apache/php/mysql - pomoc pri instalacii

Sekcia: Konfigurácia 27.11.2005 | 19:09
maverix   Návštevník
zdravim, riesim instalaciu apache - 2.x/ php 5.x/ mysql 4.1 na slackware... apache + php mi slape bez problemov, mam vsak problem rozbehat mysql... v dokumentacii sa pise, ze ked chcem mat podporu mysql v php musim pri ./configure zadat --with-mysql=/cesta/ku/mysql... toto spravim, restartnem apache, ale mysql podpora mi nebezi... Otazka teda znie... a) treba este doinstalovat nejaky balik? (niekde som sa totiz docital, ze treba php-mysql package - nemozem ho vsak nikde na nete zohnat, neni spomenuty ani v dokumentacii php/mysql)... b) je potrebne nieco zeditovat v php.ini? dik za rozumne odpovede ..:)
    • Re: apache/php/mysql - pomoc pri instalacii 27.11.2005 | 16:48
      Avatar Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko  Administrátor
      postup instalacie: najprv treba nahodit MySQL, potom apache a potom PHP s --with-mysql (netreba cestu). Podla navodu na php.net to funguje na 100%.
      Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
      • Re: Re: apache/php/mysql - pomoc pri instalacii 27.11.2005 | 17:10
        maverix   Návštevník
        hmm, to sa mi zda byt trochu neprakticke,... cize teraz mam odinstalovat apache+php, nainstalovat mysql a nasledne apache s php... este otazka... bavime sa o akych verziach...? ja pouzivam - apache 2.x, php 5.x, mysql 4.1.x...
        • Re: Re: Re: apache/php/mysql - pomoc pri instalaci 27.11.2005 | 19:09
          Avatar Michal Dobšovič Gentoo, SuSE 10.0  Používateľ
          Neprakticke, ale urcite jednoduchsie, jak hladat tyzden, kde je chyba.. Odinstaluj, nainstaluj v poradi, ako radi toms a mozes sa tesit zo svojho webservera :)