Projekty02 -teoria

Sekcia: Programovanie 04.08.2016 | 11:18
Avatar Joseph   Návštevník

Robim tieto projekty: (php&MySQ) (v buducnosti to dam aj do Javy) ******************************************************************** 01.Schoolmates Each schoolmates from IV.B class of High Electrotechnical School can login on web Schoolmates. After giving login name and password schoolmate can enter the web. Each schoolmate can sets his personal data and personal characteristics. Data of another schoolmates he can only see. ********************************************************************* 02.JoeForum After login the customer can see and take part in forum about SW, HW and OS. There are also tips about PC and links to them where customer can know more. ********************************************************************

03.JoeHoroscops After login and checkout of datas client can see his horoscops, rulling planet, element. By giving detail information, program can count day of birth (day of week), age and number of working years, months ans days ********************************************************************

04.JoeTravelling Customer can be familiarized with towns and sightseeing which offer our travel agency JoeTravelling. Then the customer can choose from our offer sightseeng tour, lecture about town and lecture about building styles. *********************************************************************

05.JoeArticles Each of loged in participant can send message to another loged in participant. ********************************************************************* Agentury mi odkazali, aby som ich dal na internet a coho su tieto projekty sucastou.

Poradi mi niekto?

01.Coho by mohli byt sucastou? 02.Su niekde na internete zadania jednoduchych projektov? 03.Staci na project s MySQL vytvorenie databazy, nacitanie udajov, vybratie urcitych udajov, v riadkovom aj v phpMyAdmin rezime, dovolit nikomu pristup k tabulke, inemu zas nie? 04.Ked dam jednoduchu stranku na internet, Free Hosting, poskytuje spolocnost aj pristup k MySQL, ak s pracujem s databazov a budem moct moj web zlepsovat?

    • RE: Projekty02 -teoria 04.08.2016 | 11:57
      Avatar Sheldon   Návštevník

      Piešťanský mýtus.

      • RE: Projekty02 -teoria 10.08.2016 | 13:10
        Avatar Dakujem   Návštevník

        Uz hokej v PN pochovali, nikomu sa nic nestalo.

    • RE: Projekty02 -teoria 04.08.2016 | 13:34
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

      Mrkni sem.

      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • RE: Projekty02 -teoria 04.08.2016 | 14:42
        Avatar samalama   Návštevník

        alebo radsej rovno sem

        ps: vytvaranie hypertextov mate rozbite...

      • RE: Projekty02 -teoria 10.08.2016 | 13:17
        Avatar joseph01   Návštevník

        Dakujem, podobne projekty hladam aj v jave, agentury mi pisu, ze mam to dat na web, ale musi to byt nieco poriadne, hoci informatikov je malo, robotu nechce nikto zaplatit. Myslim si, ze plat by mal byt vyssi aspon 3 x, aby sa aj neinformatici zaujimali o IT.

        Dakujem!!!

        • RE: Projekty02 -teoria 10.08.2016 | 14:03
          Avatar WlaSaTy   Návštevník

          Plat sa odvíja od praxe, zahŕňa zodpovednosť pracovníka a zohľadňuje aj ponuku na trhu práce v danom regióne. Takže začínajúci kodér v PHP dostane niekoľko krát menší plat ako programátor vo fortrane alebo cobole. Ak by si chcel celoplošne zvýšiť platy, tak sa do IT nahrnie toľko ľudí, že ich cena klesne ešte viac. Ak chceš, tak si môžeš pozrieť porovnanie hodinovej úkolovej mzdy pre programátora a právnika. Ale ber do úvahy že je to pre iný kontinent, a je to superhrubá mzda za plný úväzok. Takže nezahŕňa odvody zamestnávateľa, zamestnanca, a pre USA ani DPH.

          Keby sme zobrali že má ten programátor odrobených plných 8H denne (čo je prii úkolovej mzde nemožné), tak pri plate 35USD/30EUR za hodinu to vychádza na superhrubú mzdu cca 5K4 Eur. Z toho to urobí hrubú mzdu cca 4KEUR a tomu prislúcha čistá mzda 2K8. To ale nezahrňa americký typ schovanej DPH ktorá sa dopláca, takže ďalších našich 20% dole za DPH a máme z toho 2K2. Oveľa reálnejšie je, že toho programátora vyťažia na 40% až 60%, čo je zárobok pri tom americkom plate a našom sociálnom systéme medzi 900Eur a 1350Eur v reálnom čistom priemerne. Chceš viac? Nebuď priemer a rob zodpovedne a naplno.

          PS: Existujú programátori čo si bez problémov zarobia pomocou švarcsystému cez 5K ktoré naplno otočia, ale to by si musel pridať alebo zdrhnúť z tohoto sociálneho štátu čo ti zoberie viac ako polovicu mzdy aj keď o tom nevieš.

          • RE: Projekty02 -teoria 10.08.2016 | 16:35
            Avatar Branislav Poldauf Manjaro, Debian stable  Používateľ
            Keby sme zobrali že má ten programátor odrobených plných 8H denne (čo je prii úkolovej mzde nemožné),

            Si spomenul právnikov - u nás to možné je, skôr to ale je nefakturovateľné. Hodinovka 80 a viac € nie je problém, len je problém klienta presvedčiť že to vypracovanie zmluvy naozaj trvalo 4 hodiny aj keď som stým strávil 6.

            Ale to sa zase kompenzuje medzi hodinovou sadzbou a stráveným fakturovaným časom a kvalitou. V zmysle hesla ponúkame 3 spôsoby poskytovania služby A. rýchlo, B. kvalitne, C. lacno a klient si môže vybrať hocijakú kombináciu dvoch prvkov ( pričom tretí bude absentovať).

            Linux: the operating system with a CLUE... Command Line User Environment
            • RE: Projekty02 -teoria 10.08.2016 | 18:08
              Avatar WlaSaTy   Návštevník

              Porovnával som programátora s právnikom, pretože od šikovného programátora si zarobí viac len šikovný právnik, alebo šikovný investor. Ale investor nemá zárobok, investor má zisk.

              Welcomme to the real world.

    • RE: Projekty02 -teoria 04.08.2016 | 19:47
      Avatar redhawk75   Používateľ

      02.Su niekde na internete zadania jednoduchych projektov? ano, staci si to zadat do google

      03.Staci na project s MySQL vytvorenie databazy, nacitanie udajov, vybratie urcitych udajov, v riadkovom aj v phpMyAdmin rezime, dovolit nikomu pristup k tabulke, inemu zas nie? Vies co je MYSQL? co bude z nejo parsovat udaje? podla toho. 04.Ked dam jednoduchu stranku na internet, Free Hosting, poskytuje spolocnost aj pristup k MySQL, ak s pracujem s databazov a budem moct moj web zlepsovat? MySQL poskytuje ako kto. Web sa nezlepsuje databazou. treba studovat https://www.jakpsatweb.cz/index-sk.html

      • RE: Projekty02 -teoria 10.08.2016 | 13:29
        Avatar Joseph   Návštevník

        Dakujem Indianovi aj Bednovi. To by som s google nenasiel.

        Tesi ma, ze su tu taki veseli ludia, ktor9 sa vedia podelit o informacie.

        • RE: Projekty02 -teoria 10.08.2016 | 17:00
          Avatar Slavomír Ubuntu 23.10  Používateľ

          Si šikovný chlapec, držím ti palce, bude s teba nejaký významný IT vývojár :)

        • RE: Projekty02 -teoria 10.08.2016 | 21:02
          Avatar redhawk75   Používateľ

          na tvoju otazku existuju 2 odpovede, ja som ti dal tu lahsiu podobne ako si sa ty lahko rozhodol ziskat know how. Na tazsiu odpoved nemam cas a ani priestor. A po dalsie dal si vseobecne otazky. A na tie existuje, rovnako ako na pravdu o zivote, vesmire a tak vobec, univerzalna odpoved GOOGLE

    • RE: Projekty02 -teoria 23.08.2016 | 08:20
      Avatar Joseph   Návštevník

      Dakujem za diskusiu a rady. Ja si myslim, ze nemoze kazdy programovat. Kto chodi po 8h praci do krcmy, alebo za zenami, politici za sekretarkami, ten sa to nikdy nenauci. Treba mat silnu volu a pokojnu mysel.Zaujem.Treba byt stale za PC.Agentury mi nechcu prezradit ani nastupny plat!!! Usudil som, ze je maly!!! V IT!!! Sme na SLovensku. Vtip: Vymenim Fica s Kalinakom za Merkelovu bez utecencov. Koniec vtipu.

      Realita na Slovensku: Bol by tu poriadok. (V Rakusku urobili poriadok az Nemci cez 2.sv.vojnu) Povedal mi to dedo z GRAZU.