preco su v linuxe problemy s hibernaciou a sleep

Sekcia: Aplikácie & Desktop 27.12.2005 | 12:06
Avatar proof Ubuntu, Zenwalk   Používateľ
Mam Ubuntu na notebooku. Vsetko sa mi paci, poradil som si aj s dakymi drobnymi nedostatkami, ale stve ma najviac jedno. Po cistej instalacii mi ide len hibernacia, sleep (suspend) nejde ani ked ho povolim a uz som skusal rozne 'zarucene' navody. Po nainstalovani nvidia driverov, mi vsak nefunguje ani hibernacia. Na notebooku to tak potom nie je zrovna sranda, zdlhavo vzdy vypinat, zapinat a co ked sa vybije bateria? Nezda sa mi byt hibernacia a suspend daky velky zazrak, na Win to vzdy slape, preco su s tym na linuxe tieto problemy? (do sleep sa pc dostane, po resume ostane len cierna obrazovka,mrtvo,da sa len vypnut. po nvidia driveroch sa tiez do hibernacie dostane, nahra na disk, ale nevypne a startuje ako bez nej.)
    • Re: preco su v linuxe problemy s hibernaciou a sle 26.12.2005 | 09:15
      Avatar Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko  Administrátor
      :na Win to vzdy slape Ked som ja mal este Win (Xp), tak hibernacia presla 1 z 3 a sleep nikdy nepresiel... sice sa uspal, ale uz sa nezobudil... Takze zas take ruzove to nie je Nieco taketo si skusal?
      Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
      • Re: Re: preco su v linuxe problemy s hibernaciou a 26.12.2005 | 22:27
        NasaK   Návštevník
        Ale jedno je iste, win ma lepsie podporu hibernacie aj sleepu.. Mne sa na linuxe nikdy nepodarilo rozchodit swsusp2.. :/ Nevadi.. Aj tak notebook neni moj a nie je na nom linux.. ;o)
        • Re: Re: Re: preco su v linuxe problemy s hibernaci 27.12.2005 | 00:01
          Avatar Samuel Cengel <b>Archlinux</b>  Používateľ
          tak potom si jedine riadna lama:-), lebo to funguje, ked sa to vie, ale netvrdim, ze hibernacia a sleep je v linuxe uplne bez problemov, ale zalezi to aj od hardwaru v notebooku.
          • Re: Re: Re: Re: preco su v linuxe problemy s hiber 27.12.2005 | 03:49
            Avatar proof Ubuntu, Zenwalk   Používateľ
            Tak mozno som lama, ale ked tomu venujem isty cas a nepodari sa to, mal by som pri tom stravit niekolko hodin a dni a tyzdnov a potom si poviem SUPER, rozbehol som hibernaciu pod linuxom! Pre Teba by som mal napisat: Mudry pan odbornik, poradite mi prosim, som len lama.
      • Re: Re: preco su v linuxe problemy s hibernaciou a 27.12.2005 | 03:52
        Avatar proof Ubuntu, Zenwalk   Používateľ
        Diky. Tamten navod som nasiel, ale je na stiahnuty original driver z nvidie, ja pouzivam nvidia-glx stiahnuty cez apt-get. Tamten totiz treba sam o sebe seliak pripravit aby to slo. Cital som nieco o akomsi "suspend 2" to asi skusim. alebo sa pohram s nastaveniami acpi.
        • Re: Re: Re: preco su v linuxe problemy s hibernaci 27.12.2005 | 12:06
          samuel cengel   Návštevník
          vec pristupu, treba si uvedomit, ze linux je open source, je zadara, tudiz vsetko nie je dotiahnute do dokonalosti a je to vykupene tym, ze clovek sa musi s tym pohrad, mas moznost kupit si win za 5litrov a pojde ti to a nebudes musiet sediet za tym tyzden. dalej vravim je to aj hardwerom, nie na kazdom hardware funguje hiber a sleep dobre, ale vravim videl som viacero ludi, ktorym to funguje bez problemov na aceroch, co nie su zrovna naj naj hardwarovo zladene booky, mozem ti dat kontakt, softwarova hiber