problem s wifi

Sekcia: Hardware a Drivery 09.02.2006 | 19:26
Avatar hlavo debian, QNX  Používateľ
Zdravim, mam problem rozbehat wifi (pcmca -> microcom Travel card) na mojom notebooku (acer aspire 1350) distr. slackware. wifi kartu mi ani nezdetekuje (skusane dmesg-om). nema niekto skusenosti s touto wifinou? skusal som google, ale bez uspechu. za kazdu konstruktivnu radu dik.
    • Re: problem s wifi 08.02.2006 | 11:46
      WlaSaTy   Návštevník
      zdetekovalo ti jadro pcmcia rozhranie (dmesg)? dokaze robit nastroj catdctl s tou kartou? co mas za jadro, kompiloval si si ho sam alebo distribucne? a na akej distribucii to pouzivas?
      • Re: Re: problem s wifi 09.02.2006 | 01:33
        Avatar hlavo debian, QNX  Používateľ
        ty si radsej riadne citaj... je tam spomenute: dmesg mi wifinku nezdetekoval... distribucia slackware je tam tiez spomenuta. kernel som si kompiloval sam => podporu pcmcia som si nastavoval ak na to narazas... kernel mam 2.4.16. ak nevies poradit, tak radsej nefloaduj forum...
        • Re: Re: Re: problem s wifi 09.02.2006 | 01:49
          WlaSaTy   Návštevník
          mas pravdu, informacie o tom ze linux nenasiel pcmcia sietovku tam su, ale ja som sa pytal na pcmcia rozhranie (cardbus). nepises aky mas notebook , ake pcmcia rozgranie tam mas alebo aku mas pci kartu s pcmcia rozhranim. mas pravdu, v tomto pripade neviem poradit pretoze neviem ci si nahodou nevyhodil podporu pcmcia rozhrania z jadra. dufam ze ti niekto poradi.
          • Re: Re: Re: Re: problem s wifi 09.02.2006 | 02:26
            Avatar hlavo debian, QNX  Používateľ
            podporu jadra mam. rozhranie pcmcia mi zdetekuje s tym problem nie je... problem je s tym spomynanym typom wifi kraty (microcom travel card wifi 11g). a notebook je ako ako som uz vysie spomenul acer aspire 1350 (konfiguraciu nie je v tom to pripade nutne vypisovat)... co som vygooglil nejake zoznamy podporovanych wifi kariet pod linuxom, tak tento typ tam nebol nikde uvedeny... preto som to hodil sem, ci sa nenajde niekto, kto s nou ma skusenost... tj. problem je cisto iba s tou kartou... :)
            • Re: Re: Re: Re: Re: problem s wifi 09.02.2006 | 19:26
              WlaSaTy   Návštevník
              teraz zadrem: jedna vec je ista, jadro 2.4.16 je stare 5 rokov (Nov 26 2001) a ta pcmcia karta asi pol roka. tak stare jadro sa dnes instaluje iba koli specialnym poziadavkam (starsi hardware, malo ram, ...). keby si mal starsi notebook ktory trpi podobnymi obmedzeniami a s pcmcia cardbus napojenou na ISA zbernicu (5V, 16 bit) tak v nej neuvidis modernu PCMCIA kartu (3.3V, 32 bit), ale to asi tvoj problem nie je. jadro 2.4 sa od minuleho aprila uz iba udrziava a aplikuju sa nan povecsine iba bezpecnostne zaplaty. ta karta je vsak novsia, takze jediny sposob ako sa aspon pokusit to rozchodit je upgrade jadra, popripade pouzitie windowsovych ovladacov (cez ndiswarper) alebo najst nejaky projekt ktory sa zaobera spojadznenim hardware podobneho ako mas ty. ak uz taky projekt extstije btw: mne skor islo nie o typove oznacenie notebooku ale o jeho komponenty. obcas sa stane ze v notebooku (alebo inom pocitaci, popripade doplnkovej karte) zmenia kus hardware a tym padom ma clovek nieco ine aj ked to figuruje pod rovnakym obchodnym nazvom.