Podpora OS Ubuntu

Sekcia: Aplikácie & Desktop 08.04.2015 | 16:42
Ondro   Návštevník

Dobrý deň, chcel by som začať s používaním OS Ubuntu. S Linuxami a Unixami mám skúsenosti, učili ma ich na strednej škole. Dnes som na VŠ a mám obavy že nenájdem softwér v ktorom musím pracovať aj pre tento OS. 

Chemsa preto opýtať či sú pre Ubuntu programi ako  Matlab, Multisim, AutoCad, CodeBlok a niečo na programovanie mikrokontrolerov. 

Ďakujem.

    • RE: Podpora OS Ubuntu 08.04.2015 | 17:09
      Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

      ahoj, 

      matlab ide nativne aj pod linuxami vid link

      co sa tyka CADu, tak som na stavebnej fakulte cele studium vratane bakalarky a diplomovky bezal na QCAD-e. Vie sice iba 2D a pri zachovani rozumneho mnozstva ciar bol dokonca neporovnatelne rychlejsi nez autocad. Neviem ako nova verzia, ale stara nevedele otvarat autocadove subory, ale nova to uz mala vediet - treba vyskusat ci splnili sluby.

      Multisim sa da podla dostupnych informacii rozbehnut cez wine

      Codeblock - ak si myslel code::blocks tak ten pod linuxom nativne, ak nie, tak daj link co je to za sw

      git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
    • RE: Podpora OS Ubuntu 08.04.2015 | 17:18
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

      Hoci poznám alternatívy za všetky programy, tak napíšem za seba s čím prichádzam do styku. Škoda že si nešpecifikoval presnú prácu ktorú robíš.

      Čo sa týka modelovania tak pre mňa je jednoduchý Blender, kámoš ktorý nieje nijak počítačovo zdatný sa naučil FreeCAD čím ma dosť prekvapil je to viac na strojárinu a na oba sú tisíce návodov na Youtube.

      2D riešim v Inkscape s pluginami je to profesionálny editor a exportér pre CNC mašiny, úplne jednoducho sa v ňom kreslí hocijaká 2D grafika, proste top.

      Na 3D úpravu, exportér, importér a ako prehliadač MeshLab.

      Code::Block až sa bavíme o tom istom, tak ten je na Linuxe od nepamäti, to ešte existoval Mandrake kde bývala fakt spústa vývojárskych nástrojov.

      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
    • RE: Podpora OS Ubuntu 08.04.2015 | 19:11
      Avatar 7R7 Debian Stretch a Debian Sid  Používateľ

      Ja som stavebný inžinier a práca v Cad-e ma živý, nakonniec som skončil pri Bricscade je to dobrá alternatíva k AutoCadu. Je platený ale dá sa vyskúšať na 30dní.

      Kým som si nezakúpil Bricscad som fungoval na Draftsight je to trošku jednoduchší program ale pre študenta dostačujúci. Potom máš ešte na výber QCad, FreeCad