Co mi treba stiahnut pre instalaciu DEBIANU???

Sekcia: Aplikácie & Desktop 11.11.2005 | 23:32
pablo   Návštevník
Na ftp servery nasho prevadzkovatela netu su pridane aj distribucie linuxu. Ja som si stiahol Knoppix a na nom sa ucim co a ako. Po pripadnom najblizsom kolapse Win by som ho chcel uz definitivne nahradit Debianom, a aj ten sa na ftp nachadza. Len neviem, co mi treba z toho mnozstva veci stiahnut a napalovat na CD. Pri Knoppixe to bol ISO obraz ale tu je len kopec suborov a adresarov. Zakladna struktura vyzera asi takto: Open dists Open doc Open indices Open pool Open project Open tools Meno ASC DESC ls-lR ls-lR.gz ls-lR.patch.gz .... a nejake readme dokumenty No a teraz by som rad vedel, co si treba napalit. Vsetko tak ako to vidim??? Mam len CD napalovacku, takze DVD nepripada do uvahy. Nechcel by som to nakupovat, ked sa to da vypalit aj doma, no neviete mi s tym pomôct, a druha vec by bol Knoppix, nestaci mi nainstalovat pripadne iba ten na pevno a dosiahol by som tym DEBIAN??? kedze je vlastne na nom postaveny??? Dik za radu vopred.
    • Re: Co mi treba stiahnut pre instalaciu DEBIANU??? 08.11.2005 | 12:55
      Avatar titanik mint  Používateľ
      http://www.debian.org/CD/netinst/ - instalacia z netu (napalis iba 180MB ostatne taha z netu) http://www.debian.org/CD/http-ftp/ - tu si stiahnes cele CDcka
      • Re: Re: Co mi treba stiahnut pre instalaciu DEBIAN 08.11.2005 | 13:20
        pablo   Návštevník
        o tom som vedel, ale mam slaby net, jedine na ftp nasho prevadzkovatela mam moznost stahovat 10MB/s ved ked som este nevedel, ze knoppix sa nachadza aj na ich servere, tak som ho stiahoval z netu 9 hodin. a tomu sa hovori blbost. Preto by som chcel prave poradit, ze co tam treba vlastne stahovat?? a az ako poslednu moznost vyuzit to internetove instalovanie. a ohladom knoppixu, ako to je s tou mojou otazkou??? Neviete??
        • Re: Re: Re: Co mi treba stiahnut pre instalaciu DE 08.11.2005 | 15:09
          Avatar ims Debian  Používateľ
          No ja som skusal nainstalovat len Dannix (co je ceska verzia knoppixu) a ten po nainstalovana bezal normalne, ako keby si si nainstaloval Debian, takze to bolo v pohode a boli tam vychytene tie najdolezitejsie programy, takze to urcite nebude zla volba. Len mi vadilo to, ze sa bootoval sposobom, ze si vlozil cd, z ktoreho sa hodil boot, zadal "fromhd" al. take nieco, vybral cd a potom to uz slo z disku, takze to bolo dost blbe, ale urcite sa to da aj zmenit, bol som vtedy uplny zaciatocnik.
          • Re: Re: Re: Re: Co mi treba stiahnut pre instalaci 11.11.2005 | 21:24
            Avatar majo984 Debian,Knoppix,Mandriva  Používateľ
            Mozno najrozumnejsie by bolo si ho objednat odtialto z obchodu a nerozmyslat nad volovinami :o) ako som to spravil aj ja co ty na to??????
    • Re: Co mi treba stiahnut pre instalaciu DEBIANU??? 11.11.2005 | 23:32
      meno   Návštevník
      no tak neviem ci mozem v tomto stave este odpisovat, ale kazdopadne tazko povedat, z tychto veci by som odporucal akurat sa v tom prehrabat a uvidis ci nejake to iso narazis alebo nie, inak ma zaujalo napr. to Open dists, neviem co to znamena, ale ak je to directory tak by som sa v nom pohrabal, ale hovorim tazko radit ked vydim iba vystup iba z jedneho konkretneho adresara... alebo to Open project sa celkom pozdava, no tazko povedat, kazdopadne by si sa f tom mal prosto pohrabavalavalat a tak nejakokokokoko