---Pomoct s vyberom---

Sekcia: Ostatné 15.02.2006 | 13:02
Dodo   Návštevník
Cawte! Potreboval by som poradit ohladom vyberu linuxovej distro. Som v linuxe uplny zaciatocnik, momentalne pouzivam XP ale pravdu povediac hnusia sa mi. Dovody tu nebudem rozvadzat. Kus popisem moju situaciu. Na PC sa hlavne HRAM ale pozor nehram 421 hier. Najma NHL 06 , Warcraft III frozen throne a counter strike 1.6. Dalej si pisem dokumenty ako student samozrejme do skoly a pod. Dale pozeram obcas filmy a pocuvam mp3. Som pripojeny na internet kde na komunikaciu vyuzivam IRC/ICQ. Dalej sa v buducnosti xcem zosietovat s kamosom a zdielat mu net jedna sa o Adsl - modem vigor 318. Takze potreboval by som dve veci od vas poradit. 1. ake distro mi navrhujete /podla screenov sa mi paci viac KDE ako GNOME/ 2. existuje sposob ako moje oblubeny hry rozbehat pod linuxom ps. xp sa mi hnusia a velmi xcem spoznat linux aj z tej hlbsej stranky Konfiguracia: Intel Pentium IV 1.7 GHz GeGorce 4 Ti 4200 64 MB 768 MB RAM 60 GB disk seagate Dik za rady.
    • Re: ---Pomoct s vyberom--- 13.02.2006 | 23:31
      lin   Návštevník
      projdi diskusi, toto se tady resi kazdy tyden (i dalsi otazky) a nejctenejsi clanky_sloupec vlevo proste hledej a zkousej, az vyzkousis 10 distribuci , budes chytrejsi mozna se nakonec vratis na win :) protoze zjistis , ze se to budes vsechno muset naucit sam..a hledat a cist a ucit se , protoze to za tebe nikdo z microsoftu neudela , mas pred sebou prvni krok, najit distribuci ve ktere se sam neco naucis .. tady mas voditko distrowatch.com a moje rada na distribuci ? jak jsem rekl minimalne jich 10 vyzkousej a pak treba dalsich , vim asi se Ti to nebude libit ale to je nejlepsi odpoved, kazdemu proste sedi neco jineho a nakonec skoncis u jadra ....slackware, debian, gentoo popr. u nektereho z bsd
      • Re: Re: ---Pomoct s vyberom--- 14.02.2006 | 10:12
        Avatar Martin FC6  Používateľ
        suhlasim, tiez som skusal hrozne dlho vsetky mozne distra a prostredia, treba len skusat a urcite si vyberies.
        www.fedora.cz www.apple.cz
    • Re: ---Pomoct s vyberom--- 15.02.2006 | 13:02
      tomit   Návštevník
      Ako beznemu uzivatelovi by som skor poradil ubuntu alebo suse pripadne este lepsie pclinux. Toto ta neodradi a ked sa ti bude zdat ze do toho potrebujes liezt hlbsie ( ale podla tvojho popisu cinnosti asi nie )tak vyskusas nejake ine.