Záloha mailov

Sekcia: Aplikácie & Desktop 24.11.2015 | 11:19
Avatar 7R7 Debian Stretch a Debian Sid  Používateľ

Ahojte,

Mám taký problém, maily mám na hostingu a na správu mailov sa používa roundcube. Problém je v tom že mi dochádza miesto pre maily mám na ne 3,5GB a z toho na pracovné je vyčlenených 3GB, miesto sa momentálne nedá zvýšiť a už som to zaplnil na 80% keďže moje pracovné maily obsahujú výkresy. V roundcube som nenašiel niečo také ako komprimovanie mailov.

Mám na mysli niečo také že si skomprimujem maily za celý rok napr.  2014 a to mi potom zaberie menej miesta. Nemáte stým nejaké skúsenosti alebo poradte ako to ináč urobiť.

    • RE: Záloha mailov 24.11.2015 | 11:40
      Avatar borg Fedora  Administrátor

      pouzi nejakeho mailoveho klienta, maily si stiahni k sebe a zazalohuj (pdf/a, pdf/e)

    • RE: Záloha mailov 24.11.2015 | 16:13
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

      Roundcube je len webový klient na komunikáciu z emailami na srvery, priamo na server nemá žiadny dosah. Z najväčšou pravdepodobnosťou sú už emaily na servery skomprimované. PDF, JPG, MPG je aj tak problém skomprimovať na menšiu veľkosť, keď sami sú už skomprimované.

      Možnosť je to čo písal Borg, ale tým pádom máš poštu len v jednom kompe. Koľko by si dal za 5GB na rok? :)

      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
    • RE: Záloha mailov 24.11.2015 | 19:04
      Avatar WlaSaTy   Návštevník

      Jedna z možností je vytvoriť si priečinky v pošte podľa rokov, vytriediť to, a staré veci k sebe stiahnúť tak aby nezaberali miesto na hostingu. U seba to síce môžeš skomprimovať, ale nečakaj že PDF zrazíš 1:10. Niečo to urobí, ale pri dnešných cenách diskov to nebude mať význam. Skôr bude mať význam to odzálohovať na iný disk aby si mal dve kópie pre prípad obnovy. Triediť a sťahovať to môžeš aj v poštovom klientovi (napr.evolution) cez IMAP(s).

      Alebo sa opýtaj poskytovateľa že za koľko Ti navýši mailbox aj s pravidelnou zálohou pošty. Poskytovateľom môže byť aj Bedňa. Oh, wait ...