uvaha nad novym open-source projektom

Sekcia: Programovanie 15.08.2017 | 11:35
Avatar bezmeno   Návštevník

Zdravicko.

Som taky standardny ITckar. SS, VS a zopar rokov som pracoval v IT... Nasporil som nejake peniaze a tak "chvilu" oddychujem... Teda ako spravny koder, stale daco bastlim... vymyslam...



Uz pocas strednej skoly ma zaujimali siete, programovanie a bezpecnost. A ako som sa s tym vsetym zabaval, casom daco vzniklo.



A teraz, ked mam cas venovat sa mojim zalubam full-time, uvazujem ze by mozno stalo za to skusit spravit nieco vlastne, dat dokopy tim, dotiahnut projekt, prispiet do sveta otvoreneho kodu a pritom aj daco cez napr. crowdfunding/BTC-donate zarobit.



Ako pravdupovediac tie komercne IM a video softy ma uz hnevaju. Zo zaciatku sa to tvari ako user friendly aplikacia, vid Marekova Xsicht-kniha. Malo to zopar MB, bolo to jednoduche a rychle. A teraz, blizsie nespecifikovany 155MB update skoro kazdy den, je to spomalene, usekane, je tam plno prkotin co sa nedaju vypnut, efektikov pre tinedzerov a otravnych reklam. Na mobile vas to z weboweho prehliadaca vzdy presmeruje na obchod a nuti vas to nainstalovat nieco co nechcete a neda sa to zamietnut natrvalo. Alebo to nechce spusti ani jutube video ak nemam nainstalovanu youtube aplikaciu, co je dalsia donucovacia kravina. A webowa xich-kniha deto... dataminig priamo napisany v JS... vsade reklama... cisty brain washing machine... A nikdy neviete aka nechcena blbost tam zajtra pribudne...



Viem ze tu su aj dalsie pokusy o podobny open-source, ale dobra konkurencia nie je nikdy zla :)



Zanedlho by sa mi malo podarit dokoncit low-level C/C++ cross(zatial LNX, VOKNO a NARDOID) zaklad na decentralizovanu siet a uz by sa s tym dalo daco spekulovat. Co projektu chyba, je roadmap, meno, logo, web prezentacia, update back-frond-end-API, GUI... mozno WEB-GUI... atd... vsak vieme...



Teda priblizne zhrnute ako by sa mohol projekt dalej vyvijat a tiez zoznam moznych features na implementaciu mam, len by som rad najskor pockat na response od publika.



Napiste co vas napadne, ak ste zvedavy pytajte sa, ak mate napad sem s nim, len prosim k veci(napoveda: pravopis tam nepatri).



Zatial som napisal tento prispevok len sem na linuxos.sk.



Dakujem. Nech Vas sila sprevadza :)

    • RE: uvaha nad novym open-source projektom 15.08.2017 | 11:54
      Avatar Livan Manjaro s XFCE  Používateľ

      Možno je dnes príliš teplo ale akosi som sa v tom tvojom texte stratil. Čo presne a k čomu očakávaš reakciu. K tej tvojej decentralizovanej sieti alebo námety na čokoľvek iné, čo by sa mohlo riešiť ako open source projekt alebo čo vlastne?

    • RE: uvaha nad novym open-source projektom 15.08.2017 | 11:59
      Avatar odpovedz_na_otazky   Návštevník

      odpovedz na otazky:

      • Co?
      • Komu?
      • Kto? (uz si napisal)
      • Preco? (uz si napisal)
    • RE: uvaha nad novym open-source projektom 15.08.2017 | 15:23
      Avatar styx   Návštevník

      Ovecky demotivatorky si nevsimaj, oni medzi riadkami nevedia citat a v tomto pripade asi ani riadky :D

      Vsak spomaleny Lico-kniga messenger je vpohode len 122MB :D

      Tak decentralizovana siet hovoris. Konkurencia tu je ale asi len low perf dzava a decentralizovane p2p len tox a tor a ring. Vyuzivas DHT? A to je cisto iba decentralizovana alebo tam mas P2P ci hybrid? Pripad ze topologia siete P2P neumoznuje riesis ako?, preto ze ci je p2p/hybrid.

      Aaaa XML, GPB alebo co ?

      Ak mas tu P2P dobre navrhnutu, pevne zaklady, dalo by sa nad nou kadeco postavit alebo aj ihned slusne predat. Ale vravim, to zalezi od vela faktorov, neviem ci si multiprocess, multithread, single thread s base evm, mas unit, perf... testy? Je to sifrovane ak ano tak cim? Alebo pre teba znameba zaklad decentr siete nieco ine, co vsetko v tom mas zahrnute?

      THX&MTFBWY2

      • RE: uvaha nad novym open-source projektom 15.08.2017 | 17:59
        Avatar bezmeno   Návštevník

        DHT nevyuziva.

        Ano je to decentralizovana p2p+hybrid siet. Klienti maju moznost komunikovat p2p aj peer server peer.



        Je tu moznost vytvorit si viac uplne oddelenych sieti. Ale pocitam aj s tym, ze ak by sa na tom postavil globalny IM a pouzivali by siet ne-IT ludia, vsetko je pre nich vykonane automaticky. Cize user-friendly but still highly configurable.

        Myslim ze XML nie je velmi vhodne na siet, musis parsovat data jedno po druhom, doslova sa s nimi kakat a binary asi len base64... A GPB je dost dumb.

        Toto pouziva custom binarny protokol, ktory je myslim dost friendly: 1. overuje integritu jednotlivych informacii. 2. snazi sa vyhnut memcopy. 3. integrovany debug, ktory vypisuje o aky message sa jedna a jednotlive informacie,typ,obsah vypisuje v citatelnej forme. 4. vacsina kodu pre jednotlive message a ich spracovanie je generovana.

        Predat toto dielo na komercne ucely by som nerad, skor som mal plan, vytvorit free produkt, spropagovat ho a predat ludom one-time vyzbieranim prispevkov ako open-source.

        Za zaklad decentralizovanej siete povazujem: servery, registracne servery a ich pripojenie na databazove systemy a klientske dynamicke kniznice(Linux, okno a droid) + API sluziace na pripojenie GUI. Vsetky entity v sieti pouzivaju custom EVM pod ktorym bezi threadpool. Custom EVM preto aby dokazal prioritizovat data, tj, napr: ak by vznikol projekt z featurami IM+VOIP+filetransfer, tak EVM sa automaticky postara o to aby kriticke info odchadzali ako prve, druhe audio, potom video az potom ostatok...

        Ma to end-to-end sifrovanie, v p2p mode su data sifrovane raz, v pripade peer-server1-serverX-peer su data sifrovanie niekolko nasobne/krat podla potreby a len ciastocne kolko je treba. Jednotlive sifrovacie algoritmy su rozdelene do plugin systemov a kazda entita v sieti si mozme s tou druhou entitou dohodnut akou sifrou si zela komunikovat a kto je jej poskytovatel. A bezi to cele na UDP nad ktorym je nadstavba co zvlada tlacit, datagram,stream,RPC,reliable transport a pravdaze podporuje IP4 aj IP6. Tiez som tam vsunul taku featurku na routing, ak by niekto potreboval proxy, pripadne sa viac anonymizovat.

        Aaa su unit testy kazdeho komponentu. Tiez checkujem unit testy cez valgrind. Perf testy iba niektorych komponentov ako je EVM a tiez lockless kontainerov. Topology testing zatial len manualne

        MTFBWY2

        • RE: uvaha nad novym open-source projektom 16.08.2017 | 13:42
          Avatar Styx   Návštevník

          Priznaj sa ako dlho na tom pracujes, nejak mi to nesedi. Kolko vas je? Chcem vidiet zdrojaky + meeting, mam vela otazok.

          • RE: uvaha nad novym open-source projektom 17.08.2017 | 18:40
            Avatar bezmeno   Návštevník

            Uz dlhsiu dobu, ale s prestavkami. Na druhu otazku sam nepoznam odpoved. Zdrojaky zatial nie su uplne verejne, ale dako to poriesime.

    • RE: uvaha nad novym open-source projektom 16.08.2017 | 11:03
      Avatar marekz   Návštevník

      Urob jednu vec a urob ju dobre. Základný princíp Linuxu (a aj programovania).

      Ty bohužiaľ robíš strašne veľa vecí a potom z toho bude moloch. (presne ako veľkosť tvojich komentárov)

      Prečo? Lebo tvoj návrh budú vedieť obsluhovať iba vysoko špecializovaní ľudia, ktorých sa na svete narodilo tak jedno percento = nikto.

      • RE: uvaha nad novym open-source projektom 17.08.2017 | 19:08
        Avatar bezmeno   Návštevník

        "Urob jednu vec a urob ju dobre. Základný princíp Linuxu (a aj programovania)." Asi to myslis dobre, ale o tej vete by sa dalo polemizovat donekonecna.



        Molochov som uz videl, ale zatial z tich zdrojakov ziaden nelezie. Neboj sa, jednotlive casti su zdokumentovane a je na nich mozne pracovat samostatne. A celkovo vsetko je navrhnute jednoducho a kod je citatelny aj bez komentarov. Aaaaa ak mas na mysli, uzivatelov a adminov, tak oni korienky neuvidia, len rastlinku.

    • RE: uvaha nad novym open-source projektom 16.08.2017 | 21:35
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

      Keď už to vie P2P, nejakú alternatíva k Team Vieweru by sa hodila. Ja viem, sú open source riešenia ktoré to pracne umožňujú, ale vždy finálne riešenie je uzavreté.

      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • RE: uvaha nad novym open-source projektom 17.08.2017 | 19:23
        Avatar bezmeno   Návštevník

        Ono zoznam moznych features sa tu este nespominal, ale team-viewer alternative v nom uz figuruje, neskor by bodol public-poll aby sa komunita mala sancu vyjadrit.

        • RE: uvaha nad novym open-source projektom 26.08.2017 | 18:52
          Avatar Styx   Návštevník

          Hlavne by by bodla videoprezentacia. A ked uz tak aspon pdf a az potom public poll. Ale prelozit aspon do EN nech to ma globalny rozmer.

    • RE: uvaha nad novym open-source projektom 19.08.2017 | 21:09
      Avatar FeroX2   Používateľ

      > Som taky standardny ITckar. SS, VS a zopar rokov som pracoval v IT... Nasporil som nejake peniaze a tak "chvilu" oddychujem... Teda ako spravny koder, stale daco bastlim... vymyslam...

      Ako keby si mi z oka vypadol. Ako "oddychujes", platis si zdravotne sam (60e mesacne) alebo to robis nejak inak? Aj ja sa chystam na par rokov dat si pohov a budem pracovat na mojich projektikoch.

      Pred asi 15 rokmi som na windowse pouzival jeden program, mal asi 50kB a vedelo to voice komunikaciu na druhy pocitac (islo to na priamo takze verejna ip, urcite nesifrovane) len chcem tym povedat sa sa to da a nemusi to byt 150MB moloch.

      Bohuzial moc ti nepomozem lebo sietarina ma nikdy nebavila, robim najma CRUD aplikacie a hry a rozne blbinky. Takisto ako spravny linuxak s nikym nekomunikujem, ani na mobile nemam ziadny IM.

      Trochu sa v pripade open source IM obavam toho ze nikdy nebude ziskovy. Nemozes predavat user data, nemozes tam mat reklamu.

      • RE: uvaha nad novym open-source projektom 20.08.2017 | 02:44
        Avatar bezmeno   Návštevník

        Nejak inak, ja som to nahodou specificky prekabatil, ale to bolo len moje stastie... Zatial mozes ist na urad prace. Kedze si predpokladam pracoval dlsie dostanes aj podporu v nezamestnanosti. A ked ta to na urade omrzi, odhlasis sa a odlozene peniaze pouzi na zdravotku. Alebo vsak zozen IT-brigadu mesacne na 4 hodky nejaku blbost a zaplatis si to aj sam.



        Tak to je pohode, aktualne su klient, server binarky na ani neviem presne z hlavy do 300KB sa to zmesti.



        Ja na mobile nemam ani internet a mobil ani so sebou vacsinou nikam neberiem :D BTW tento projekt nie je len pre sietarov. Napriklad GUI, WEB a management do sietovej casti ani nezasahuju.



        Projekt zarobi, ale len raz a to vyzbieranim prispevkov na transformaciu z free na opensource. Aj ked je nieco opensource, tak ci predavas user data velmi opensource licencie nespecifikuju to je skor TOS. A bol by som rad, keby sa taka licencia nasla a tiez by mohla zakazovat reklamy striktnym systemom OPT-IN.

        • RE: uvaha nad novym open-source projektom 20.08.2017 | 07:51
          Avatar FeroX2   Používateľ

          Ak by sme zalozili open source charitu tak zdrvotne poistenie by za nas platil stat.

          https://www.vszp.sk/platitelia/platenie-poistneho/poistenec-statu/

          >Za poistenca štátu sa považuje: >fyzická osoba, ktorá vykonáva pracovnú činnosť pre cirkevné, rehoľné a charitatívne spoločenstvo,

          • RE: uvaha nad novym open-source projektom 21.08.2017 | 10:28
            Avatar bezmeno   Návštevník

            Zaujimavy napad a bolo by vyriesene. Otazka je ako takuto open-source charitu zalozit, ako ju prevadzkovat, ake su jej prava a ake su povvinosti, tzn ci sa to vyplati. Tiez si myslim, ze uz ju ma niekto zalozenu a stacilo by sa pridat.

            • RE: uvaha nad novym open-source projektom 21.08.2017 | 10:49
              Avatar Andrej Lacho Debian, CentOS ...  Administrátor

              Ked mas dost penazi tak staci zalozit Neziskovku a tam sa daju "optimalizovat" peniazky.

              • RE: uvaha nad novym open-source projektom 21.08.2017 | 12:41
                Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

                Na podporu hladujúcich programátorov?

                Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                • RE: uvaha nad novym open-source projektom 21.08.2017 | 13:15
                  Avatar Andrej Lacho Debian, CentOS ...  Administrátor

                  Kludne aj pre ich deti :)

            • RE: uvaha nad novym open-source projektom 21.08.2017 | 13:30
              Avatar samalama.   Návštevník

              este ste nic nespravili a uz chcete vyjebat so systemom. slovaci...

              • RE: uvaha nad novym open-source projektom 21.08.2017 | 13:37
                Avatar Andrej Lacho Debian, CentOS ...  Administrátor

                Presne, ked neojebes budes ojebany. Vitaj v SVK ;)

                • RE: uvaha nad novym open-source projektom 21.08.2017 | 14:39
                  Avatar WlaSaTy   Návštevník

                  A potom sa posťažuj, že nebudú peniaze od štátu na ošetrenie tvojho rodiča a ani na jeho výsluhový (starobný) dôchodok. A neskôr ani na tvoje ošetrenie. Vitaj, slovák.

                  • RE: uvaha nad novym open-source projektom 21.08.2017 | 14:43
                    Avatar Andrej Lacho Debian, CentOS ...  Administrátor

                    Prestal som nad takymito vecami zapodievat ked mi nebola do plnej miery umoznena RZP a este si ma dovolili poslat do krajskej nemocnice na vlastne naklady kde som mal zaplatit dalsie prachy. Preco? Pretoze si platim sam zdravotku? Leda tak hovno.

                    A WlaSaTy, ak si nesporis na dochodok sam vlastnymi zdrojmi tak ked pride do toho veku tak napis ze kolko ti dali. Potom sa ti zasmejem.

                    • RE: uvaha nad novym open-source projektom 21.08.2017 | 16:00
                      Avatar WlaSaTy   Návštevník

                      Ty máš zdravotnú poisťovňu ktorá ti uhrádza 100% zo všetkých úkonov, aj s taxíkom? V tom prípade gratulujem k stroju času, a životu v socíku pod taktovkou štb. Len nechápem prečo píšeš v roku 2017 a nie pred 1989.

                      Na druhú stranu som videl veľa deciek čo tu vyštudovali, zdrhli, a protestovali že kvôli tomu ich chovaniu neostalo na lieky a jedlo pre ich rodičov. Podľa ich tvrdenia bol za to zodpovedný štát. Mali pravdu, štát mal zabrániť emigrácii až pokiaľ emigrant nesplatí všetky dlhy ním napáchané na spoločnosti.

                      PS: Rád ti napíšem že koľko mi to hodí na dôchodok. Len musíš ešte trošku počkať. Nie moc, len cca pár desaťročí. Budeš na facebooku?

                      • RE: uvaha nad novym open-source projektom 21.08.2017 | 16:28
                        Avatar Andrej Lacho Debian, CentOS ...  Administrátor

                        Keby mam cas a chut tak ti napisem co sa stalo ale nemalo by to aj tak zmysel. Nie som ten co "vystudoval" a odisiel. Som stale tu a nechystam sa nijak migrovat.

                        Mozes kludne, potom napisem ja tebe a mozme si porovnavat kto ma akeho...

                        Nie, FB nemam a nebudem mat.

                        • RE: uvaha nad novym open-source projektom 21.08.2017 | 16:37
                          Avatar WlaSaTy   Návštevník

                          Porovnávať akého dôchodka bude mať kto si chcel ty. Potom sa teda ozvi za pár desaťročí, ak na tom stále trváš.

                          • RE: uvaha nad novym open-source projektom 22.08.2017 | 07:43
                            Avatar Andrej Lacho Debian, CentOS ...  Administrátor

                            ozvem

                          • RE: uvaha nad novym open-source projektom 22.08.2017 | 07:44
                            Avatar Andrej Lacho Debian, CentOS ...  Administrátor

                            ozvem

                          • RE: uvaha nad novym open-source projektom 22.08.2017 | 07:44
                            Avatar Andrej Lacho Debian, CentOS ...  Administrátor

                            ozvem

                            • RE: uvaha nad novym open-source projektom 22.08.2017 | 08:31
                              Avatar WlaSaTy   Návštevník

                              Stačí raz. Keby som sa neozýval, tak niesom doma.

                              • RE: uvaha nad novym open-source projektom 22.08.2017 | 08:32
                                Avatar Andrej Lacho Debian, CentOS ...  Administrátor

                                Beriem na vedomie.

                    • RE: uvaha nad novym open-source projektom 22.08.2017 | 12:39
                      Avatar dwfejkcvnejkn   Návštevník
                      ak si nesporis na dochodok sam vlastnymi zdrojmi tak ked pride do toho veku tak napis ze kolko ti dali. Potom sa ti zasmejem.

                      Kapitálové zhodnotenie slovenského dôchodkového systému (prvého piliera) dosahuje ~3,8% p.a. nad infláciu. George Soros a asi ešte 5 ľudí na svete dokázalo na finančnom trhu dlhodobo prekonávať takúto úroveň zhodnotenia. Skutočne veríš, že sa k nim pridáš?

                      • RE: uvaha nad novym open-source projektom 22.08.2017 | 13:46
                        Avatar Branislav Poldauf Manjaro, Debian stable  Používateľ

                        tvoje tvrdenie vychádza z predpokladu že o 20, 30, 40 rokov ešte bude existovať slovenský dôchodkový systém a že bude fungovať systémom ako dnes ;-)

                        Linux: the operating system with a CLUE... Command Line User Environment
                        • RE: uvaha nad novym open-source projektom 22.08.2017 | 14:03
                          Avatar WlaSaTy   Návštevník

                          Je oveľa väčšia pravdepodobnosť že za dve alebo viac desaťročí tu bude slovenský priebežný dôchodkový systém so "zhodnotením" väčším ako devalvácia ako že tu bude akýkoľvek iný sporiaci systém ktorý bude mať výnosy vyššie výnosy pre sporiteľov ako je devalvácia meny.

                          • RE: uvaha nad novym open-source projektom 22.08.2017 | 14:29
                            Avatar dwfejkcvnejkn   Návštevník

                            Saty, rast produktivity práce je zhodnotenie a nie "zhodnotenie". Čo Braňo tvrdí, je ako "Vystúpte z I. pilera, lebo čoskoro nebude existovať. A prečo nebude existovať? Lebo ho zrušíme." Trochu by som ťa upozornil, že tu sa jedná o infláciu, nie devalváciu.

                            Related but distinct concepts include inflation, which is a market-determined decline in the value of the currency in terms of goods and services (related to its purchasing power).
                            Aj keď viem, že to "market-determined" je diskutabilné, keď asi 90% Draghiho práce predstavuje vytváranie inflácie, lebo vraj je nízka a vraj by mala byť "tesne pod 2%" (vždy ma fascinovalo toto číselné vyjadrenie). Existuje však na to konsenzus, že toto je inflácia a devalvácia je niečo iné.

                            • RE: uvaha nad novym open-source projektom 22.08.2017 | 14:40
                              Avatar WlaSaTy   Návštevník

                              Ehm, priebežný znamená že dôchodky sa prerozdeľujú z aktuálne vybraných odvodov. To sa len tak nedá zrušiť.

                    • RE: uvaha nad novym open-source projektom 22.08.2017 | 14:08
                      Avatar dwfejkcvnejkn   Návštevník

                      Andrej, ja si platím zdravotné ako nezamestnaný. Už som spomínal, že za 12 rokov od maturity som bol väčšinu času nezamestnaný. Asi som mal spomenúť aj to, že vždy som bol nedobrovoľne nezamestnaný. A vždy ma úrad práce protizákonne vyradil z evidencie. 15 rokov som nebral lieky. Potom som raz prišiel k lekárovi. Diagnózu som vedel a overil som si, v zozname, že spoluúčasť pacienta je 0%. Doktorka (ktorá má zmluvu s mojou VSZP) mi spokojne povedala, že buď si to celé zaplatím sám, alebo dovidenia. Ale neplatenie daní nie je riešenie. To je, práve naopak, zavŕšenie toho egoizmu, ktorý tu vládne.

                      • RE: uvaha nad novym open-source projektom 22.08.2017 | 15:10
                        Avatar WlaSaTy   Návštevník

                        Géniov je ťažké pochopiť. Mal si zaplatiť výkony za 15 rokov pri spoluúčasti pacienta 0% alebo ti doktorka taktne naznačovala že ak sa nechceš liečiť tak nech ju nechodíš zdržovať od práce?

                        • RE: uvaha nad novym open-source projektom 22.08.2017 | 16:09
                          Avatar dwfejkcvnejkn   Návštevník

                          Chcel som povedať, že dlhú dobu som nemal zdravotné problémy a "ušetril som štátu peniaze". Ak to rátam od spomenutej návštevy, tak za 15 rokov predchádzajúcich tej návšteve som bol raz u lekára (okrem zubára), asi 20 minút som sa s ním rozprával. A u tej doktorky to bolo vlastne druhýkrát za 15 rokov. No a lieky som za tú dobu nebral vôbec. Takže dosť málo peňazí štát na mňa minul. A aj napriek tomu, keď som potom niečo potreboval, tak mi doktorka povedala, že si to mám zaplatiť. To len chcem povedať, aká je to irónia, a nie, že by sa malo pozerať na to, kto koľko už z poisťovne vyčerpal.

                          Ja som nešiel ohľadom tej doktorky na Úrad pre dohľad, ale obávam sa, že by mi to nepomohlo. Lebo napríklad telefónny operátor ma obral o peniaze. Nato si zo svojich daní platím Telekomunikačný úrad. Podal som podnet a úplne ma odignorovali. Jediné, čo mi v poslednej dobe vyšlo, bolo, keď som Jednotu udal na SOI, lebo nemala cenovky. Po niekoľkých týždňoch mi odpísali, že tam nabehli a už Jednotu rieši súd. Tak aspoň nejaká útecha, keď už zdravotníctvo v tomto štáte nefunguje.

                          • RE: uvaha nad novym open-source projektom 22.08.2017 | 16:21
                            Avatar Andrej Lacho Debian, CentOS ...  Administrátor

                            Moja svokra schytala "raka" a v poslednych tyzdnoch zivota jej zdravotka vypovedala zmluvu s tym ze presiahla nejaky limit ktory ma zdravotna poistovna na pacienta na cely zivot. Fuck off s takym systemom. A AJ kvoli takymto veciam sa riadim ojebat kde sa da.

                            • RE: uvaha nad novym open-source projektom 22.08.2017 | 17:11
                              Avatar dwfejkcvnejkn   Návštevník

                              Ak vypovedala zmluvu, tak neviem, podľa akého právneho predpisu. Viem len, že existuje niečo ako "výpočet nákladovej efektívnosti", čo je rozumná vec. Poisťovňa prepláca lieky, ktoré zabezpečia "rok kvalitného života" za menej ako 24-násobok priemernej mesačnej mzdy. Priemerná čistá hodinová mzda je ~3€. Samozrejme, že mi nestojí za to odrobiť 10000 hodín, aby som si o rok predĺžil starobu. Rovnako ako mi nestojí za to zaplatiť v mladosti štátu 100€, aby mi na dôchodku dal 70€ na vlak.

                              Admin: je tu problém s písaním znaku <. Viď screenshot.

                          • RE: uvaha nad novym open-source projektom 22.08.2017 | 18:53
                            Avatar WlaSaTy   Návštevník

                            Nejako ti nebolo rozumieť že čo si od tej doktorky "potreboval", že to odmietla. Ale na tom asi nezáleží, to najdôležitejšie si už povedal.

    • RE: uvaha nad novym open-source projektom 22.08.2017 | 11:27
      Avatar easy.solution   Návštevník

      V com je lepsi/horsi tvoj projekt v porovnani s IPFS?

      • RE: uvaha nad novym open-source projektom 22.08.2017 | 15:23
        Avatar bezmeno   Návštevník

        To by bolo ako porovnat jablbo s hruskou, obe su ovocie a to je tak vsetko. Tak isto tieto dva projekty su P2P a to je tak vsetko. Oni sa pokusaju skor decentralizovat web a tento projekt sa pokusa skor decentralizovat realtime komunikaciu. Aaaale do tohoto projektu by som mal mat niekde funkcny modul prototyp na posielanie suborov a ten mal taku vyhodu, ze ak bol client-odosielatel zapojeny naraz z viac zariadeni(desktop, mobil, server), bola moznost tahat subor z viac zdrojov naraz, alebo dokonca client-prijimatel mohol svoje kontakty poziadat ze ci nahodou nemaju ten isty subor ktory prave stahujes a mohol si to tahat odkialkolvek.

    • RE: uvaha nad novym open-source projektom 02.09.2017 | 21:39
      Avatar Styx   Návštevník

      Je tu out of topic bordel.... a tak pisem sem. Zoznam moznych features stale nevidim. Skusime mensiu motivaciu, lets play a game. Od zajtra rana 6:00 ti bezi cas. 30BTC a kazdu hodinu padne o polovicu dole, kym neuvidim zoznam features. Hahaha.

      • RE: uvaha nad novym open-source projektom 02.09.2017 | 21:55
        Avatar WlaSaTy   Návštevník

        Stavím sa, že sa na ten zoznam ani nikdy nepozrieš.

        • RE: uvaha nad novym open-source projektom 06.09.2017 | 16:03
          Avatar Styx   Návštevník

          Motivacia a pochopenie asi nie je tvoja silna stranka. Pravdupovediac je dost neprijemne citat tvoje komentate. Ja chalanom drzim palce, preco by som ich inac chcel podporit? Uz som o tom projekte pocul a paci sa mi kam smeruje a celkovo ich myslienka.

          • RE: uvaha nad novym open-source projektom 06.09.2017 | 19:45
            Avatar WlaSaTy   Návštevník

            To je aj ako troling slabé. Dal si si podmienku pokiaľ to "neuvidíš". Tým pádom ti stačí aby si zatajil že si si to pozrel, a nemusíš to platiť.

            Ak by si to myslel vážne ako motiváciu, tak nedáš počiatočnú cenu 30BTC čo je pri aktuálnom kurze 116 650€ na xe.com. To je jasný troling, ty motivácia.

            • RE: uvaha nad novym open-source projektom 08.09.2017 | 12:52
              Avatar Styx   Návštevník

              Kazdemu normalnemu cloveku musi byt nad slnko jasne ako je to myslene. Mas pravdu 30 nic moc, vsak zaplati par programatorov a ma po supporte.

              • RE: uvaha nad novym open-source projektom 08.09.2017 | 13:56
                Avatar WlaSaTy   Návštevník

                Áno. A ty to vytiahneš z vačku a zaplatíš len tak, bez overenia. Len za copy and paste. Povedz mi ešte niečo o tom, že si to nemyslel ako trolling.

                • RE: uvaha nad novym open-source projektom 22.09.2017 | 14:16
                  Avatar bezmeno   Návštevník

                  Ale chlapci, nehádajte sa. Peniaze aj tak neboli, nie sú a ani nikdy nebudú mojou motiváciou. Pošli radšej zopár BTC WlaSaTému, nech si užije peknú dovolenku, možno mu to pomôže viac pozitívne sa naladiť :)

                  • RE: uvaha nad novym open-source projektom 22.09.2017 | 17:40
                    Avatar WlaSaTy   Návštevník

                    Tých 30 BTC síce kleslo z 116 650€ na 93 855.9€, ale ajtak by som si za to bez mihnutia oka prikúpil ďalší byt. Bez lízingu. Dovolenku namiesto bytu, to môže napadnúť len človeka čo nepozná hodnotu peňazí.

                    • RE: uvaha nad novym open-source projektom 22.09.2017 | 20:04
                      Avatar bezmeno   Návštevník

                      Mám taký pocit, že si práve prišiel o peknú dovolenku :D Zopár na dovolenku, nie na nový byt. Bez mihnutia oka a bez lízingu ďalší byt kúpi asi len ten, kto ešte nevie investovať. A keby si už mal aspoň jeden byt a mal rozum, určite by do toho nešiel a investoval ináč.

                      • RE: uvaha nad novym open-source projektom 22.09.2017 | 21:14
                        Avatar WlaSaTy   Návštevník

                        Ďakujem, ale nepotrebujem doložiť na drobné výdaje typu dovolenka. Ale narážal som na ten pôvodný troling čo tu niekto ponúkal nereálny finančný obnos za pár viet.

                        Mimochodom, lízing a hypotéka sú vhodné len ak by ti vec finančne vykrytá takým typom pôžičky dokázala zarobiť sama na seba. Alebo aspoň znížiť náklady. Čo poznám ľudí, tak za hypotéku bytu platia o vyše dvoch kíl viac ako za prenájom v podobnej lokalite. Po niekoľkých desaťročiach ich bude čakať rekonštrukcia za ďalšie peniaze. V prípade domu je to viac ako dvojnásobok navýšenia nákladov. A to nehovorím o tom, že banky považujú kohokoľvek pod 30 rokov za rizikového klienta, a tak tú hypotéku na vyše 30 rokov možno splatí ich klient tesne pred dôchodkom. Ak ovšem nestratí prácu, neprestane platiť, a banka mu nedá do dražby celý majetok cez exekútora, a nebude po ňom vymáhať aj ušlý zisk z tej hypotéky.

                        Nie, pôžičky niesú pre ľudí čo ich chcú. Pôžičky sú pre ľudí ktoré to vedia otočiť. Nie roztočiť.

    • RE: uvaha nad novym open-source projektom 10.09.2017 | 15:43
      Avatar Dedo   Návštevník

      Uz od strednej ta bavili siete a bezpecnost? Ak to myslis vazne, mozem ti dat celu A4 veci, co treba dorobit v Linuxe a FreeBSD, konkretne iptabled a pf.

      • RE: uvaha nad novym open-source projektom 22.09.2017 | 14:22
        Avatar bezmeno   Návštevník

        Jasné, však je to sranda :) To boli časy, keď som sa ešte bavkal so servermi. Aj tutok na monitore mám stále nálepky, že Debian Sarge DVD1, Debian Sarge DVD2 :D