pouzivate niekto Danix alebo SuSe 9.2 Live CD?

Sekcia: Ostatné 09.03.2005 | 01:43
Avatar Radim Ubuntu  Používateľ
som zaciatocnik a potreboval by som poradit. Nejde mi zvuk a neviem ako nastavit bezdrotovy internet. Inak vsetko vypada, ze ide ako ma Dakujem
    • Re: pouzivate niekto Danix alebo SuSe 9.2 Live CD? 08.03.2005 | 17:58
      csantibo   Návštevník
      Live verzie su skor na testovanie resp. na demonstraciu ako ten linux vlastne vypada.nie vzdy a vsetko funguje ak to nemas nainstalovane.Viem to sam som zacinal na danixe a teraz mam SuSE9.2.Podla mna sa neboj a hod to na disk. Inak v danixe napis do konzoly netcardconfig a tam vsetko nastavis a v SuSE ide vsetko cez YaST.Ak to vsak nemas nainstalovane tak najblizsie ak spustis system z cd zas mozes vsetko nastavovat odzaciatku iked je aj moznost dat zapisat nastavenia na disketu ale podla mna to nainstaluj na disk skor ci neskor to aj tak urobis .
      • Re: Re: pouzivate niekto Danix alebo SuSe 9.2 Live 08.03.2005 | 20:06
        Avatar Radim Ubuntu  Používateľ
        Diky za radu, som uplny zaciatocnik, ale nepoxubujem o tom, ze na Linux prejdem, len sa snazim nejako najst tu spravnu distibuciu a potom to urcite dam aj na disk. Rad by som sa zbavil Windowsu, alebo ho pouzival co najmenej. Zatial som si nasiel nahradu za vsetko co potrebujem. Dolezite je, aby mi isiel net a tam moze byt problem, lebo mam laptop pripojeny cez 802.11g wifi na wifi router, ktory mame v dome /inak je to dsl pripojenie/. Pravdupovediac ako zaciatocnik nemam ani najmensie tusenie ako to spravit pod Linuxom a este som nenasiel nikoho, kto by mal tak spravene pripojenie, aby som sa s nim mohol poradit.
        • Re: Re: Re: pouzivate niekto Danix alebo SuSe 9.2 08.03.2005 | 23:52
          csantibo   Návštevník
          ak mas router ta ak sa nemylim ten prideluje dynamicku ip adresu takze tam je to v podstate najjednoduchsie.Nic nemusis konfigurovat same si to najde. Ak mas SuSE tak vlez do: ovladacie centrum/moduly YaST/sietove zariadenia/sietova karta/zmenit/upravit/automaticke pomocou DHCP. Na to vsak musis byt prihlaseny ako root,inak ta tam nepusti.A neviem ci to takto na Live cd pojde.Na danixe to ide tam len das spustit "netcardconfig"a prve co sa ta opyta ze ci chces nastavenie automaticky alebo rucne ,daj automaticky a ides.Na danixe to funguje aj ked ho nemas nainstalovany, to viem.
          • Re: Re: Re: Re: pouzivate niekto Danix alebo SuSe 09.03.2005 | 01:43
            Avatar Radim Ubuntu  Používateľ
            diky moc, zajtra sa na to pozriem a dufam, ze to pojde.