Bude Windown Vista hrozbou Linuxu?

Sekcia: Komunita 20.12.2005 | 16:10
Avatar hafik Slackware 10.2  Používateľ
Prave som cital ze windown vista, ktory ma vist na konci buduceho roka ma byt iny ako predosle. Podla slov riaditela microsoftu pre SR a CR by mal :"přinést bezpečnější práci s informacemi i údajně dosud nevídanou ochranu proti napadení". Myslite ze moze novy windows ohrozit Linux?
    • Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 31.10.2005 | 23:45
      limbi   Návštevník
      win ohrozit linux? lol, sak win ma viac ako 95% trhu. co sa tyka tej nevidanej bezpecnosti, ci ochrany, az uvidim, skusim, ohmatam, potom budem hodnotit. dovtedy to je len reklama a marketing z ust spolocnosti, ktora sa bezpecnostou zacala seriozne zaoberat az pri win sp2.
      • Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 01.11.2005 | 00:02
        Avatar hafik Slackware 10.2  Používateľ
        Win moze ohrozit Linux. Tu ide o to aby si Linux to svoje percento zachoval.
        • Už to nie je len o bezpečnosti 01.11.2005 | 00:38
          Avatar Ondrej Hučko Kubuntu  Používateľ
          Myslím, že tí ľudia ktorí sú v Linuxe už zabývaní, asi ťažko dajú niekoľko tisíc na licencie a budú skúšať nový Windows. Pretože toto nie je zďaleka len o operačnom systéme. Nainštalujú si Windows a povedzme, že reklama bude pravdivá a Vista bude celkom obstojne bezpečný :). Ale opäť tam budú mať iba holý systém bez aplikácií, a keď si už raz zvykli, že majú kvalitný softvér vždy najnovší voľne dostupný, tak si myslím, že opäť začať zháňať nelegálny softvér a cracky k nemu sa im už chcieť nebude :). (...túto poznámku neberte až tak vážne ;)
        • Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 01.11.2005 | 00:40
          limbi   Návštevník
          ked mate taky strach, tak sa snazte linux rozsirit, kym koncom buduceho roka nevyjde vista :) (pokial sa samozrejme neoneskori). Linux a obecne unix, bol vzdy domenou serverov a aj ked na desktopoch linux zdochne, nijako ho to neohrozi. Nemyslim si ale, ze k tomu dojde, lebo microsoft najcastejsie len kopiroval nove technologie od inych os, takze nemoze nicim prevratnym prekvapit. jedine hw narocnostou by mohol :). a po dalsie: linux je pomaly ale isto na vzostupe, a to je kolos, ktory sa neda len tak lahko zastavit. linux ma svoju stalu clensku zakladnu, ktora win doslova nenavidi a aj keby boli nove win neskutocne prevratne, neprejdu nan.
      • Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 01.11.2005 | 08:45
        peter golis   Návštevník
        :zacala seriozne zaoberat az pri win sp2. windows service pack 2 bol zamerany na bezpecnost? ak si dobre pametam, tak WNT4 boli pouzitelne az po aplikacii SP4 (a pouzitia magie). ale nemyslim ze by nejaka vista ohrozila poziciu linuxu. dokaze vista bezat na viac ako 4 procesoroch? ma vista implementovany preemptivny multitasking? ake typy suborovych systemov bude mat na vyber? vsetky ktore umoznuju fragmentaciu? z tohoto a inych dovodov sa nebojim ze by vista ohrozila linux.
        • Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 01.11.2005 | 15:04
          limbi   Návštevník
          no, vyjadril som sa poriadne nepresne. tak to teda napravim. samozrejme som myslel windows xp a service pack pre tento os. ked bol na svete windows xp sp1 uz poriadne dlhu dobu, stale viac virov si naslo cesticku dnu, stale viac uzivatelov zacalo kricat po bezpecnejsom os, vtedy si microsoft uvedomil, ze nieco nie je v poriadku. po urcitom case vydal sp2, kde je po prvykrat celkom v pohode pouzitelny firewall, aj ked nie je samozrejme bez chyby, ale je tam a nieco zachyti, objavilo sa tzv bezpecnostne centrum, kde sa do jedneho okna integruju udaje o tom, ci mate zapnute automaticke updaty, ci je zapnuty firewal a ci mate zapnuty a aktualny antivirovy program. stale to otravuje a tak vas to nuti si tieto vecicky vsimat. teraz microsoft pracuje na vyvoji anti-spyware programu, ktoreho beta je plne funkcna, samozrejme tiez s chybickami, ale jednoznacne je vidiet trend. microsoft sa snazi o bezpecnejsi os. to, ako sa mu to dari, tu nemusime rozoberat, ale urcite veci si bill uvedomil a snazia sa cosi zmenit. nebol by som prekvapeny, keby coskoro vydal aj vlastny antivirak. on ma tozit microsoft dost penazi a pekne, krasne si kupi daku firmicku, ako to urobil aj s tym anti-spyware kupi aj niekoho, co robi antiviraky, prerobi vzhlad, prida dake nepotrebne funkcie, integruje hlboko do systemu :), v tom je expert a vyda ho pod vlastnym menom, pokracovanie nabuduce :D
        • Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 04.11.2005 | 18:16
          Meldo   Návštevník
          dokaze vista bezat na viac ako 4 procesoroch? to ani dokazat nemusi. 4 procesori bezne doma nikto nema a na sereri je tu Win2003server. Ten podporuje myslim max 16 procesorov. Ale k teme. Myslim, ako zacinajuci Linuxak ze postupne sa prida viac a viac ludi k Linuxu a zacnu ho pouzivat. Skror MS bude na ustupe.
          • Re: Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 20.12.2005 | 14:24
            Avatar Jaroslav Petráš Arch Linux  Používateľ
            A preco by niekto nemal doma 4procesory??? Dvojjadrovy Intel s HT je uz na trhu... To su pokial dobre ratam az styri CPU?! --- RE: LNX in danger?? Linux nebude nikdy ohrozeny pretoze vzdy sa najde urcite percento ludi ktory su proti autorskym pravam a proti dusevnemu vlastnictvu ktore sa da predat... Linux predstavuje teraz myslienku/ideu volnosti a preto si ho aj instaluje vacsina zacinajucich amaterov... To ze je to derivat UNIX-u a ze obsahuje vsetko co potrebuje vyvoj apps a ze je otvoreny z hladiska source a ku skoro kazdemu programu je dev package je zase vyrazne plus pre VYVOJAROV... Cely UNIX ako taky je napisany v jazyku C spolu s ktorym aj vznikol... Je to teda vyborne prostredie pre Ceckarov kedze shell / bash obsahuje aj prikazy nie syntaxom nepodobne / nezhodne s tymto zatial najros. jazykom... Pokial bude existovat viac ciest / volieb su a vzdy budu taky jedinci ktory si ich vyberu aj ked budu na 1. pohlad strastiplnejsie... MS je tu so svojimi sh*tmi dlho a pomaly uz kazdemu lezie na nervy... Ty necitas spravy ze STATY prechadzaju vo svojich uradoch na LINUX bo uz nechcu byt zavisle na MS??? A co viac si mozeme priat??? Ostava uz len naprogramovat take distro ktore bude pre uplne lamy / absolute amateurs kde staci len click click click mysou a netreba nic konfig. cez konzolu a linux bude mat zrazu 50 a potom 95percent trhu... To je totiz jedina chyba linuxu pre beznych smrtelnikov ktory nevedia co znaci C language... Inak stastne a vesele vianoce a prijemny novy rok a vse dobre do neho...
            301 Keyboard Error. Press any key to resume or F1 for setup...
      • Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 05.12.2005 | 22:25
        lampas   Návštevník
        co si je***? tych 95% si si vycucal z prsta? nehad statistiky ked nevies o com hovoris...
      • Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 05.12.2005 | 22:25
        lampas   Návštevník
        co si je***? tych 95% si si vycucal z prsta? nehad statistiky ked nevies o com hovoris...
    • Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 01.11.2005 | 00:54
      Avatar borg Fedora  Administrátor
      a mozno je vista nadej pre linux :) vsak len pozrite na hardware-ove poziadavky toho shitu (visty). firmy ako by mali zase investovat do noveho zeleza a do licencii, tak mozno radsej prejdu na nejaku user-friendly distribuciu linuxu. len sa musia o linuxe dozvediet, co je zase ulohou linuxovej komunity.
      • Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 01.11.2005 | 01:08
        Avatar Kernel Is On Fire   Používateľ
        Este davnejsie som cital zaujimavy clanok na stranke www.linuxos.sk. Rozhovor s jednym z vyvojarov windoze. Windoz longhorn bol uplny padak, nedokazali ho poskladat do jedneho celku, koli nekvalitnemu kodu. Bolo to nestabilne a neprehladne. Zacali to pisat od znova pod menom vista.
        • Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 01.11.2005 | 01:09
          Avatar Kernel Is On Fire   Používateľ
          Ach sorry bola to stranka www.osnews.com
          • Re: Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 01.11.2005 | 08:08
            max.m   Návštevník
            drastické požiadavky na hardware,cena,potom nejaký soft........ nie je čo riešiť.moje suse 10.0 by som nemenil za vistu ani keby bola zadarmo!!!
            • Re: Re: Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Lin 01.11.2005 | 10:08
              Avatar Samuel Cengel <b>Archlinux</b>  Používateľ
              ja sa Visty absolutne neobavam, lebo filozofia linuxu a moznosti, ktore pre mna dava, su diametralne odlisne a dufam, ze ludia, co za linuxom stoja, budu pokracovat tymto smerom dalej.
              • re re 01.11.2005 | 16:10
                Avatar Martin Beastie  Používateľ
                Myslim si ze otazka nieje dobre polozena resp. neda sa na takuto otazku odpovedat na jeden nadych. Ale jednoducho by som odpovedal ze v ziadnom pripade Vista Linux ohrozit nemoze. Su to uplne ine systemy, ako bolo napisane vyssie, Linux je na vzostupe, ludia maju chut investovat chvilu casu a nemaju strach sa zoznamit s niecim novym a maju aplikacie zadarmo a vzdy k dispozicii.. Myslim, ze Linux ohrozil akykolvek Windows a zatriasol a este len zatriasie jeho monopolom. Peace ;)
                <br/> <br/>
                • Re: re re 01.11.2005 | 21:44
                  Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                  ked pride ta vista, tak ma to potesi... 1) som zvyknuty na win a pod linuxom (obycajny mandrake 10.1) robim kratucko... 2) mam obchod s PC (teda fotrik) a tak s hardverom nei je problem... 3) mam super fintu ako predist virusom - staci len vytiahnut kabel 4) prve 2 mesiace bude ten win bezpecny 5) bude tam IE7, takze bude asi o sekundu menej trvat kym stiahnem aktualnu Operu 6) bude tam novy suborovi system, tak sa moc tesim ako rozchodim aplikacie pre DOS 7) okamzite budu nove ovladace na internete - a do dvoch rokov budu uz aj stabilne :) 8) ujo Gates da urcite na slovensko jednu "skusobnu verziu) 9) moc moc sa tesim ze uz z visty nebudu nelegalne CD - prejdeme hromadne na nelegalne DVD :D 10) uz by mal vyjst... pre vase info prvy datum na vydanie bol jun 2004 (citas dobre). odvtedy sa to asi 6x posunulo koli novinkam, ktorych je coraz menej 11) CITAJTE POZORNE: 1. alfaverzia win vista obsahovala viac funkcii ako prva betaverzia. koli vyhadzovaniu "zbytocnosti" alebo vecsiemu sustredeniu na bezpecnost sa mi vidi ze win vista bude pomaly ako klasicke ikspecko :)
    • Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 01.11.2005 | 22:53
      metla   Návštevník
      moje SUSE 10 nema šancu ohrozit čo sa aj poserie
      • Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 02.11.2005 | 11:11
        ethyl   Návštevník
        metla fungujes aj na zive? mas papeza ako avatar? ked hej, tak 100 bodov :))) neviem preco sa mi to tak desne paci, ale je mi z toho vzdy na popukanie :). a k topicu... pokial viem, windows vzdy najviac ohrozoval ostatne windows a to hlavne sirenim havede po sieti :)
        • Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 02.11.2005 | 15:29
          METLA   Návštevník
          ANO aj ty maš 100 bodov odhalil si ma.
          • Re: Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 04.11.2005 | 12:41
            su   Návštevník
            venoval som sa linuxu asi 7 rokov - uz mam nainstalovane na PC len WinXP SP2 - samozrejme kupene. Po rokoch som skonstatoval ze pre mna je lepsi win ako linux. Potrebujem funkcny system na profesionalnu pracu v hudbe na nic ine a to Linux proste nieje.
            • Re: Re: Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Lin 04.11.2005 | 12:51
              Avatar titanik mint  Používateľ
              tak to na profesionalnu pracu v hudbe nie je, to skor Apple
              • Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou 05.11.2005 | 00:50
                Predator   Návštevník
                Mýliš sa ... to platilo ešte v ére Win NT. Dnes je Mac v hudobných riešeniach už s Win XP fifty-fifty. Trebárs taký Digidesign ProTools (čo je top nahrávací softvér používaný špičkovými štúdiami na celom svete, samozrejme vyžaduje originál Digidesign hardvér, bez ktorého nechodí) je vyvíjaný pre Mac aj pre WinXP a momentálne je vraj verzia pre XP ešte o niečo stabilnejšia. V ostatných programoch to tiež nevyzerá príliš ináč. Steinberg Cubase i Nuendo, Logic, Digital Performer ... všetko je vo verziách pre WinXP aj pre Mac. Mac si poškodil v tejto brandži dvomi vecami. Jednou z nich bol predražený proprietárny HW - toto sa teraz Mac snaží čiastočne dohnať tým, že vyvíja svoj Mac OS X pre PC platformu. Druhou osudovou chybou bolo to, že OS X vyšiel v niekoľkých po sebe nasledujúcich verziách, čo veľmi sťažilo optimalizáciu hudobných programov na systém a mierne zhoršilo ich stabilitu. A pri DAW aplikáciách je každé percento výkonu vítané a každá nestabilita môže fatálne ovplyvniť reálnu použiteľnosť aplikácie na danom OS. Neviem, či by sa ti páčilo nahrávať v štúdiu, kde program len tak padne kedy chce, a ty môžeš svoj jedinečne zahraný či zaspievaný part opakovať znovu. Viem, o čom hovorím, mám štúdio s ProTools pod Win (s pultom Digidesign Digi 002) a šlape to skvele. Chce to samozrejme hodne nadupanú mašinu, ale potom ... nikdy som nemal problém s padaním, trhaním zvuku, kvalitou ... Ale ináč veľmi fandím open softu, som FreeBSD admin a firmu, kde pracujem, som migroval na FreeBSD.
                • Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bude Windown Vista hro 22.11.2005 | 10:45
                  peter golis   Návštevník
                  zvuk na x86 architekture? mohol by si mi prosim ta povedat ako tam mas riesenu tu zvukovku a ake obsahuje filtre ze sa do nej nedostava ten hnusny sum z zbernice? normalne staci aby zahrabal disk a uz sa mi to nahra. grrr. nenavidim intel.
                  • Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bude Windown Vista 05.12.2005 | 11:01
                    Predator   Návštevník
                    Aký hnusný šum? Aká zvukovka? Digi 002 je hybridný audio systém - kríženec digitálneho motorizovaného mixáku s externou zvukovkou. Je to externý 18-kanálový externý audio interface (I/O prevodník 24 bit/96 kHz - 8 kanálov, zvyšných 10 kanálov je SPDIF a optický ADAT) s integrovaným plne motorizovaným pultom. Pripája sa do kompu cez FireWire, takže žiaden šum zbernice, filtre atď ... do kompu a z kompu už ide perfektne pripravený digitálny multikanálový signál + MIDI + riadenie motorizovaných faderov. Proste nijaký analógový signál do kompu nejde. Od toho je ten pult. Odstup S/N mám 105 dB, skreslenie absolútne nepočuteľné a takmer nemerateľné, rozsah mám celé audio pásmo ... plus riadim to ako analógový mixák, navyše si viem zapnúť automix a šable na pulte (dotykovo citlivé a motorizované) presne kopírujú v songu to, ako som nimi hýbal, kým mixujem ďalšie stopy. Pozri www.digidesign.com, alebo moju stránku www.predator.studio.szm.sk.
          • Re: Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 16.12.2005 | 20:04
            bumerang   Návštevník
            Ja vas nepoznam takze 100 bodov pre kazdeho
    • Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 13.11.2005 | 18:28
      Descartes   Návštevník
      Podla mna porovnavat windows s linuxami je ako porovnavat hrusky s jablkami.. windows je vyborny na hry, pracu s hudbou, filmami, vseobecne programy ako photoshop, flash, dreamweaver a ine su pod linuxami nie celkom stabilne, resp. nie su vobec. a co sa tyka linuxu, tak: bezkonkurencna bezpecnost (aspon zatial, uvidime, aka bude vista), jednoznacna volba pre servery atd.. conclusion: keby som mal server, tak jednoznacne linux, kedze mam desktop, konkretne notebook, tak jednoznacne windows... :)
      • Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 09.12.2005 | 21:12
        matoha   Návštevník
        "windows je vyborny na hry, pracu s hudbou, filmami, vseobecne programy ako photoshop, flash, dreamweaver a ine su pod linuxami nie celkom stabilne, resp. nie su vobec." jedina vec, s ktorou tu suhlasim su hry...aj to len pre to, ze na x86_64 mi to pomocou wine nefunguju 100%. a k veciam, ktore si vymenoval ako.. photoshop,flash, dreamweaver.. prosim ta, napis co ti chyba, myslim konkretne napriklad na pracu s XYZ. pretoze si myslim ze pokial sa nejedna o specializovany software. tak na linuxe vzdy najdes alternativu. btw, nevyhodim svoje peniaze za windows pretoze je to blbost, o softe pre win sa to ale vseobecne povedat neda. ale o win OS urcite. taky priklad zo zivota.. ked som ukazal mladsej sestre screenshoty z visty, povedala ze jej to velmi pripomina linux. no co uz. otazkou je kto sa po kom opici
        • Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 16.12.2005 | 20:24
          GeorgeSK   Návštevník
          Hoci som aj ja fanda Open Source, musim suhlasit, ze na specificke aplikacie existuje len Windows (prip. Mac OS), citujem z oboru, v ktorom pracujem - tlac: Uprava fotiek pre tlac - Photoshop. Namietnete, ze je tu predsa GIMP. Nie je celkom pravda, ked zabudneme na nie velmi priatelske GUI, tak mu hned mozem vytknut, ze (ak dobre viem) nepodporuje rezim obrazkov CMYK, ktory je nevyhnutny na predtlacovu pripravu. A hoci existuju slubne zaciatky, Linux zatial nema az tak prepracovany Color Management (farebne profily napr. monitora alebo tlaciarne, aby to, co je zobrazene na monitore aj tak vyslo na tlaciarni alebo dokonca z osetoveho tlacoveho stroja), ktory je tiez nevyhnutnostou v predtlacovej priprave. Windows ho sice tiez odkukal od Mac OS, ale ma to v sebe uspesne implementovane uz od Win95, teda 10 rokov. Okrem toho, samotny Photoshop poskytuje prostriedok Adobe Gamma, ktorym sa da pomerne jednoducho nakalibrovat CRT monitor a vysledne nastavenie sa ulozi do systemu ako ICC profil. Vektorova grafika - Corel Draw alebo Adobe Illustrator. Objavila sa slubna Open Source alternativa Inkscape, lenze je to este nezrele vo verzii tusim 0,4 - Corel sa vyvyjaja uz vyse 12 rokov a ma aktualnu verziu 12. Tzv. zalamovanie textu (page layout) - danie brozury, prospektu alebo casopisu do finalnej podoby, texty a obrazky a ine graficke prvky - Quark Xpress aldebo Adobe Indesign. To, ze este aj linuxovy casopis Linux+ pouziva na layout InDesign, o niecom asi hovori. Zase je tu jeden slubny produkt, Scribus, ktory je zase tak nevyzrety, ako Inkscape, treba este niekolko verzii a 5-6 rokov intenzivneho vyvoja, aby zacal dobiehat vyssie spomenute softy. A samozrejme, treba vyriesit moznost importu tychto formatov do Open Source alternativ, lebo hocijako by som chcel prejst na Open Source, musim sa prisposobit zakaznikom, ked mi donesu nejaky dokument, nemozem ich poslat s tym, aby si nainstalovali Linux a potom nech pridu so svojimi subormi v Scribuse alebo Inkscape. Linux si raz dam do domaceho pocitaca, ak ho raz budem mat - zatial nemam. Na bezne domace veci, ako net, pisanie mailov a jednoduchych dokumentov, jednoduche upravy fotiek z dig. fotaku, na to je linux super. Na profesionalnu tlaciarske pracu, zial, zatial nie.
    • Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 13.11.2005 | 21:14
      Mic   Návštevník
      Podla mna nie. Napriklad ja sa k windowsu vratit nemienim, a urcite je takych ludi vela. Netvrdim ze Windows je zly OS, ale je drahy, a ked sa ti vyskytna problem, tak ho nevies vyriesit, pokrial nie si vyvojar od M$
      • Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 13.11.2005 | 22:04
        Avatar linuxroot Gentoo desktop, Debian server  Používateľ
        Tak tak pekna diskusia. Aj ja som povodne pouzival win, ale teraz pouzivam linux a preco. Stabilita a bezpecnost. Mam legalne XP + SP2 ale virusov sa nemozem zbavit. Takze kym mi niekto v skole nepovie, ze musite napisat nejkau pracu v Office tak sa winu radsej stranim. A co bude. Pocet ludi ktorych nenavidia windows, a tvorcov virusov, myslite ze tvorcovia virusov sa zlaknu novej viste, ta nenavist ktoru maju resp. ta vyzva ze pokorit ich bezpecnost je tak velka, ze pochybujem ze bude trvat dlho na tom, aby bol vytvoreny prvy virus. A cuduj sa svete tie virusy napisu samotni programatory windowsu. :) A mi linuxaci mame jednoznacu povinost, presadit linux. Zacali sme kedysi davno pouzivat linux, venovali sme tomu tolko usilia a teraz by sme sa mali zlaknut a prestat. Mame myslienky, ktore su nadcasove, mame poslanie, a to nam nesmie nikto vziat. Vznikol operacny system ktory v pociatku sa vyznacoval velkou nestabilitou a bezpecnost ta tiez nebola boh vie co, a teraz mame os ktory je znami svojou bezpecnostou, kde pojem virus je neznami. A co teraz mame prestat naopak. Musime dalej pokracovat a pokial budem zit tak budem kazdemu jednoznacne odporucat linux nie windows. A ked sa ma pri mojej praci niekto pyta ci ma pouzit linux alebo win. Jednoznacne linux. Pevne verim ze takych je viac. Skor by som vyzval programatorov aj zo slovenska aby nespali na vavrinoch ale tvorili a pridavali ruku k dielu. A raz budeme moct povedat ze windows bol iba nocnou morou. :) Teraz otvaram novy projekt open source a pokial chcete zviditelnit slovensko a viete programovat v php css html alebo jave resp. javascripte budem rad ked sa pridate. Ak mate zaujem kontaktujte ma na adrese linuxroot@openportal.sk. Blizsie informacie o projekte sa pokusim uz coskoro zverejnit na stranke www.openportal.sk, kde by som potreboval pomocnikov. Ak mate chut a zaujem pomozte, stanovme si projekty vytvorme programatorske skupiny a podme na to nech ten linux vyzera lepsie a lepsie a lepsie :) A uz koncim lebo to nikto nebude citat :)
        • Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 14.11.2005 | 22:18
          Virus   Návštevník
          Ja som to precital az do konca ;-)
        • Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 18.11.2005 | 11:07
          Avatar zeropoint pozri info o mne  Používateľ
          tak ja som to tiez cital cele kompletne ..... a musim povedat ze som na linuxoch asi tyzden a celkom sa mi to pozdava to co potrebujem v praci na zivot je to uplne v pohode .....ale ak by som linux nainstaloval doma tak ma verejne rodina ukamenuje segra zato ze nemoze gamblit generals zero hour po nete bracho zato ze sa mu nechce ucit nic nove.... (pol roka sa ho snazim presvedcit ze opera a v podstate cokolvek je lepsie ako IE ale on aje proste lenoch... a foter s matkou by ma ukamenovali za ten jejich super namakany DOSovsky ucto soft.... no takze asi predam rodinu ak by niekto mal zaujem staci dat vediet ;-))))
          • Re: Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 18.11.2005 | 11:08
            Avatar zeropoint pozri info o mne  Používateľ
            tym som chcel povedat ze linux je super na pracu windows na zabavku asi .... hlavne kazdy je o niecom uplne inom.....
            • Re: Re: Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Lin 18.11.2005 | 14:41
              metla   Návštevník
              tym som chcel povedat ze linux je super na pracu windows na zabavku asi .... hlavne kazdy je o niecom uplne inom.... Len ten windows je o ničom
              • Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou 18.11.2005 | 14:45
                Avatar zeropoint pozri info o mne  Používateľ
                metla .... kedze podla teba je winshit o nicom znamena to ze predsa o niecom je ak berieme do uvahu ze nic je urcity zaber v niecom ;-)))) no uz sa zamotavam ;-)) ale vies co som myslel ;-))))
                • Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bude Windown Vista hro 18.11.2005 | 21:45
                  Avatar sugavara Mandriva 2006, Suse 10.1,Win  Používateľ
                  Viem, ze vies, ze vie ..... dufam, ze som sa tiez velmi nezamotal :-)))
          • Re: Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 19.11.2005 | 10:20
            Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
            Opera je moja srdcova zalezitost a mam uplne rovnaky problem s rodinkou :)
        • Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 20.11.2005 | 16:14
          pjotor   Návštevník
          amen broo. Da sa povedat ze som prostitutka techniky na starom notasovi som mal win2000 ale potom mi kamos ukazal debian s Wmakerom bol som uneseny rychlostou tak som kukal po linuxe ako zaciatocnik som Debian nenainstaloval (neviem to ani doteraz a to som to skusal vcera). Vyslo XP hura na neho linux upadol do zabudnutia. Ale teraz po tvrdom rocnom pouzivani mandrake 2005 som si povedal ze Vista mi moze ... Jednoducho to co Micro$oft udava ako super zlepsenia uz davno mam :->>> sorry mna Vista neoslovila aj ked len zatial :->>> jednoducho LINUX RULEZ
          • Re: Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 20.11.2005 | 21:34
            Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
            WINDOWS VISTA BUDE PRVY OPERACNY SYSTEM VYUZIVAJUCI VIAC PRACOVNYCH PLOCH, KTORE SA BUDU DAT PREPINAT JEDINYM KLIKNUTIM NA PANELY ULOH. INTERNET EXPLORER 7 ZMENI VZTAH KU SURFOVANIU A PRINESIE HORUCU NOVINKU - PREZERANIE VIACERYCH STRANOK CEZ ZALOZKY, ALEBO AK CHCETE TABOVE OKNA. NAVYSE BUDE MAT ESTE LEPSIU PODPORU PRE CSS AKO INTERNET EXPLORER 6... taketo dristy som nasiel na nete... nechcem ujovi billovi kazit radost ale to co ponuka tu uz je straaaaaaasne dlho... P.S. Opera vo verzii 2.0 (rok 1996 alebo 1997) uz plne podporuje tabove okna
            • Re: Re: Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Lin 21.11.2005 | 10:13
              Digi   Návštevník
              S tymi plochami sa to da spravit aj cey ovladac grafickej karty, aspon v NVIDIA to v pohode zvlada. Co sa tyka pomeru Win a Lin, tak si myslim, ze sa navzajom neohrozia. Win bude nadalej pre domacich uzivatalov a profesionalnu pracu a Lin pre servery a kutilov, aspon nasledujucich 5-rokov urcite, pokial sa Lin znacne nezlepsi.
              • Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou 21.11.2005 | 23:01
                Avatar linuxroot Gentoo desktop, Debian server  Používateľ
                Prosim ta hlaska, ze win bude pre profesionalnu pracu. T.j. blud na par tvrdo podporovanych veciach zo strany win, ktore sa nesmu preniest na linux pre ... By som nepovedal, ze linux je pre kutilov. A ked uz chceme profi pracu tak linux jednoznacne. Najdeme ho vo velkom pocte zariadeni, kde wina nenajdu a nie su to len servery. Takisto kiosky na vystavach su casto postavene na linuxe. A mnoho programatorov pouziva linux nie win. :)
                • Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bude Windown Vista hro 23.11.2005 | 16:24
                  Onos   Návštevník
                  Suhlasim Linux je fajn.Administracia ,inet atd..avsak problem nastava niekde inde.Sam programujem mnoho veci a zariadeni nie na PC baze-a hocijaky OS je pre mna len akymsi WORKBENCHom ale bohuzial veskery soft a ine nastroje su iba pod WIN ami. a pod Linuxom neexistuju.Takze mi nic ine nezostava ako ten trapny WIN pouzivat
              • hmmm 22.11.2005 | 07:40
                Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                Linux sa stale zlepsuje, ale nie je to len zlepsovanie samotneho systemu. ide napriklad o mnozstve aplikacii. myslim ze open office 2 trosku rozlamal lady... ak chce niekto moj nazor, tak by som bol rad keby linux bol schopny otvarat .exe subory ako svoje vlastne. teda po kratkej konfiguracii by boli v linuxe aj windows kniznice a dala by sa spuzstit hocijaka win aplikacia. prednastavene, bez emulatorov a okamzite.
                • Re: hmmm 22.11.2005 | 10:50
                  peter golis   Návštevník
                  to uz linux dokaze. jediny problem je s kniznicami ktore obsahuju komercnu funkcionalitu, teda su za peniaze. ako potom dostaneme do systemu ktory je zadarmo? skopirujeme z ocinovho prepaleneho cdcka?
                  • Re: Re: hmmm 22.11.2005 | 11:34
                    Avatar dusan Arch Linux + Openbox  Používateľ
                    Linux to naozaj dokaze bez emulatorov? To mi uniklo. Ale priznam sa, ze nazory typu "aby uz konecne linux dokazal spustat exe subory bez emulatorov a s prednastavenim" ma trochu desia. Vedu k vselijakym klikacim nezmyslom, ktore spustaju rozlicne sluzby bez akejkolvek kontroly zo strany uzivatela. Mala ilustracia - ked som s linuxom (SuSE) okolo roku 2000 zacinal, konfiguracne nastroje a skripty (YaST a vtedy aj SaX) este respektovali rucnu editaciu a zmenu konfig. suborov). O tri roky neskor vyvoj v zaujme zjednodusenia pokrocil tak daleko, ze mi konfiguracny skript nemilosrdne prepisal kazde manualne nastavenie, co bol pre mna dovod nechat SuSE napokoji (nic proti tomuto distru, pre prechod z win je jedno z najlepsich - pre zaciatok) a prejst k niecomu rozumnejsiemu, co si za kazdu cenu nemysli, ze vie lepsie ako ja, co vlastne chcem.
                    • Re: Re: Re: hmmm 22.11.2005 | 16:11
                      peter golis   Návštevník
                      ano, linuxove prostredie to dokaze spustat kludne aj windowsacke .exe subory bez emulatorov. napriklad projekt www.winehq.org to umoznuje. ak si dal niekto tu namahu a zabludil na ich stranku tak pochopi ze sa nejedna o emulator. maju to tam napisane. a njedna sa o slovickarenie. jedna sa o technologiu ktora skutocne nema s emulaciou absolutne nic spolocne. IMHO: v linuxe nezavisi ci sa program vola obrazok.jpg, stranka.html alebo explorer.exe. Interpretery prikazoveho riadku pre linux (a ine os z rodiny unixu) povazuju za spustatelny program ten co ma eXecutable flag v suborovom systeme. a musi mat jadru znamy spustatelny format. winblows exe sa riesia cez ovladac binfmt-misc, podobne ako napriklad java.
                      • Re: Re: Re: Re: hmmm 22.11.2005 | 21:30
                        Avatar dusan Arch Linux + Openbox  Používateľ
                        O.K., emulacia a ABI su dve rozne veci.
                      • Re: Re: Re: Re: hmmm 23.11.2005 | 15:08
                        Avatar dobinko Slackware 10.2, Ubuntu 5.10, G  Používateľ
                        musím namietať, v Yaste pri výbere balíkov je označenie Emulároty >>>wine :-)))))
                        • Re: Re: Re: Re: Re: hmmm 23.11.2005 | 16:01
                          peter golis   Návštevník
                          z toho vyplyva ze firma novell (suse) ma kopyrajt na mudrost. zvlastne ze wine same o sebe tvrdi nieco ine. a kto ze by to lepsie vedel ako jeho tvorcovia? novell alebo suse?
                        • Re: Re: Re: Re: Re: hmmm 25.11.2005 | 19:30
                          Avatar Ladislav Michnovic SuSE  Používateľ
                          V 10.1 uz to je v sekcii Office ;)
                          Only man who sells empty boxes is the undertaker.
                • Re: hmmm, hmm ??? 30.11.2005 | 13:29
                  Linux sa zlepšuje ???   Návštevník
                  Ako začiatočník chcem rozbehať nejakú distribúciu Linuxu, ale ktorú ???. Je ich pomaly cez 100 -vku !!!. Potrebujem na PC pracovať a nie neustále štelovať systém !!! Ja si myslím, že Linux má ešte veľmi daleko napr. za XP...všetko čo inštalujem šlape !!! Aj hw je podporované pre Win, neustále problémy s ovládačmi pre Linux určite odradia mnohých potencionálnych užívateľov. Ovládače pre tlačiarne, skenery, modemy(DSL) a iné serepetičky k PC .... žial chýbajú ovládače !!! Asi mi nezostáva nič iné iba si najprv zistiť, ktoré ovládače sú k dispozícii pre Lin...nakúpiť hw a niečo ručne dorobiť... niečo skomilovať... a cca 2-3 mesiace sú v riti...čas je strašne drahocenný...
                  • Re: Re: hmmm, hmm ??? 30.11.2005 | 16:41
                    peter golis   Návštevník
                    :ale ktorú ???. odpovedal si si sam. je ich cez stovku. precitaj si recenzie, vyber si a vyskusaj. :Ja si myslím, že Linux má ešte veľmi daleko napr. za XP...všetko čo inštalujem šlape !!! :Aj hw je podporované pre Win, neustále problémy s ovládačmi pre Linux určite odradia mnohých potencionálnych užívateľov. u mna to je presne opacne. pod windows som mal ovela viacej problemov apo pod linuxom. napriklad externy isdn modem (3com us robotics ta) nemal od vyrobcu poriadne ovladace pre usb. ak som ho pichol cez doplnkovu seriovu kartu (2x uart 16c950) tak mi v nahodnych intervaloch mrzli windoze. pod linuxom bolo vsetko v poriadku a na prvy krat. ale to bude tym, ze nekupujem kusy hardware ktore nerobia to co o nich vyrobca pise. nepracujem s gdi tlaciarnami, nepouzivam win/fake raid, nepouzivam modemy ktore su len odlahcene zvukove karty ktore pouzivaju na vstupe/vystupe 60 voltov. jednoducho sa nedam zlakat peknym obalom pod ktorym sa skryva malickym pismom napisane "hardware je odlahcene a vyrobca kasle na ne-winblows systemy. ak uz kupujem nejaky kus hardware, tak sa pozriem ci vyrobca garantuje funkcionalitu pod linuxom alebo aspon apple macintosh (OSX). vtedy mam aspon aku taku istotu ze sa jedna o kus skutocneho hardware. PS.: pri windows mas na vyber v dnesnej dobe xp/2000/2003 v roznych verziach (home/enterprise/..). ale mas moznost si ich odskusat pred ich zakupenim? ako maju riesenu podporu? ak som dobre cital a pochopil ich licenciu, tak pre domaceho uzivatela (cca 2500 za holy operacny system bez aplikacii) uplne nijak. obycajnych ludi ignoruju.
        • Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 30.11.2005 | 18:07
          Jojko   Návštevník
          Hoj ja pracujem na slovenskej distribucii Linuxu. Bude sa volat XTIOS. NEbude pouzivat stupidne RPM ale portage. Kto by sa chcel pridat do porojektu nech mi napise na mail: jbakos@gaya.sk PS1: Niesom gay to moj sibnuti provajder sa tak nazval PS2: Lepsie meno ma pre Linux nenapadlo
          • Re: Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 30.11.2005 | 20:38
            peter golis   Návštevník
            planujete pridat lokalizaciu do popisu balikov pre gentoo a prekladat vsetky programy ktore su v nom obsiahnute? ak ano, mate moje sympatie. ps.: gaya je nazov pre filozoficke hnutie ktore tvrdi ze zem je sama o sebe jedinym zijucim organizmom.
          • Re: Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 02.12.2005 | 11:01
            Jojko   Návštevník
            Temto mail us neplati jbakos@gaya.sk menim provajdera ale temto urcite plati jbakos@post.sk
      • Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 24.11.2005 | 10:09
        martinhej   Návštevník
        Vo firme na 3 desktopoch zo 4 sme nedavno presli na linux (suse 10) aj ked mame zakupene licencie na winxp. Na tom zostavajucom desktope bezi adobe creative suite. Dovod bol virusy, bezpecnost, a nutnost preinstalacie kazdeho pol roka :-(. Nech by bol vista akokolvek dobry (hoc aj lepsi pre desktop ako suse 10, alebo ine distra, co sa urcite nestane, lebo kym sa vista dostane na trh, linux bude zas o nieco dalej), ja nevidim ziaden dovod preco mrhat peniazmi ak vsetko co potrebujem mi ponuka linux a to celkom zadarmo.
    • Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 21.11.2005 | 07:31
      Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
      ja sa na windows vista tesim...bude to zas neico nove a asi tyzden to budem so zaujmom prezerat... potom vytriezvem :)
    • Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 30.11.2005 | 18:17
      Jojko   Návštevník
      Windowsi heh nikdy nebudu hrozbov ale ako vzdy budu vikradat linuxi. Najvecim problemom u linuxoch jeho nastavovanie pre klasickeho vidlaka pohroma a to ze neni jenotni. Pracujem na slovenskej distribucii linuxu ktora sa bude volat xtios. Us som uspesne spustit mirrory a v kratkej dobe spustim aj web ale na samotnom distre sa pracuje. Veskere informacie o tomto distre najdete na jeho domovskej stranke a aj podklady ktore nezverejnuju ostatni. Kto sa chce pridat nech napise mi na mail jbakos@gaya.sk a ps niesom gay to ma take meno moj sialeni privajder
      • Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 01.12.2005 | 07:10
        Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
        ak bude tvoja distribucia obsahovat okrem ineho aj prehliadac Opera, tak si tvoje distro stiahnem.
        • Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 03.12.2005 | 19:11
          Jojko   Návštevník
          Instalacia opery bude jednoducha bud to nainstalujes ako v gentoo takze emerge ...... alebo si stiahnes s oficialnych mirrorov zdrojovy kod a skompilujes si to alebo si stiahnes predkompilovanu operu vsetko zalezi na tom ako sa rozhodnes
    • Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 30.11.2005 | 18:34
      metla   Návštevník
      Neviem prečo na LINUX forume stale niekto straši tym dementnym WINDOWSOM.WINDOWS bol je a bude schit,je to vhodne len na hranie hier ,na nič ine sa to použit neda .Teda nechapem ako to može ohroziť LINUX. A čo nevidieť mame na desktopoch OS-X od APPLE.Takže otazku by som položil inač. BUDE OS-X HROZBOU PRE WINDOWS VISTA? Podla mna bude .
    • Bude Windown Vista hrozbou pre MS? 01.12.2005 | 12:13
      Peter S.   Návštevník
      Myslím, že hrozbou nebude. Lebo povedzme si otvorene, vista neprinesie veľa zaujímavého. Keď to poviem za seba (ako linuxak) tak vista neprináša nič čo by ma zaujalo. Skôr je otázka ako vista ovplyvní budúcnosť MS. Zdá sa že MS došiel dych, respektíve ich platforma narazila na bariery, kedy jej ďalší rozvoj vyžaduje veľké zdreje a náročnosť výsledného systému na HD rastie exponencionálne. Takže uvidíme.
      • Re: Bude Windown Vista hrozbou pre MS? 03.12.2005 | 18:36
        Avatar YellowZelo   Používateľ
        Ak by chcela nejaká spoločnosť vyvinúť bežnú Linuxovú distribúciu, jej náklady by sa vyšplhali presne na 1 074 713 481 USD. Táto suma bude s pribúdajúcim časom rásť pretože aj kód operačného systému musí byť stále lepší a lepší. Zaujímavý bude moment, keď komerčné spoločnosti prestanú zvládať financovať ich vývoj. To sa prejaví sa to na nízkej pokrokovosti systému, uvidíme aký bude Vista...
        • Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou pre MS? 09.12.2005 | 12:42
          Vlado   Návštevník
          Ty si z BSA ? A vysvetli mi, načo by chcela/musela nejaká spoločnosť vyvíjať novú distribúciu linuxu. Veď ich má kopu zadarmo. A upraviť si nejakú "na svoj obraz" určite nebude stáť miliardu. Založia vlastnú distribúciu napr. na Debiane a zostavia rôzne balíčky podľa potreby.
          • Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou pre MS? 09.12.2005 | 12:45
            Vlado   Návštevník
            A ešte som zabudol doplniť, skôr by mala byť téma "Bude Mac OS X hrozbou pre Windows Vista ?". A je tu aj jednoznačná odpoveď - áno, bude. Veď keď si mám kúpiť komerčný operačný systém, a budem mať na výber, že dám peniaze za Windows alebo OS X, hádajte, čo kúpim. A nie len ja.
          • Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou pre MS? 09.12.2005 | 17:03
            Avatar YellowZelo   Používateľ
            Máš pravdu, že upravenie nejakej distribúcie by bolo neporovnateľne lacnejšie. Tento výskum však odráža približné náklady bežnej komerčnej spoločnosti na vývoj distribúcie od nuly (teda aj vývoj jadra). Tento prieskum bol robený na starom Red Hate 7.3 a pri súčastných distribúciach by bolo toto číslo oveľa vyššie. Inými slovami, ak by chceli všetci vývojári Red Hatu 7.3 za svoju prácu peniaze, tak by im bola vyplatená spomenutá suma. Čo sa týka témy :), myslím si, že pre Linux sú "hrozbou" hlavne Windows Vista a Mac OS X.
            • Re: Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou pre MS? 09.12.2005 | 17:23
              X   Návštevník
              Ja chcem Mac OS X 10.4 Tiger pre Intel...Ze vraj unikol niekde na internete....KUPIM !!!!!!! OZVITE SA MI !!!!
              • Re: Re: Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou pre 09.12.2005 | 18:19
                metla   Návštevník
                neunikol je to beta ale funguje vraj aj na ATHLON 64 ak chceš pošlem ti ho
                • Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou 09.12.2005 | 18:37
                  boro   Návštevník
                  Ja by som mal zaujem. Kolko MB to asi ma?
                  • Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bude Windown Vista hro 09.12.2005 | 19:27
                    metla   Návštevník
                    1.4 GB vo formate RAR po rozpakovani 4.5GB je to kolos ak chceš tak napiš .. metla23@gmail.com nepotrebujem ho mam SUSE spokojnosť
                • Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou 09.12.2005 | 23:24
                  LHX   Návštevník
                  Ta vec nebodaj aj existuje a ide aj rozchodit ? Co by to povedalo na PC s Celeronom 2.8ghz, 512 mb ram + geforce FX5200 ? Len neviem ci som dost dobry guru na to aby som to rozchodil ale pockame na 10.5 leoparda...
                  • Bude Windown Vista hrozbou 10.12.2005 | 13:39
                    Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                    mam win a linux na jednom pc... o macoch (pripadne mackoch :D) viem malo... podla mna je linux realna hrozba windowsu... ale naco tu budem pismenkovat bludy stale dookola... ide tu o ludi a ich konzervativnost... uvediem iny priklad... zakladny prehliadac vo win je internet explorer. prehliadac X, Y a mnohe dalsie maju vyhody v Z, Q... ale bezny uzivatel sa ani nedozvie ze existuje iny prehliadac... ved nema ako... vecsina ludi nechodi na vela stranok, nezaujima sa o to ze co vlastne existuje... nekupuje casopisy a tak dalej... pre odbornika je linux lepsia alternativa, ale kym sa ho nauci uplne nemehlo tak to strasne dlho trva... nie som nemehlo a uplne zaklady sa ucim... ale tak pri pohlade do vygumovanych xichtov ludi v mojom okoli... linux bude hrozbou windowsu ovela viac, ak sa budu bezny ludia viac zaujimat o cokolvek ohladom PC... zas na druhu stranu nejaka mamicka si pozrie majl a vypne pocitac... to je vsetko... ano win je lepsi na hry, lepsie sa pracuje s nim pre uplne bezneho cloveka... myslim ze tato "tema" je vecna... ak by som chcel pokracovat, tak len by som dookola hovoril co povedali ludia nado mnou...
                    • Re: Bude Windown Vista hrozbou 10.12.2005 | 15:08
                      metla   Návštevník
                      Počuly sme slovo božie.Dakujeme ujo HOFEREK bez vas by to nebolo ono.
                  • Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bude Windown Vista hro 10.12.2005 | 15:15
                    metla   Návštevník
                    ano existuje aj ide rozchodiť 1000MHz cpu , 256 MB ram Rozchodil som to len na 2 PC zo 7 PC len INTEL
    • Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 12.12.2005 | 11:15
      Avatar MATT   Používateľ
      WINDOWS nema na Linux. Pocul som ze Vista ma mat jedno jadro ako v Linuxe a tiez stromovy FS a to je v MICROSOFTE nieco nove. Podla mna bude Vista na urovni WIN98. Ale ti smejdi z microsoftu robia emulatory do windowsu pre linuxacke aplikacie. Takze konkurencia stupa!!!
      • Re: Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 19.12.2005 | 10:21
        lamky.net   Návštevník
        no tak...skuste sa popozerat na www.lamky.net su tam dost zaujimave veci...
    • Re: Bude Windown Vista hrozbou Linuxu? 20.12.2005 | 16:10
      Avatar Ondrej Hučko Kubuntu  Používateľ
      Tak myslím, že každý povedal svoj názor a tak túto diskusiu uzatváram, takéto flame-wars sú zbytočné a nikdy nič nevyriešia :).