pxy   Návštevník

                                Ahoj dodoedo.

                                Vďaka za info, v podstate som to tušil o čo mu ide.

                                Môžeš uzavrieť tému ako vyriešenú.

                                Maj sa krásne!

                                • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 06.01.2014 | 13:05
                                  Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ

                                  Ahojte.

                                  Mário, Milan porosím označiť tému za vyriešenú.

                                  Edo

                                  G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
                                • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 06.01.2014 | 14:23
                                  Avatar WlaSaTy   Návštevník

                                  Ahoj,

                                  snažil som sa Ťa nasmerovať k riešeniu keďže dôvodov prečo sa zrovna ten jeden systém dhodobo chová nevyspytateľne môže byť dosť veľa. Ale, pokiaľ si lepšie rozumieš s miestnym trolom ktorý tu už viac rokov bezdôvodne uráža ľudí, tak rozumiem prečo si nechcel dodať informácie potrebné k rozboru problému.

                                  Naozaj je to veľký problém povedať koľko súborov bolo v tom nazdieľanom priečinku na strane windows aby sa vylúčil jeden z možných problémov. V tomto prípade zahadzovanie aplikačných packetov posielaných zo sevra (win7) z dôvodu nedostatočného zásobníku na strane klienta (Linux alebo WinXP). Ale, to už nemá význam rozoberať. Bolo tu príliš veľa nezodpovedaných otázok na to aby bolo jasné či to chceš vôbec riešiť. Som rád, že si aspoň vy dvaja rozumiete.

                                  • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 06.01.2014 | 21:14
                                    Avatar odporca   Návštevník

                                    Prepac WlaSaTy, keby si si pozorne precital vsetko, co ti napisal pxy, bolo by ti jasne, ze tento posledny prispevok by si ani nenapisal. Napriklad - casto tam bolo spominane, ze na pocte suborov NEZALEZI, alebo nieco v tom zmysle, ze bez ohladu na pocet suborov (a aj na velkost suborov) v adresari sa chyba vyskytuje VZDY V KAZDOM ADRESARI VRATANE KORENOVEHO. Z toho mi vyplyva, ked to citam medzi riadkami, ze aj ked mal v adresari len 2 subory s velkostou trebars 2 kilobajty aj tak k tej chybe doslo - takze koho vlastne obhajujes? Nebodaj Microsoft, ze sa im "podaril" taky operacny system, ktory nezvlada bezchybne preniest cez siet ani posrane dva kilobajty bez chyby? Ved v ich predchadzajucom, asi najlepsom, OS Windows XP sa take veci absolutne nevyskytovali, prislo to az z posranou Vistou. Ze sa jedna o bug vo W7, ktory bol prebraty z Visty, je kazdemu jasne. Lenze mne je jasne teraz hlavne to, ze chces mat za kazdu cenu posledne slovo, bez ohladu na to ci mas pravdu alebo sa mylis a to nie je v takomto fore, kde si maju ludia naozaj pomahat, to najlepsie co by sa tu pozadovalo. Len tak na okraj - o akom nedostatocnom zasobniku to hovoris, ked medzi dvomi W7 alebo medzi 2 Linuxami, resp. medzi vsetkymi ostatnymi OS s vynimkou W7 a Vista, su zvladane adresare bezchybne pri velkosti nad 10 GB? Zamysli sa nad svojimi tvrdeniami.

                                    • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 06.01.2014 | 21:27
                                      Avatar WlaSaTy   Návštevník

                                      Vzhľadom na to, že windows a to ani berzie 7 nemá koreňový adresár, tak tvoj príspevok nedáva zmysel. Ale, pokračuj ďalej.

                                      A tých vecí čo tu ako podklady na riešenie problému nedávali zmysel bolo viac. Napríklad aj Tebou nakusnutá informácia o tom, že v tomto prípade Windows XP zobrazovalo presný opak toho, čo Linux. Náhodným výberom a jedno v akom čase, ale vždy.

                                      • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 11.01.2014 | 01:34
                                        Avatar windowsak   Návštevník

                                        Napriek tomu, ze je toto uz poriesena tema, nedalo mi, ked som sem zabrouzdal, aby som neregoval na navstevnika menom WlaSaTy.

                                        Trochu divne tvrdenie, ze windows 7 nema korenovy folder. (To si trochu pleties linuxacky folder ROOT s korenovym foldrom diskov beziacich pod OS z dielne Microsoft.)

                                        Korenovy folder existoval uz od cias prveho operacneho systemu od Microsoftu - od DOSu. Ked sa bez vytvorenia foldra umiestnili nejake subory priamo na disk - kam sa to umiestnilo? PREDSA DO KORENOVEHO ADRESARA!!! Ved v prikazovom riadku sa pri programovani pouzival (aj doteraz pouziva) operator "\", ktorym sa clovek dostal z ktorehokolvek a akokolvek hlboko vnoreneho pracovneho foldra priamo do korenoveho...

                                        Ze tuto svoju nezmyselnu myslenku spajas z myslenkou, ze prispevok straca zmysel - prosim Ta, zamysli sa konecne nad sebou a lepsie si vsimaj o co tu islo a aj na koho prispevok reagujes (zrejme Ti uniklo, ze prispevok, na ktory si nezmyselne reagoval, nebol od pxy, ktoreho problem sa tu riesil, ale od niekoho ineho. A este Ti uniklo aj to, ze v Linuxe asi tazko vyriesis bug 32-bitoveho operacneho systemu Windows 7 (a sice to, ze AKYKOLVEK OPERACNY SYSTEM OKREM TRIDSATDVABITOVEHO WINDOWS 7 PRI SIETOVOM PRIPOJENI MA PROBLEN NACITAT A ZOBRAZIT VSETKY FOLDRE A SUBORY!!!

                                        • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 11.01.2014 | 09:27
                                          Avatar WlaSaTy   Návštevník

                                          V Tebou spomínaných OS DOS a Windows nepotrebuješ vytvoriť adresár aby si dokázal umiestniť súbory na logickom disku. Takže obhajoba Tvojho nezmyselného tvrdenia že Windows má koreňový adresár je tiež nezmyslom.

                                          Trošku sa snažíš troliť a nevšimol si si rozdiel medzi pojmami koreňový adresár a systémový disk. Tak sa sám zamotávaš do nezmyslov.

                                        • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 11.01.2014 | 19:35
                                          Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
                                          Korenovy folder existoval uz od cias prveho operacneho systemu od Microsoftu - od DOSu.

                                          Blbosť, ja som končil s MS v časoch Win98 a v dokumentácií o niečom takomto nebola ani zmienka. Skoro všetko bolo vtedy výhradne v angličtine, takže aj chyba prekladu je vylúčená.

                                          Ked sa bez vytvorenia foldra umiestnili nejake subory priamo na disk - kam sa to umiestnilo?

                                          Umiestnilo sa to na disk C:, D:, E: ...

                                          AKYKOLVEK OPERACNY SYSTEM OKREM TRIDSATDVABITOVEHO WINDOWS 7 PRI SIETOVOM PRIPOJENI MA PROBLEN NACITAT A ZOBRAZIT VSETKY FOLDRE A SUBORY!!!

                                          Dokáž svoje tvrdenie.

                                          Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                                          • Koreňový adresár Windows 12.01.2014 | 10:42
                                            Avatar windowsak   Návštevník

                                            To chceš povedať, že nikde nebola ani len zmienka o hlavnom adresári? Veď to je kravina na druhú!!!

                                            Hlavný adresár (alebo koreňový adresár) má špecifické vlastnosti, ktoré ostatné (vnorené) adresáre nemajú. Pozri sem:

                                            http://support.microsoft.com/kb/120138/sk

                                            Keď sa niečo umiestnilo na disk C:, D: E: ... - tak sa to umiestnilo DO KOREŇOVÉHO (HLAVNÉHO) ADRESÁRA PRÍSLUŠNÉHO DISKU, správnejšie povedané do koreňového adresára oddielu (anglicky partition), pričom každý oddiel vystupuje v systéme Microsoft ako samostatný disk, a to bez ohľadu na to, či sa jedná o primárny oddiel alebo logický oddiel. Každý z oddielov (FAT, FAT32, NTFS) má svoj koreňový (hlavný) adresár.

                                            Takže si to iba zle pamätáš...

                                            To tvrdenie o chybnom zobrazení sieťových diskov z operačného systému Windows 7 x86 v iných operačných systémoch ako Windows 7 x86 si musíš overiť sám - presviedčať Ťa nemienim - proste je to fakt (ale zrejme málo známy alebo úplne neznámy).

                                            • RE: Koreňový adresár Windows 12.01.2014 | 11:24
                                              Avatar WlaSaTy   Návštevník

                                              Tomu KB je rozumieť rovnako ako Tebe. Citujem: Tieto informácie presné pre štandardný súbor vyhradenia tabuľky 16 () systém súborov FAT16, ale nevzťahuje sa na systém súborov FAT32.

                                              A keby bola pravda to o zdielaní diskov win7, tak to má dosah na zásadný podiel netbookov s atomom. A to by sa verejne rozoberalo aj s famfárami a ohňostrojom. Ale to trol nepochopí.

                                              • Troll ... 12.01.2014 | 12:26
                                                Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ

                                                Hej ty, počúvaj.

                                                strašne ľahko každého, kto sa nepokloní tvojej aure, označuješ za trolla.

                                                Čo si to tu dovoľuješ, človeče. Nálepkou trolla urážaš človeka, ktorý podľa mňa nie je troll!

                                                Okamžite s tým prestaň !!!

                                                G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
    • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 04.01.2014 | 21:37
      Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ

      Mimochodom, aby som nezabudol. Ja som kedysi pre moje stroje s Fedora Xfce veľmi intenzívne a bez problémov používal jeden frontend - Gigolo. Musí fungovať aj na Tvojom Xubuntu (XFCE). Balíček by mal byť v aj repozitároch Xubuntu. Vyskúšaj a daj vedieť.

      ahoj.

      G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
      • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 05.01.2014 | 15:14
        Avatar pxy   Návštevník

        Používam aplikáciu Gigolo už asi 2 týždne...

      • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 05.01.2014 | 15:58
        Avatar pxy   Návštevník

        Pri použití Gigola sa mi v jednom konkrétnom foldri zobrazuje približne polovica toho, čo sa mi zobrazí pomocou správcu súborov Dolphin. Pomocou správcu súborov Dolphin sa mi z vyše 12 GiB objaví len 565 MiB a prostredníctvom Gigolo len 290 MB. Ale aj ten údaj zo správcu súborov Dolphin sa stále zmenšuje - počas písania tejto odpovede mi v tom istom foldri zobrazuje z 12 GiB už len 48 MiB!!! Mám nastavené zobrazovanie všetkých, aj skrytých, súborov (v tom foldri sa v skrytých súborov nachádza aj tak len pár kB - maximálne do 1 MB)...

        • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 05.01.2014 | 18:15
          Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

          Ale však v *buntu stačilo kliknúť pravým tlačítkom myši a dať zdielať.

          Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
          • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 05.01.2014 | 19:02
            Avatar pxy   Návštevník

            Zrejme si nečítal príspevok, že v čom je problém. Takže píšem ešte raz - nemám problém zdieľať zložky a súbory prostredníctvom Xubuntu do OS Windows ale opačný a iného charakteru: V LINUXE SA NEZOBRAZUJE CELÝ OBSAH FOLDRA PRE DISKY UMIESTNENÉ NA PC POD WINDOWSOM ALE LEN NIEKTORÉ PODFOLDRE A SÚBORY. Niekedy sa týmto spôsobom stratí zobrazenie pre nepatrné množstvo (trebárs pár desiatok z niekoľkodesiatoktisíc) a tak je to možno väčšinou, ale to čo píšem vyššie, to už je "trochu silná káva" (zobrazí sa 48 MB z 12 GB).

        • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 05.01.2014 | 19:04
          Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ

          ... Čo sa týka konkrétneho Windowsu - na tom PC je Windows 7 Ultimate z roku 2009 - nemám vo zvyku prihadzovať servispaky ani žiadne aktualizácie po nainštalovaní všetkých programov, lebo ...

          Koľko update - ov pre Windows 7 si teda vôbec dovolil nainštalovať od roku 2009 ??

          G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
          • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 05.01.2014 | 19:25
            Avatar pxy   Návštevník

            Žiaden update - problémy som riešil iba novou čistou inštaláciou Windows (to keď ma naštvalo niekoľko vecí naraz alebo postupne - keď sa nazbierali 3 - 4 dosť závažné problémy a nenašiel som v žiadnom fóre ako to vyriešiť bez preinštalovania Windows - to som už kdesi počul celkom trefné vyjadrenie o Windows ako o "Tamagoči" - keď sa človek nestará, tak mu zdochne...).

    • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 08.01.2014 | 17:08
      Avatar pxy   Návštevník

      Pridávam zhrnutie po vyriešení:

      Uvedený problém je bug operačného systému Windows 7, ale týka sa len 32-bitového OS. Zistil som to po preinštalovaní na 64-bitový OS - predtým mi to nenapadlo urobiť, nakoľko sa mi mašina tvárila, že nepodporuje 64-bitový OS (nie a nie ho tam nainštalovať...) - zrejme došlo ku zmene pri upgrade BIOSu...

      Je to "zdedené" od Windows Vista (ale vyskytoval sa zrejme tiež len 32-bitovej verzii - nemám možnosť ani chuť skúšať znovu Vistu, aj keby to bola 64-bitová).

      Proste a jednoducho 64-bitový Windows 7 nemá v tomto problém (ale má problémy iné, netýka sa to témy).

      Majte sa všetci!

      • RE: Nezobrazujú sa všetky zložky 10.01.2014 | 22:36
        Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ

        Ahoj.

        Ďíki Ti za zhrnutie, pomôže to aj iným userom.

        G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
    • Nové zistené veci ohľadom nesprávneho zobrazovania obsahu sieťových diskov 12.01.2014 | 22:40
      Avatar pxy   Návštevník

      Zistil som niečo nové v tejto oblasti - zásluhou toho, že mi to začalo robiť aj pri použití Windows 7 64-bit.

      Začal som pátrať kedy k tomu došlo, že sa to začalo správať rovnako - a zistil som zaujímavú vec:

      Keď som nainštaloval 64-bitový Win 7, tak som bol veľmi nedočkavý a vyskúšal som spojenie s Linuxom skôr ako som mal nainštalovaný antivírový program Avast (neplatená verzia). Potom som nainštaloval antivírák a prestal som sa o to zaujímať.

      Dnes som zistil, že mi zas chýbajú niektoré súbory a foldre, zobrazované z Win 7 cez PC s Linuxom. Začal som skúmať, k čomu medzitým došlo, že to spôsobilo ten debilný efekt a prišiel som na to - bola to inštalácia Avastu!

      Overil som si to -  po úplnej odinštalácii Avastu (a vyčistení registrov - pre istotu) je to všetko v poriadku, a to aj na 32-bitovej verzii Win 7.

      Takže opravujem moje vyhlásenie na záver - po skutočnom vyriešení problému:

      Je to bug operačného systému Windows 7, ale týka sa 32-bitového aj 64-bitového OS, ale len keď je nainštalovaný antivírus Avast (možno len pri neplatenej verzii - nemám to overené a už sa tomu nemienim venovať). Je možné, že sa to prejaví aj s inými antivírovými programami...

      Ahojte všetci, ktorí ste chodili do tejto témy, prajem veľa úspechov v ďalšej práci.

      • RE: Nové zistené veci ohľadom nesprávneho zobrazovania obsahu sieťových diskov 12.01.2014 | 22:58
        Avatar borg Fedora  Administrátor

        skor si myslim, ze to nie je bug windowsu ale avastu, teda ak to nie nejaka jeho feature.

      • RE: Nové zistené veci ohľadom nesprávneho zobrazovania obsahu sieťových diskov 13.01.2014 | 00:38
        Avatar windowsak   Návštevník

        To by mi nenapadlo - vykašlem sa na Avast. Vďaka za vyriešenie môjho problému!

        • RE: Nové zistené veci ohľadom nesprávneho zobrazovania obsahu sieťových diskov 08.02.2014 | 14:23
          Avatar pxy   Návštevník

          Pre navštevníka s menom windowsak - nepomôže Ti ani odinštalovanie Avastu - je to naozaj len vo Win7 - zistil som to dnes (takmer po mesiaci) - tá istá chyba, ktorá po odinštalovaní Avastu zmizla, sa z odstupom času prejavila opäť (aj napriek tomu, že tam žiaden antivírák nie je).

          Potreboval som po nejakom čase niečo robiť na PC, čo sa nedalo pod Linuxom (na tom vôbec nezáleží čo to bolo - bol to nejaký editor nefunkčný v Linuxe a zároveň nespustiteľný cez wine), chybu som našiel zásluhou toho, že ten PC zostal bežať s windowsom a chcel som do iného PC (xubuntu) dostať cez sieť konkrétny súbor, o ktorom som vedel, že tam je. Na moje prekvapenie mi v tom foldri chýbalo veľké množstvo súborov, medzi nimi aj ten potrebný (chýbali všetky súbory začínajúce písmenami E, F, S, T, V, ... ).

          Potom som urobil kontrolu zobrazovania celého disku a s úžasom som zistil, že mi zobrazuje z celého disku sotva desatinu všetkých súborov na disku!!!

          Takže, jednoznačne - nie je to bug Avastu, ale operačného systému Windows 7!!! Avast ten proces len urýchli...


          Zrejme sa prevádzkovaním Win 7 nazbiera nejaký "sajrajt", ktorý má to všetko na svedomí (ktovie či tu pomáhajú tie záplaty win7 - už ma to nezaujíma).