NoMachine remote desktop

Sekcia: Aplikácie & Desktop 27.03.2016 | 17:56
Avatar bcee   Návštevník

Robili ste niekto s programom NoMachine? Mam len jeden pocitac, takze to nemozem vyskusat. Zaujimalo by ma, ako to funguje. Keby som mal jeden slabsi notebook a pripojil by som cez USB kabel silnejsi pocitac. Kolko dat by smerovalo do notebooku? Keby som v PC spustil nejaky narocny program a celkove vyuzitie RAM by dosiahlo napriklad 1,5 GB. V notebooku by som mal spotrebu napriklad 300 MB pri spusteni. Zacal by som cez notebook robit s tym druhym pocitacom. O kolko by stupla spotreba RAM v notebooku? Zavisi to asi od toho, aky by to bol program. Lebo aj v terminali sa da spustit nieco narocne, pritom do notebooku by smerovala len ta cierna obrazovka s bielymi pismenami. Samozrejme, ze aj NoMachine zabera nieco na obidvoch RAM. Ale aspon priblizne by som chcel vediet, ako by to bolo.

    • RE: NoMachine remote desktop 27.03.2016 | 18:21
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

      Prečo cez USB a nie sieťový kábel? Načo ti je NoMachine keď sa chceš pripojiť len cez terminál? Čo tak SSH?

      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
    • RE: NoMachine remote desktop 27.03.2016 | 18:49
      Avatar bcee   Návštevník

      Cez USB , lebo v sietovom porte by bol internet. Ja som nevravel, ze chcem robit v terminali. To som dal ako priklad, ze program moze byt narocny na RAM a nenarocny na grafiku. A bolo by to USB 2. USB 3 sa ma zatial netyka.

    • RE: NoMachine remote desktop 27.03.2016 | 19:51
      Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

      Spotreba RAM s tym nema nic spolocne, NoMachine je zdielanie pracovnej plochy, takze nech na vzdialenom pocitaci spustis cokolvek, RAMka na pripajajucom sa pocitaci bude vytazena iba o mnozstvo potrebne pre beh pripojenia. Neviem ci bude mozne s NoMachine spravit pripojenie cez USB bridge, kazdopadne ti odporucam spravit si siet standardnym sposobom cez router + ethernet, pripadne si kupit za par susnov druhu sietovku do pocitaca, ktory je pripojeny k netu. Budu sa ti lepsie hladat a odstranovat problemy nez pri takomto nestandardnom rieseni.

      Co sa tyka mnozstva prenesenych dat, zavisi to od nastavenia kvality pripojenia, mnozstva meniaceho sa obsahu v prenasanom obraze, toho ci prenasas s obrazom aj zvuk, prenasaneho rozlisenia atd. Priklad: ak prenasas video akcneho trhaku s mnozstvom dynamicky sa meniaceho obrazu a so zvukom, pri roliseni 1080p v maximalnej kvalite, tak to zaberie nasobne viac trafficu nez prenasanie statickej obrazovky bez zvuku pri rozliseni 640x480 px a pri nastaveni znizenej kvality.

      git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
      • RE: NoMachine remote desktop 27.03.2016 | 21:25
        Avatar bcee   Návštevník

        Tak uz som to pochopil. Len niekde som videl v suvislosti s tym napisane, ze je tam "overload". To byva zvycajne na RAM. Takze tu sa jedna len o ten kabel -ci bude stihat. Ten silnejsi PC, ak by som si ho kupil, by bol mini PC, takze nepocitame s druhou sietovkou. Ani ziadne rozdvojky. Uz zacinam chapat, preco sa na webe nedaju najst informacie, ako pouzit NoMachine s USB kablom -evidentne tam nie je ta moznost. Ani cez ethernet sa to asi velmi nepouziva. Skor cez internet. Aj to tak prezentuju, ako "vlastny cloud". Takze potrebujem nieco ine. Asi gui program na to nie je, nepodarilo sa mi najst.

        • RE: NoMachine remote desktop 27.03.2016 | 21:50
          Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

          cez priame ethernet prepojenie by to malo ist. V NoMachine si zadavas na vzdialenom pocitaci port na ktorom bude sluzba pocuvat a na pocitaci, ktorym sa pripajas zadavas IP adresu vzdialeneho pocitaca a port cez ktory sa ma pokusit spravit pripojenie. Takze tymto stylom by to malo ist.

          Bridgnuty USB kabel nemam, takze ti neviem povedat, ci sa po pripojeni tvari ako dalsia sietovka, alebo ako nejake ine zariadenie. Ak sa po prepojeni dvoch pocitacov cez USB toto prepojenie tvari ako standardne sietove prepojenie, tak by to teoreticky mohlo ist. Kazdopadne daj vediet, som zvedavy ako dopadnes.

          git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
        • RE: NoMachine remote desktop 27.03.2016 | 21:53
          Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

          BTW neviem ci si nad tym uvazoval, ale existuju aj usb->ethernet sietovky zacinajuce niekde na 8€, takze to mozes riesit aj takto.

          git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
    • RE: NoMachine remote desktop 27.03.2016 | 23:19
      Avatar bcee   Návštevník

      Vytvorit siet medzi 2 pocitacmi cez USB si vyzaduje kabel s adapterom uprostred. To nechcem, a USB-LAN adapter tiez nie. Ja som to na webe nasiel na fotkach, ako to robia s tabletom {nie notebookom}. To je este komplikovanejsie, lebo v Linuxe je X11 a v Androide je SurfaceFlinger. Na fotkach maju rovny USB kabel v tablete. To sice este neznamena, ze to cez ten kabel ide {moze sa s tym iba napajat tablet elektrinou}, ale existuje na to vela androidovych aplikacii a ked som si cital ich recenzie, tak tam bolo napisane, ze niektore funguju cez wifi a niektore cez USB. Tak neviem, ci to len tablet je na to stavany. Ja sa v tychto veciach nevyznam {napriklad ani USB kluc som v zivote nepouzil, ani som ho v zivote nedrzal v ruke}. Teraz som si stihol precitat, ze rovnym USB kablom keby ste spojili 2 PC, tak to zhori. To ako niekto mohol vymysliet taku technologiu? Na mini PC su styri USB porty a jeden LAN. Takze to necham tak.

      • RE: NoMachine remote desktop 27.03.2016 | 23:38
        Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

        hm, ked sa rozhodnes ze to chces predsa len zapajat, tak si to radsej vazne nechaj spravit niekomu skusenejsiemu a cez ethernet, ako sme ti tu uz viac krat pisali. Usetris si nervy, peniaze aj cas.

        git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
    • RE: NoMachine remote desktop 29.03.2016 | 14:05
      Avatar bcee   Návštevník

      Zaujimave. Ani cez LAN spojit dva PC nie je uplne jednoduche. Ale malo by to ist.

      A crossover cable is not needed. Ethernet devices made in the last 10 or so years support auto MDI-X which eliminates the need for a crossover cable.
      Actually, modern network cards are intelligent and will work with both types of wire.
    • RE: NoMachine remote desktop 29.03.2016 | 14:57
      Avatar Branislav Poldauf Manjaro, Debian stable  Používateľ

      mna zaujala este jedna vec, preco NoMachine ? ked to ma fungovat lokalne ??

      Mozno sa to zmenilo ale hlavnou vyhodou NoMachine bol rychly prenos (asi komprimovany) aj cez net (WAN). V lokalnej sieti by mal uplne stacit hocijaky VNC server/klient alebo RDP server/klient, ktorych je v repozitaroch vacsiny distribucii plno a funguju aj crosplatformovo.

      a podla mna najpohodlnejsie je to zapojit cez router, teda pripojit ovladany aj ovladajuci pc do rovnakej LANky (alebo aj cez wifi) a pouzit VNC.

      pripade za pohlad stoji aj teamviewer, ktory funguje aj ako VPN

      Linux: the operating system with a CLUE... Command Line User Environment
      • RE: NoMachine remote desktop 29.03.2016 | 15:26
        Avatar bcee   Návštevník

        Opticky internet funguje aj bez routera. A nechcem router. Stihol som zistit, ze existuju aj 2x LAN mini PC {aj 10x}. Ale tam je slaby vyber. Chcel som to co najmensie, Gigabyte ponuka od 0,42L {a su pekne}, len bohuzial 1x LAN. Tie programy su rozne, nikdy som ziaden neskusal.

        • RE: NoMachine remote desktop 29.03.2016 | 16:49
          Avatar Branislav Poldauf Manjaro, Debian stable  Používateľ

          nechces router ? len zo zaujimavosti preco ?

          ani LAN switch (bez wifi) ? gigabitovy 4 portovy sa da kupit za 15€ a 100megabitovy aj pod 10€ a schovat sa da do skrinky alebo primontovat zospodu stola (ja to tak mam)

          potom idealne riesenie je usb-lan adapter tiez pod 10€ (byva aj kombinacia USB HUB + LAN adapter)

          Linux: the operating system with a CLUE... Command Line User Environment
          • RE: NoMachine remote desktop 29.03.2016 | 16:59
            Avatar bcee   Návštevník

            Lebo cely moj majetok ma priblizne 6500g. Tak ratam kazdy gram.

            • RE: NoMachine remote desktop 29.03.2016 | 17:19
              Avatar Branislav Poldauf Manjaro, Debian stable  Používateľ

              Wow to znie ako zaujimavy nadpis pre cestopis ;-)

              Linux: the operating system with a CLUE... Command Line User Environment
            • RE: NoMachine remote desktop 31.03.2016 | 10:40
              Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

              Keď to prekročíš zvýšia ti nájomné?

              Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org