Otváranie PDF súborov, ktoré prišli mailom

Sekcia: Aplikácie & Desktop 25.09.2014 | 21:04
Avatar janek-m Ubuntu 22.04  Používateľ

Zdravím,

Pred niekoľkými dňami som nahodil na PC LinuxMint 17 + Cinnamon. Všetko šlape ako má, čiže maximálna spokojnosť.

Zaujímalo by ma však, ako donútiť systém (alebo kde to nastaviť), aby mi pri otváraní PDF súborov, ktoré dostanem mailom, systém ponúkol možnosť, či chcem súbor otvoriť alebo uložiť. Ak kliknem v maile na takýto súbor, tak dostanem možnosť iba „Uložiť súbor“ (Príloha - PDF). Pokúšal som sa v nastaveniach Firefoxu: Možnosti → Aplikácie → Súbory PDF prestaviť na „Vždy sa opýtať“ prípadne „Otvoriť vo Firefoxe“ ale bez výsledku. V Thunderbirde otváranie súborov funguje po nastavení bez problémov (Príloha - PDF2). Vedel by dať niekto nejaký typ?

    • RE: Otváranie PDF súborov, ktoré prišli mailom 25.09.2014 | 21:05
      Avatar janek-m Ubuntu 22.04  Používateľ

      Prílohy sa nejak nenahrali:

    • RE: Otváranie PDF súborov, ktoré prišli mailom 25.09.2014 | 21:20
      Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor

      Firefox vie bežne zobrazovať PDF (myslím, že je to vo východziom stave). Sťahovanie vnucuje mailová služba cez content-disposition. Obísť sa to dá cez rozšírenia ako napr. Open in Browser.

    • RE: Otváranie PDF súborov, ktoré prišli mailom 25.09.2014 | 22:29
      Avatar janek-m Ubuntu 22.04  Používateľ
      Firefox vie bežne zobrazovať PDF (myslím, že je to vo východziom stave).

      Je to tak. Zistil som, že tento problém s PDF sa odohráva iba na centrum.sk. Okrem tejto mám ešte na gmail.com a „linuxovú“mail-adresu na azet.sk. Na týchto funguje otváranie PDF dobre, čiže nie len s ponukou „Uložiť“. Čo je však zaujímavé, v Kubuntu 12.04 mi na centrum.sk tiež funguje ponuka Otvoriť/Uložiť PDF bez problémov. Otestoval som však Live DVD s Kubuntu 14.04 a tu už bola tiež iba ponuka Uložiť PDF – ale iba na mail-adrese centrum.sk.

      Sťahovanie vnucuje mailová služba cez content-disposition. Obísť sa to dá cez rozšírenia ako napr. Open in Browser.

      Za tento typ rozšírenia ďakujem, nevedel som o ňom. Po jeho nainštalovaní sa objavila možnosť Otvoriť/Uložiť, len je potrebné ešte vybrať typ súboru. Ale to je najmenší problém. :)