Otvorenie verejnej diskusie.

Sekcia: Ostatné 01.04.2006 | 14:53
Avatar chatpall   Používateľ
Mam napad na taky mensi projektik, ktory by nebol zamerany iba na Linux. Na slovensku chyba oficialna verejna diskusia, ktorej vysledky by sa mohli prezentovat kompetentnym ludom napr. vo vlade. "Neoficialne kopie" su dneska bez problemov v spolocnosti brane ako nieco "normalne". Preto navrhuje a zhanam ludi na realizaciu prejektu zo zameranim na vytvorenie oficialneho diskusneho fora o pouzivani "nelegalneho software" o dopadoch na spolocnost, o moralke takehoto spravania sa na trhu. O vyhodach plynucich pre firmy s vyuzivania nelegalneho software, o vyhodach legalneho atd. Na zaciatok by som chcel zohnat ludi ktori by mali zaujem. Do konca aprila by sa vytvorila predbezna stranka na nejakom free webhostingu s menami a pribliznym nazvom a smerovanim projektu. Dalej by sa uvidelo podla realizacie... :) Kde inde s tym zacat ak nie tu :) Ak mate nejaky zaujem a oslovilo vas to tak piste na chatpall@centrum.sk, alebo sem. Ak nemate zaujem a potrebujete sa vykecat tak nech sa paci. Ps: V pripade ak sa nepaci dana tema administratorom tak nech zmazu prispevok... :)
NERUSTE TENTO UCET!!!
    • Re: Otvorenie verejnej diskusie. 29.03.2006 | 13:57
      ventYl   Návštevník
      no ak som si spravne dal dokopy obsah prispevky a server, na ktory bol umiestneny, tak by malo ist o vytvorenie niecoho, co bude hovorit, ze: pouzivanie nelegalneho softwaru je zle (to je kazdemu jasne), preco potom nepouzivat software legalny, napriklad opensource, freeware a pod.? pokial mam spravne informacie, tak u nas je to tak trocha, ako hadzat hrach na stenu, pretoze zodpovedni ludia v snahe usetrit korunky popodpisovali zmluvy, ktore napriklad zarucuju 90% (nicim nepodlozene cislo - priklad) zlavu na MS Windows XP, ale zakazuju pouzitie ineho kancelarskeho balika, ako MS Office 2000/XP/2003 na akademickej pode pri vyuke (toto mi bolo povedane, ked som sa snazil znameho prehovorit, aby pisal zadanie v OpenOffice a databazu namiesto MS Access vytvoril v MySQL). Pokial existuju taketo zmluvy, jedine, coho sa moze dosiahnut, je to, ze kto vystupi z radu, dostane po papuli nejakym papierom z dlhocizneho radu uradnikov. Osobne ale som ochotny sa do par uradnikov zakusnut :) a vidiet, ako taketo zmluvy pozanikaju...
      • Re: Re: Otvorenie verejnej diskusie. 29.03.2006 | 14:18
        Jerry SEJTYS   Návštevník
        Je to dobry napad.... Aby sme mali legalny software. Ale ma to take male uskalie... presne ako je pisane vyssie. Zmluvy...... A este jedna vec.. a to je pristup... Napr. studujem na vysokej skole, k absolvovaniu svojej skoly potrebujem.. OS CAD/CAM/CAE system, Kancelarsky balik.... Da sa namietat, 6e by skoly mohli a mali poskytovat legalnu soft na svojich ucebniach.. co aj vacsina normalnych aj robi, ale je tu problem s casom... a z toho vyplyvaju aj peniaze.. viac PC=viac licencii.. vyac chechtakov :(. A tak sa siria nelegalne kopie.. Osobne by som potreboval sa ucit na ProEN Wildfire, Unigraphics NX4, a CATIA-i, a k tomu pridajte este kancelarsky balik a hned mate peknu sumicku, ktoru si priemerny, ba co priemerny, ani nadpriemerne bohaty student naozaj nedokaze dovolit... Na skole mame legalny soft ale sami uznate ze ak chcete nieco vediet tak musite nad tym sediet viac ako par hodin do tyzdna na vyuke s ludmi ktorych vyucovacie tempo a potreba rozsahu vedomosti je rozdielna ako vasa.. takze ja osobne to vidimtak ako pisem.. Ak existuje ina alternativa tak sem s nou.. :)
        • Re: Re: Re: Otvorenie verejnej diskusie. 29.03.2006 | 14:34
          Avatar Martin Beastie  Používateľ
          nechodit na strojarsku :-)) inak zaujimava tema ale chcem viac pocut o com ako sa bude debatovat
          <br/> <br/>
        • Re: Re: Re: Otvorenie verejnej diskusie. 29.03.2006 | 15:44
          Avatar ventYl 2 x Slackware  Používateľ
          : Osobne by som potreboval sa ucit na ProEN Wildfire, Unigraphics NX4, a CATIA-i, a k tomu pridajte este kancelarsky balik a hned mate peknu sumicku, ktoru si priemerny, ba co priemerny, ani nadpriemerne bohaty student naozaj nedokaze dovolit... ja som narazal napriklad na to, ze pri tom mnozstve softu, ktory potrebujes, by si napriklad ako kancelarsky balik mohol pouzit OO.org Poznamka: Argument, ze OO.org sa neda pouzit na serioznu pracu nikomu nezozerem, pretoze som odovzdal 13 zadani v nom vytvorenych za posledny skolsky rok, ktore obsahovali vsetko pocnuc textom cez schemy, grafy az po obrazky. Bez jedineho problemu, alebo neschopnosti nieco spracovat. spat k veci... avsak ak naozaj existuju take zmluvy, ako sim pisal vyssie, tak dokonca ani ten openoffice nemozem pouzit, lebo skola ma zmluvu na to, ze bude pouzivat vylucne ms office. Namiesto nabobtnalneho OrCADu, ktory sa navyse debilne ovlada, mozem pouzit eagle, ktory je podstatne mensi, ovlada sa lahsie a je lacnejsi, ak nie dokonca free (ale tym so si nie isty). Nespornou vyhodou je, ze ak mam portabilny software (oo.org aj eagle ide spustit na linuxoch), mozem usetrit nemale financie za operacny system. Tu vsak vstupuje na scenu zacarovany kruh: vyvoj softu na linux nebude, kym prenho nebudu useri a useri pracujuci na linuxe nebudu, kym prenho nebude soft. Ak by vsak soft existoval, nebol by az taky problem vrazit par korun do jedneho softu, ktory naozaj potrebujem. Suma sumarum mi z toho vyplyva, ze nestaci uzivatelov viest k legalnemu vyuzivaniu softwaru, ale aj vyrobocov softu viest k lepsej moznosti vyuzit tento software za lepsich financnych podmienok.
      • Re: Re: Otvorenie verejnej diskusie. 29.03.2006 | 16:51
        Avatar chatpall   Používateľ
        No pekne po poriadku. Taketo zmluvy vznikaju niekedy aj v nevedomosti ze existuje ALTERNATIVA. Moj osobny nazor je STATNA SPRAVA = Otvoreny software. Ako je to zrealizovatelne je dost diskutabilne. Software potrebuje odbornikov, aby bola zarucena kompatibilita na roznych platformach. Dobre. Riesenie: Skoleny spravcovia sieti s prehladom o vsetkych platformach. Specialne skupiny softwarovych odbornikov na riesenie tychto problemov v statnej sprave a vydavanie rieseni odbornej verejnosti, ktora bude vediet zhodnotit ci to funguje alebo nie. Je tu vsak moznost vzniku obrovskeho chaosu. Ale ten je tu aj teraz. To co pisete o CAD/CAM systémoch nie je problém vas, ale problem skolstva, cize statny problem. Su to specificke programove vybavenia, ale v skolstve je potrebne ucit nove veci. Je to vec dohovoru softwarova spolocnost - zodpovedne ministerstvo. Oficialne "zatvaranie oci " nad tym ze studenti pouzivaju nelegalne verzie hra do karat hlavne softwarovym spolocnostiam, ze nemusia riesit dohody o nejakej podpore skolstva. Na nelegalne verzii programu sa nauci student veci, ktore potom vyuziva v praxi. Skola mu to vsak dneska nemoze ponuknut v takom rozsahu, lebo nad tym ani neuvazuju kompetentni!!! Spolocnosti maju postarane aj o novych inzinierov co vyjdu von zo skoly do podniku. Podnik ich posle na skolenie do firmy za tazke peniaze!!! Spolocnosti zazmuria oci... Iba ked ide o velkych "nelegalnych" pouzivatelov tak zakrocia! Je to vec dohody.
        NERUSTE TENTO UCET!!!
        • Re: Re: Re: Otvorenie verejnej diskusie. 29.03.2006 | 17:23
          Jerry SEJTYS   Návštevník
          Osobne viem coho je OO schopny osobne som ho pouzival niekolko rokov... Ale potom som musel zaspat (Studijne materialy pre ostatnych..... A kedze *.doc je uztvoreny tak nebola ina sanca ak som xel komunikovat z okolim v elektronike), Prilanam sa aj na stranu nazoru ze sa privieraju oci nad tym ze sa pouziva vo vyukovom procese nelegalny soft.... Ale neviem si celkom dobre predstavit ako by sa xelo prejst zo dna na den na OPEN SOURCE v statnej sprave. Moja mamina na uz hodne nad 20 :) a viem aky je toproblem ked nieco po nej xem z PC. Ako uzivatel je uplne samostatna ak jej nedajboze nepremiastnim jednu z ikon na ine miesto tak potom je uplne vcucu a to nehovorim o premenovani nejakeho zastupcu.... Osobne som vcera robil maly test.... Spravil som na obviklich miestach kde ma odkazy Word, Exel ale zmenil asom im ikonky. Len som zmenil THEMU a uz bol ohen nastreche a maminka sa nevedela vysomarit ani len z toho ked sa odkaz volal WORD ale nemal prislusnu ikonu. Takze si myslim ze jedine ako sa da prejst na OPEN SOURCE je zakerne to vymenit a nechat ludi v nevedomosti... A hlavne na skolach zacat vyucovat alternativne systemy.. Inak budeme WOKNOWSOVA zem. kde iba par ludi bude nieco akonelegalny odboj... :)
          • Re: Re: Re: Re: Otvorenie verejnej diskusie. 29.03.2006 | 19:35
            Avatar Frantisek Klabzuba Debian  Používateľ
            100% suhlasim Moj otec ako uplne bezny uzivatel tiez ma problem ked sa co i len posunie ikona. Musel som napriklad mozille zmenit ikonu na internet explorer aby som si usetril nervy. Takychto uzivatelov je mozno 50% a stale tu nieje linux ktory by bol 100% klon windowsu a zaroven zadarmo. dvh
          • Re: Re: Re: Re: Otvorenie verejnej diskusie. 29.03.2006 | 19:51
            Avatar ventYl 2 x Slackware  Používateľ
            Ono to mna osobne dost irituje, ze uzivatel je casto miesok masa, ktory sadne k pocitacu a nema totalne vobec ziadny sajn, ako to aspon priblizne funguje (nemyslim na technologickej urovni, ze za operacnym systemom sedi jadro a ze data sa na disku ukladaju do sektorov), ale aspon to, ze odkaz na ploche je len odkaz na subor niekde inde, ikona sa da zmenit, v systeme existuje pomocnik, vyhladavanie suborov a kopa desktopovych beznosti o ktorych nikto nema ani sajn. Rovnako ma uplne irituje, ak mi niekto povie, ze internet je v internet exploreri, ale ani nevie, ze tento IE je browser, nie to, kde je internet ulozeny. Proste su niektori uzivatelia totalne vypatlani a stoja si za tym, ze to, co vedia im staci. Potom sa vonkoncom necudujem, ze su siete a pocitace tak chabo zabezpecene. Vec druha: kde take miesky masa vznikaju? Na skolach. Ved aj dnesni ziaci (elektrotechnicka priemyslovka) o Linuxe vedia asi tak to, ze je to nieco, co vlastne este nikto nikdy nevidel, a nikto vlastne ani nevie, ako presne to funguje, pretoze to nikomu nikdy v zivote nebude treba. Miesto toho sa radsej ucime, ako pouzivat NetMeeting ( :] ), ako formatovat pevny disk, ako instalovat thunderbird (!!!) a podobne uzitocnosti na urovni elektrikara :) PS: S .doc :) veselo exportujem do pdf a sucasne do doc :) to, ze nevedia exportovane .doc vo worde seriozne otvorit, povazujem na strane prijemcu, kedze pouzivaju zastaraly format a nepoznaju sxw alebo odt :)
            • Re: Re: Re: Re: Re: Otvorenie verejnej diskusie. 29.03.2006 | 21:10
              slackware   Návštevník
              jo je to tak, vetsina lidi, v mem okoli, neumi stahnout a nainstalovat treba firefox , natoz aby vedeli , ze existuje neco jineho nez "ten windows"(mimojine odhaduji 20% legalnich),netusi, ze existuje jiny prohlizec nez IE, proste chteji neco pouzivat a nechapou zaklady , ale to tady mozna ani nepatri.. zdanlive a jeste perlicka: ve foru, v mistni siti, jsem se dotazoval , jestli nekdo pouziva linux, nebo jiny os nez win ...prisla jedna odpoved z asi 150 uzivatelu :)
              • Re: Otvorenie verejnej diskusie. 30.03.2006 | 00:17
                Jerry SEJTYS   Návštevník
                Osobne si myslim ze ani firma z REDMONTu nie je proti kopirovaniu a tym pacom rozsirovaniu svojho OS. Len tak trochu som o tom uvazoval... (Trochu Sci-Fi). Ak je na svete tak 30% pouzivatelov inych a OS ako win na desktopoch.. Standartne usposobeny user ktory nepotrebuje nicomu rozumiet hlavne ze to chodi, a este na skolach sa vyucuje iba WOKNA => iba jedno staci dostat inych uzivatelov z hry a potom nasadit OS do ktoreho si ukradneme nieco z inych OS a namusi byt ani tak stabilny ani optimalizovany+podpiseme par kartelovych dohod z dodavatelmi HW a mame tu neznicitelny koncern ktoreho zisky nie su ohrozitelne.... Nieco ako ked by legalne a s podporov statu Narkobaroni rozdavali drogi obyvatelstvu a dokonca by to dostavali deti v skole..... (Kto videl EQILIBRIUM vie o com tocim...:) ) Takze si myslim, ze tato debata je iba akademicka alen velmi malo sa moze zmenit v tomto ohlade. Lebo je to zacarovany kruh. Nie je dostupna free alternativa nejakeho programu+lenivost USERA+vyuka na skole=> vychodisko pouzit nelegalny soft. Ako som uz povedal "Chytit mozes iba to co vidis".... Takze apelace na ucitelov Informatiky, PLS najdite si aspon par (a to doslovne 2)hodin a skuste predstavit nasej mladezi aj nieco ine ako len jednu alternativu....
                • Re: Re: Otvorenie verejnej diskusie. 30.03.2006 | 00:46
                  Avatar ventYl 2 x Slackware  Používateľ
                  v ramci vyuky predmetu Pocitacove systemy som urobil prednasku (podla mna vo vysokoskolskom style) UN*X, kde som sa nesnazil blabotat o blbostiach typu mame KDE, GNOME, bash, tcsh, mc, ifconfig, ale to, ako to vo vnutri aspon trocha chodi, skor mi slo o predstavenie Unixu ako filozofie, nie ako operacneho systemu. V pocitacovej ucebni mikroprocesorovej techniky som popri woknach doinstallil Slackware. Ale aj tak to ma podla mna relativne nulovy ucinok, pokial v skole okrem mna vie s Linuxom pracovat maximalne este tak jeden az dvaja clenovia profesorskeho zboru. Ani snaha ucit to tam nie je. Btw, keby ste nasli nejakeho dobrotinca, co by to bol aj ochotny ucit, tak ten material UN*X kludne poskytnem, pripadne aj rozsirim.
    • Re: Otvorenie verejnej diskusie. 30.03.2006 | 00:16
      chatpall   Návštevník
      Je vhodne rozpravat o tom ako si budu nasi rodicia zvykat na otvoreny softvare vo svojej praci? Ved je to iba vec zvyku. To ze nasi rodicia nevedia ako sa ovlada operacny system, to je iba preto, lebo nemaju zaklady. Novsie generacie maju tie zaklady. Dneska vas do prace neprijmu bez toho aby ste nevedeli pracovaz z PC. To ci si to vyskusaju na pohovore to je uz ba ich problem. Nechcime zmenit svet tym ze si budeme stale otvarat usta a nadavat na ten "zly" Microsoft. Microsoft ma take postavenie v spolocnosti lebo chytil sancu a zaraba na niecom na com sa zarabat nemusi.Sami pouzivate otvorenu platfomu a ste spokojni. Ak ste spokojni vy preco by nemali byt spokojni aj pouzivatelia v beznom zivote? Je zlozite vysporiadat sa zo zvykom ludi, ktori su navyknuty na Microsoft? Moralka a zakony by mali byt tvorene tak aby sa ludia hambili pouzivat nelegalny software. Je to tak? Nie je to tak? Mozno ze vy s tym nemate problem gnomebakeri alebo k3b napalovat kamosom kopie hocicoho. Ja s tym problem mam. Zda sa mi nemoralne pouzival Linux, ktory vam bol dany zadarmo, na t aby sa v nom vytvarali iba dalsie nelegalne kopie hocicoho. Tak ako sa mi zda nenormalne pouzivat peniaze danovych poplatnikov na ucel zakupenia licencii Win na 10000 kusov PC.
      • Re: Re: Otvorenie verejnej diskusie. 30.03.2006 | 00:35
        Jerry SEJTYS   Návštevník
        Mas pravdu [chatpall] ze nova generacia ma skusemosti uz lepsie z PC ale aj tak ma skusenisti iba z win. a ke dniekde vyjde nejaka nova hra a v strednej europe az za nejky cas tak je to jasne pre kazdeho clovaka pod 16 (su aj nejake vynimky). A ked na oficialnych serveroch je hovorene o nejakom softe ktory ani neviem ci ma nejake dolezitejsie funkcie akojeho starsia verzia tiez je to z mojho pohladu jednoznacne.. Polozme si ruku na srdce dost z nas citalo mapr o novom OFFICE 12 a keby som nepoznal torrent tak by som mohol iba zasnut nad peknymi obr v casopise a tak viem ako sa z tym pracuje a slobodne sa rozhodujem ze ostavam pri OO. :) Co sa tyka tvojho druheho odstavca... Ano je to zlozite vysporiadat sa zo zlozvykmi z M$ Woken osobne s tym mam hodne problemy. Skusalsom naraz prejst na linuxi a prestat fajcit.. Dopadlo to tak ze uz 3 roky nefajcim ale Wokna pouzivam dalej. Nie uz tak casto ale stale ich pouzivam.. a to hlavne qoli zlozvykom z neho. Co sa tyka uzivatelov v beznim zivote tak ty sa stavaju do pozicie ja nic nemusim ved M$ WOkno spravi za mna.. A to je ta chyba. Vravia ze nemaju cas sa ucit nieco nove.. Ved aj vo fore na tejto stranke je dost prikladov ako je to z users WIN a LIN. A co sa tyka tvojho posledneho odstavca plne s tebou suhlasim.. A tiez na to hneva ked sa za peniaze mojich rodicov a v poslednom roku aj za moje prniaze upevnuje monopol jednej firmy a kompetentny nemaju nic proti (Sak Protimonopolnu Urad.... ;-) )
        • Re: Re: Re: Otvorenie verejnej diskusie. 30.03.2006 | 15:33
          ferjo   Návštevník
          Stale sa na forach opakuje ze format .docsa vraj neda pod Linuxom pouzit... aj tu to niekto pisal. Nie je to pravda ,.doc cita a dokonca aj zapisuje ABIWORD. Niekolko krat sa mne uz stalo ,ze inu verziu doc-dokumentu som vo Windows-wordpade nevedel citat ,..tak som to teda skusil v ABIWORDE a ten to precital!
          • Re: Re: Re: Re: Otvorenie verejnej diskusie. 30.03.2006 | 16:48
            Avatar ventYl 2 x Slackware  Používateľ
            ono doc je pomerne necitatelny format :] kludne sa ti moze stat, ze v office xp ulozis dokunent, prenesies ho na iny komp s windows xp / office xp a otvori sa ti rozmrdany :] takze tvrdenie, ze .doc sa neda pod linuxom otvorit je nepresne v tom zmysle, ze .doc sa neda pouzit nikde :]
            • Re: Re: Re: Re: Re: Otvorenie verejnej diskusie. 30.03.2006 | 18:48
              jariq   Návštevník
              Pridam oleja pre flame :) Ste divni na cele s chatpallom.. Komercny softver si mylite s nelegalnym a legalnym nazyvate vsetko co je open.. Ak si windows kupite podla mna ho mate legalne.. Ak nemate na to aby ste si kupili audi odsudite celu automobilku a vsetkych ludi co maju jej produkty? Skacete o ilegalny softver a nezamyslite sa nad hudbou a filmami co skladujete na diskoch. Vytvorenie tej stranky je super napad! Dufam ze taketo temy budete rozoberat uz len tam.. Luzerina prvej triedy.. Radsej sa chodte ucit perl a nemrhajte casom dietky moje
              • Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otvorenie verejnej diskusi 30.03.2006 | 23:30
                chatpall   Návštevník
                Jariq diky za otvorene slova... :) Takze looseri. Toto ma byt konstruktivna kritika? Nemal si dneska iba zly den? Na katedre nepocuvaju studenti?
                • Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otvorenie verejnej dis 31.03.2006 | 17:58
                  jariq   Návštevník
                  Strhavas verejnu diskusiu na osobnu rovinu? Luzerina prvej triedy kamo
                  • Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otvorenie verejnej 01.04.2006 | 01:31
                    chatpall   Návštevník
                    Hmmm. Jariq cakal som od teba trosku ine vyjadrenie na takuto temu, ako otrepavat niekomu o hlavu "idem sa vam pozriet na disky". Mne sa pridi kludne pozriet na disk ci mam nieco nelegalne (ver ci never ale poznam vyznam tohoto slova, aj vyznam legalny a open software). Snazim sa pozhanat si informacie o tom ako ludia na tuto temu rozmyslaju a potom sem prides a povies na moju osobu ze som cudny? Preco som cudny? Lebo sa zamyslam nad niecim viacej ako sa odo mna vyzaduje. Mas kludne volny nazor si povedat ze som looser? Co to slovo znamena v skutocnosti vies? Vies v akom zmysle ho pouzivaju native speaker? Som fakt skrachovanec, ktory v zivote nic nedosiahne? Ak aj som skadial to mozes ty vediet? Kto odsudzoval Windows? Ja Windows denno denne pouzivam a ku vsetkej spokojnosti. Len na to aby som si ho mohol dovolit kupit som musel pre to nieco urobit.
                    • Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otvorenie vere 01.04.2006 | 01:53
                      jariq   Návštevník
                      Nepovedal som ze si looser, ale ze tato diskusia je luzerina.. Keby som uvazoval ako native speaker napisal by som to inak.. Mal som moznost par krat zazit kam vedu tvoje diskusie.. A toto je tvoja typicka diskusia tak som k nej vyjadril nazor.. Nemam v plane sa tu 2x denne s tebou precikavat takze sa z tohoto topicu stahujem a cas ukaze kam tvoja diskusia povedie.. co som k nemu chcel povedat som povedal v prvom prispevku a za tym si stojim..
              • Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otvorenie verejnej diskusi 30.03.2006 | 23:40
                Avatar ventYl 2 x Slackware  Používateľ
                kde ja som povedal, ze nelegalny = proprietarny || (!opensource) ?
    • Re: Otvorenie verejnej diskusie. 30.03.2006 | 17:28
      jancici   Návštevník
      dost vela ludi - uzivatelov PC NEVIE pracovat s PC, vedia sice pisat dokument scanovat obrazky napalovat CD. ALE nevedia kde sa ukladaju dokumenty, nevidia si zalohovat dokument, nevedia sa orientovat v uloznom priestore v PC - vidia len "moje Dokumenty" nazvy subor su niekedy prva veta dokumentu lebo WORD to tak defaulte robi a .............. v skratke - lamer 1. nebavme sa o lameroch, oni poriadne nevedia pracovat s PC aj ked tam maju wintendo 2. zaclenovanie OO do statnej spravy by som nezacal u beznich uzivatelov ale niekde v pozadi : servery, intranet, sluzby ludom ... 3. keby ze kazde ministerstvo ma web server postaveny na OO a najdes tam dokumenty v PDF alebo ODF (.doc ma vie najviac rozculit, stat ma vlasnte nuti kupit is M$ office) 4. skoly, uf : tak to je kapitola sama o sebe a problem je ze politici, vlada, ministry nato kaslu, dolezitejsie su predsa ine temy
      • Re: Re: Otvorenie verejnej diskusie. 30.03.2006 | 21:37
        ferjo   Návštevník
        Uff ...napisem to este raz ,aj ked to je asi hadzanie hrachu o stenu... Pod Linuxom sa da citat format -.doc v programe ABIWORD a dokonca sa da ako .doc aj ulozit .
        • Re: Re: Re: Otvorenie verejnej diskusie. 30.03.2006 | 22:41
          Jerry SEJTYS   Návštevník
          No o tom programe som nevedel... To by bola bomba keby poznal aj formatovanie a nerozhadzoval by to ako pride... Lebo to je jedina vec qoli ktorej mam problem prejst na OO. Komunikacia z okolim.. Hlavickovy papier, Predpripravene obalky, Zapisnice, Protokoly.... Vsetko M$ Office.... Skus dat link na program skusim pozret.. DIKY..
          • Re: Re: Re: Re: Otvorenie verejnej diskusie. 30.03.2006 | 23:54
            ferjo   Návštevník
            No ja som si stiahol Abivord z klik.atekon.de ale inac >http://www.abisource.com/
    • Re: Otvorenie verejnej diskusie. 30.03.2006 | 22:30
      NasaK   Návštevník
      Ja len, ze domena alternativa.sk je volna.. ;o)
      • Re: Re: Otvorenie verejnej diskusie. 31.03.2006 | 18:42
        Avatar Ondrej Hučko Kubuntu  Používateľ
        Bohužiaľ nie je...
        • Re: Re: Re: Otvorenie verejnej diskusie. 31.03.2006 | 21:55
          meno   Návštevník
          nerad sa do takychto trapackych tem zapajam ale bohuzial je, aspon v case pisanie tohto oneho je www.alternativa.sk volna... :-D
          • Re: Re: Re: Re: Otvorenie verejnej diskusie. 31.03.2006 | 21:59
            Avatar Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko  Administrátor
            Drzitel: IPEK-0001 IČO drzitela: 35403225 Registrátor: IPEK-0001 Stav domény: DOM_OK DNS 1: dns.domains.sk DNS 2: sns.domains.sk Platná do: 28.02.2007 takze nie je volna
            Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
            • Re: Re: Re: Re: Re: Otvorenie verejnej diskusie. 01.04.2006 | 11:33
              f0f0   Návštevník
              Tomas ma pravdu Názov domény alternativa.sk Vlastník domény IPEK-0001 Registrátor IPEK-0001 Stav domény DOM_OK (OK) popis stavov domén nájdete tu Posledna zmena stavu 16.02.2006 Platna do 28.02.2007 DNS1 dns.domains.sk DNS2 sns.domains.sk DNS3 DNS4 takze ani v case pisania tohto prispevku uz nebola volna vid riadok Posledna zmena stavu 16.02.2006 chalpci nepoznate www.sk-nic.sk ??? :)
          • Re: Re: Re: Re: Otvorenie verejnej diskusie. 01.04.2006 | 11:36
            f0f0   Návštevník
            ozaj to si ako zistil? zadal si do browsera www.alternativa.sk? :D
            • Re: Re: Re: Re: Re: Otvorenie verejnej diskusie. 01.04.2006 | 13:37
              meno   Návštevník
              nie, isiel som na www.sk-nic.sk a zadal do hladaj alternativa, ale zrejme som sa preklepol, bo to nista nevyhodilo...
    • Re: Otvorenie verejnej diskusie. 01.04.2006 | 14:53
      chatpall   Návštevník
      Takze nema nikdo zaujem hlbsie sa zamysliet nad tym ze co vedie ludi vyuzivat dusevnu pracu inych ludi vo svoj prospech? Hlavne ku tomuto som chcel viest tuto diskusiu a nie aby sa sem nalepili prispevky o niecom uplne inom, ako sa aj robi.