Mediawiki s VisualEditor

Sekcia: Konfigurácia 22.04.2019 | 17:56
Avatar Koli Gentoo  Používateľ

Zdravim, Kedysi velmi davno som u nas vo firme rozbehal internu Wiki na zdielanie roznych info a popritom aj nejaky rozumny WYSIWYG editor, pre tych menej zdatnych v editovani. Teraz som chcel urobit nieco podobne, ale tie aktualne editory nie su nic moc, resp. uplne rozhasia original wiki source. Asi pred dvomi rokmi sa nam podarilo rozbehat VisualEditor, ktory fungoval celkom dobre. Lenze teraz som chcel robit novu instalaciu a tam to ani nahodou neviem rozchodit. Prehladal som toho na internete uz strasne vela, ale nikam sa neviem dopatrat. Vsetko vyzera, ze by malo chodit (Parsoid, Curl, ...) ale vo finale ked dam vo Wiki Edit, tak spadne do citacieho modu bez akejkolvek chybovej hlasky, takze neviem vobec kde mam hladat problem. Skusal som aj rozne verzie mediawiki 1.31, 1.32, aj nove alpha 1.33, 1.34 s roznym Parsoid 0.10.0, 0.9.0, ale stale rovnaky problem. Uz som naozaj zufaly, takze ak by mal niekto skusenost, ako sa mu taketo nieco podarilo rozchodit, tak rad prijmem akekolvek tipy. Dik

    • RE: Mediawiki s VisualEditor 23.04.2019 | 16:54
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

      MediaWiki má dosť obsiahlu nápovedu k VisualEditoru.

      • Download
      • Skin compatibility
      • Setting up VisualEditor
      • Warning: - tých je tam viacero

      Tu je aj pekný návod pre debugovanie.

      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
    • RE: Mediawiki s VisualEditor 23.04.2019 | 23:19
      Avatar Glyndon Arch Linux  Používateľ

      ... skús sa pozrieť, akú máš verziu PHP. V tomto čase MediaWiki nie je plne kompatibilné s PHP 7.3. Ale všetky verzie PHP od PHP 7.0.13 až PHP 7.2 môžeš použiť. Takisto MySQL a MariaDB sa teraz upravujú, takže s nimi momentálne nepochodíš. Oracle a Microsoft SQL Server sa začínajú vypúšťať a už na ne neexistuje prakticky žiadna podpora. V tomto prípade nefunkčné. Čo je funkčné na 100 percent a aj bude je PostgreSQL a SQLite. Ale Tvoj problém pravdepodobne bude v tom PHP.

      V prípade, že to bude niečo iné, tak sa pozri na toto https://bbs.archlinux.org/index.php Je to celosvetové fórum Archu a tam určite nájdeš odpoveď ... :-))) ... trafil si sa do blbého času, to sa v Linuxe občas stáva ... :-)))

    • RE: Mediawiki s VisualEditor 25.04.2019 | 02:14
      Avatar hulu   Návštevník

      Toto je spam a počítam že ho zmažete. Aj tak sa ventilujem - lebo hlavná príčina, že to tu umiera je že sem nikdo nič nepíše, lebo sa hneď sa nájde nejaký kokot čo pôjde po tom čo sem niečo niekto chce niečo zmyslupné napísať.

      Rieššenie: Zakázať prístup neregistrovaným hovadám.

      Inak to bude ďalej len umierať.

      Majte ma radi

    • RE: Mediawiki s VisualEditor 25.04.2019 | 09:09
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

      Zrovna v tejto diskusi žiadny ... nepísal, tak si nám to chcel nejak vynahradiť? :)

      Čo sa týka umierania, to je len dôsledok evolúcie internetu, proste sa mení. Ľuďia sa viac sťahujú na sociálne siete a všelijaké komunikátory.

      Keď to chceš zmeniť, tak to zmeň.

      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • RE: Mediawiki s VisualEditor 25.04.2019 | 10:58
        Avatar vxmery Mint 21.3 Cinnamon  Používateľ

        O tom postupnom umieraní a sťahovaní na sociálne siete by sa dal napísať minimálne blog. Len neviem kto sa odváži lebo predpokladám, že ho ukameňujú.

        • RE: Mediawiki s VisualEditor 25.04.2019 | 20:23
          Avatar WlaSaTy   Návštevník

          Sociálne siete síce nepoužívam, ale počul som že na nich si môžeš vyhodiť z priateľov niekoho, čo ti lezie na nervy. Nikto to ale nerobí. Skôr si ľudia nastavia ignorovanie toho indivídua čo by normálny človek vyhodil z priateľov (aby neprišiel o čiarku v albume zbytočných duší). V reále by človek také niečo poslal pred všetkými do niekam (aj s vysvetlením, nech si ho preklasifikujú aj ostatní).

          Tu sa to zrazu necháva. V niečom mal ten anonym hulu pravdu. Ale na druhú stranu použil slovník ktorý disklasifikoval aj jeho. Takže za mňa má bod za sebakritiku.

          PS: Keby nebolo takých trolov čo si sem chodili liečiť komplexy už pred vyše desiatimi rokmi, alebo keby sa to už vtedy včas mazalo, tak by to tu bolo pre ľudí. Nuž, odišla posledná vulgarita od samej lamy, a je tu kľud.

          • RE: Mediawiki s VisualEditor 25.04.2019 | 20:57
            Avatar samalama.   Návštevník

            tak posledny chuj si tu ostal len ty. rad ti to hovorim, teba by tiez ludia najradsej poslali tam, odkial si prisiel... do pice. ale asi sa im tie tvoje sarkasticke urazlive sracky pacia...

            • RE: Mediawiki s VisualEditor 26.04.2019 | 08:09
              Avatar WlaSaTy   Návštevník

              Nekŕmiť, ostane hladný a odtiahne inde.

    • RE: Mediawiki s VisualEditor 26.04.2019 | 19:12
      Avatar Glyndon Arch Linux  Používateľ

      ... chystal som sa, že oslovím Wxmeryho, Livana, Symbia, aby sme tu naorganizovali niektorý večer a v niektorú hodinu verejnú inštaláciu Archlinuxu, aby sme ukázali, že ten Arch absolútne nie je zložitý a že v ovladaní a používani je oveľa jednoduchší ako trebárs Linux Mint, alebo ktorékoľvek iné linuxové distro. Keď som videl, ako v sekcii 'Pomoc s inštaláciou Archu' všetci tí páni doslova tápali, tak som si povedal, že pre fórum Linuxu to nie je dobré. Bol by som tu dotiahol pár ľudí, ktorí majú čo to povedať do Linuxu a to nielen z oblasti Archu. Píšem bol, lebo po tom, čo som si zase teraz tu prečital, budem každému rozprávať, aby sa tomuto fóru naďaleko vyhli, lebo toľko arogancie, hulvátstva, povýšenectva a masírovania si vlastného ega, som už dávno nikde toľko nevidel, ako tu na tomto fóre. Bolo mi potešením …

      • RE: Mediawiki s VisualEditor 26.04.2019 | 19:36
        Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
        lebo toľko arogancie, hulvátstva, povýšenectva a masírovania si vlastného ega, som už dávno nikde toľko nevidel

        Hulvátstvo vidím, aroganciu, povýšenectvo a masírovanie ega mi tu chýba. A že by tu toho hulvátstva bolo nejak extra to by som netvrdil, keď zoberieme, že je tu dosť veľká demokracia.

        Ani si nepamätám, že by mi niekto za posledný rok (dva?, tri?) pomohol nejak poupratovať aby som za hajzla nebol len ja.

        Takže poď helpnúť a prečisti to tu, ja som za.

        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • RE: Mediawiki s VisualEditor 26.04.2019 | 20:16
        Avatar Livan Manjaro s XFCE  Používateľ

        Vieš problémom tohto fóra je, že sem chodí málo naozaj skúsených linuxákov ochotných pomáhať. Nie že by tu vôbec takí neboli, avšak zišlo by sa ich tu viacej a najmä takých, ktorí používajú aj iné distribúcie linuxu než založené na deb. balíčkoch. Nie každý totiž ovláda všetko. Ako vidím, používaš Arch linux a ako sa zdá, patríš k skúsenejším a možno si jedným z tých, kto by tu mohol pomáhať ľuďom, ktorí majú o Arch záujem. Riešia sa tu rôzne veci a preto je treba aj ľudí s rôznymi skúsenosťami. To, že som sa trikrát úspešne pokúsil nainštalovať arch linux, zo mňa experta cez Arch linux nerobí. Keď tu však nik iný cez arch linux nie je, pokúšam sa aj ja poradiť, aj keď, ako si naznačil, mi to veľmi neide. Bohužiaľ trolovia sa nájdu všade a pokiaľ je tu politika nemazať žiadne príspevky a nevyžadovať registráciu, potom je to niekedy ťažké. Bol by som však rád, keby si tu ostal a venoval nám časť svojich vedomostí a tým aj podvihol tunajšiu úroveň.

      • RE: Mediawiki s VisualEditor 26.04.2019 | 21:14
        Avatar samalama.   Návštevník

        ... oslovím Wxmeryho, Livana, Symbia,... aby sme ukázali, že ten Arch absolútne nie je zložitý...

        oxymoron jak vysity... :D :D :D

        predpokladam, ze ta druha cast tvojho vyplakavania smerovala na plesateho, lebo ho to presne vystihuje...