Vytočila vás už niekedy nejaká diskusia L vs. W ?

Sekcia: Ostatné 07.07.2006 | 18:58
Avatar chatpall   Používateľ
Už ste niekedy zažili, že vás vytočil nejaký diskutujúci, ktorý vám rozprával hluposti o Linuxe bez toho, že by ho len niekedy videl? Ako ste sa s tým vysporiadali? Sralo vás to dlho? Poprosím vás píšte opatrne svoje odpovede lebo sa to ľahko môže skĺznuť do roviny flame. A to nechce nikdo z nás :)
NERUSTE TENTO UCET!!!
    • Re: Vytočila vás už niekedy nejaká diskusia L vs. 07.07.2006 | 18:58
      jariq   Návštevník
      Chatpall na tvoj prispevok vzdy kliknem uz len preto ze pri prvom pohlade na jeho nazov viem ze je od teba :)
    • Zatiaľ nie... 22.06.2006 | 14:55
      Avatar Lukáš Ubuntu 9.10  Používateľ
      No ešte som sa s nikým takým nestretol, iba s haluzznými reakciami. Ale teším sa. 1. Kamarátovi na win nešlo video a mne na mandrive áno. Tak sa ma pýtal, že čo si má za kodeky nainštalovať, aby mi to išlo, Som povedal, že nech skúsi nejaké codec pack, náyov neviem, lebo som to dlho neinštaloval. Potom mi trepol: "A čo je to za Windows ten linux, že má v sebe kodeky?" 2. Za to jeden vo fóre si všimol, že som na linuxe (išlo okolo ftp), tak hneď reagoval, neviem doteraz prečo, že on linux nemá rád. 3. Ďalší kamarát niečo skúšal s linuxom, snažil som sa mu help, že ak niečo nevie. Ale jemu sa nepáči balíčkovací systém, pretože príkaz "rpm -i " je neskutočne zložitý a preto pokiaľ linux nebude mať inštalácie typu 20x next, tak sa ho asi nechytí. 4. Jeden bol u mňa, chcel niečo na nete. Tak som pustil PC, spustila sa mandriva a on na mňa pozerá a vraví: "Ale ti tu máš linux!?". S takým tónom, ako keby sa cez linux nedalo ísť na net. No nič neinformovanosť je neinformovanosť. 5. Kamarátka bola tiež na nete, pustilam si operu, veselo behala, a tak sa jej pýtam, že či jej nejak vadí, že je to linux, akebo tak nejak. Nič, nejak ju to netrápilo. Net išiel a to stačí. To sú asi všetky moje skúsenosti s linuxom a diskusiou. Ešte som sa nestretol s nejakou poriadnou diskusiou okolo toho. Ale aj tak, linux, má čo do budúcna povedať, ponúknuť. A to nie kvôli svojej stabilite a možnostiam, ale kvôli tomu, že je zadara.A svet sa dnes točí len okolo peňazí. Dúfam, že som nenapísal poriadnu Off-topic blbosť.
      Juchúúú! Písmenkujem na lukas.cerro.sk
      • Re: Zatiaľ nie... 27.06.2006 | 12:29
        Avatar hramat Arch + Openbox  Používateľ
        podobne ako pise lukas. moja manzelka bola na mojom laptope pod fedorov 5 a chcela cosi rychlo pozriet na nete, a potom sa ma pyta ze co to mam za novy windows tak som jej vysvetlil ze to je ten linux taky iny system. a tak som sa jej hned spytal ze ci jej to akokolvek prekaza alebo jej tam cosi vadi a ona ze nie. asi by nastal trosku problemik keby si chcela spustit nejaky emailovu pps-ku pretoze to proste nepotrebujem vychytavat
    • Re: Vytočila vás už niekedy nejaká diskusia L vs. 22.06.2006 | 15:38
      Worky   Návštevník
      Takže mna vytočilo dost ludi a sem tam aj niejaka diskuzia. Napriklad par skusenosti: 1, Jeden sa ma spital čo mam. Odpovedal som že mam linux. Divne sa zatvaril a povedal mi že som koko* . 2, Prišla navšteva a uvideli naramne porobenu plochu všetko išlo perfektne proste krasa a bol som patrične hry na svoju plochu a svôjho tučniačika. Sa ma spitali či je to VISTA som povedal že nie že to je linux. A na zaklade niejakeho blbeho članku zavolali namna policiu. 3, Vškole som protestoval že nebudem robiť vo windowse že už v tom neviem poriadne robiť a že mam Linux a tím to konči. Tak mi povedali pokial bude microsoft vladnut tak nebude žiaden tučniak ani umna doma ani v škole. 4, Klasika rozpravali sa o počitačoch a frajerili ked sa dozvedeli že mam linux tak začali domna ripať. 5, Brovsoval som po internete a napisalo mi ze " You have stupid Linux, Bey Bey you BANED !!! " 6, Na icq jeden domna ripal že mam linux a že v tom nejde a že to je uhoha napodobnenina niečoho. 7, Ponižovanie so strany Windowsarov v hromadnom podani. To že mam Linux automaticky znamena prenich že som s blazninca, retardovany, blb. A pritom keď je problem otravuju ma. Poslal som ich do ... 8, Čital som par forumov a tam ma dokonale nasrali pisali tam veci o linuxe, ktoré absolutne niesu pravda. Tak som im odpisal aj s nadavkami :D Už sa mi nechce pistať čo všetko ma vytočilo.
      • Re: Re: Vytočila vás už niekedy nejaká diskusia L 22.06.2006 | 16:19
        migrena   Návštevník
        tak ty mas poprdeli skusenosti ...no to fakt ....akokeby si byval v dome MicroDeBilla Gatesa :) ...a cierna ovca rodiny...to sa nevysmievam, len ta (mozno cudnym sposobom) podporujem, lebo fakt je, ze ja to mam rovnake so spolubyvajucimi na intraku ....windosaci a ked videli, ze mi minule (mojim nedopatrenim) padol program, tak sa na tom bavili, ze linux nepada, i ked to ma s tym prdel spolocne, ale to, ze im programy padaju vo windowse jedna radost, tak to nevidia... a pritom to maju kazdy den pred ocami
    • Re: Vytočila vás už niekedy nejaká diskusia L vs. 22.06.2006 | 16:40
      Avatar Lucas Lommer Debian stable, LinuxMint, Foresight  Používateľ
      Mockrat, necham se vytocit snadno... ted uz je to teda doufam lepsi :) Trochu...
      -- Buduj vláčky, posílíš mír!
    • Re: Vytočila vás už niekedy nejaká diskusia L vs. 22.06.2006 | 18:31
      WlaSaTy   Návštevník
      mna ani raz. ludia spinia na vsetko co nedokazu pochopit alebo v com pohoreli. od kazdeho produktu sa da ocakavat iba to, co ponuka a hlavne co garantuje. linux garantuje doslovne nic, ale funguje perfektne. aspon u mna a dostanem od neho presne to, co ocakavam. windows garantuje to iste a to aj ponuka. ale windows je holy operacny system s jednym poznamkovym blokom, ubohym editorom dokumentov, kalkulackou, zopar hrami pri ktorych sa da zabit maximalne 5 minut a nejakymi nastrojmi na pracu s internetom. to ze prenho robia hry je zbytocne hovorit. skuste si niekto porovnat cenu herneho PC, hernej konzoly a hier - argument ze na pc si mozeme zohnat akukolvek hru bez financneho dopadu neobstoji. ak chce clovek garanciu na akykolvek produkt, tak si musi priplatit za podporu. ci sa jedna o linux enterprise alebo nejaku obdobu pre windows, je jedno. takze vzdy ked pocujem nejake blbe reci, tak sa opytam: a co si pre to urobil/a aby to fungovalo ako chces ty a nie ako si to predstavoval vyrobca?
      • Re: Re: Vytočila vás už niekedy nejaká diskusia L 22.06.2006 | 23:35
        chatpall   Návštevník
        wlasaty tvoje odpovede = RESTEKP. dakujem
      • Re: Re: Vytočila vás už niekedy nejaká diskusia L. 06.07.2006 | 22:06
        Avatar ops   Používateľ
        to je pravda ze pri tych hrach zbavis max. 5 min. co napr. pri Frozzen Booble ztravis tak do 40tieho levelu 30-120min
    • Re: Vytočila vás už niekedy nejaká diskusia L vs. 23.06.2006 | 00:07
      niklas   Návštevník
      nejvetsi potupa :) kdyz se moji znami o me na verejnosti zmini , ze jsem bil gejts (a to jen proto, ze se zajimam o pocitace , umim par zakladnich veci ktere oni jeste s win nezvladnou) a to vubec win. nepouzivam, oni proste nevedi, ze existuje spousta systemu a ne jen jeden
      • Re: Re: Vytočila vás už niekedy nejaká diskusia L 27.06.2006 | 14:40
        stewiq   Návštevník
        sucitim s tebou :)))
    • ... 24.06.2006 | 02:05
      vec   Návštevník
      Mna zas zacinaju unavovat diskusie podobne tejto...prazdne recicky alebo stazovanie sa...
    • Re: Vytočila vás už niekedy nejaká diskusia L vs. 27.06.2006 | 14:45
      stewiq   Návštevník
      Mna dokaze vytocit iba ludska hlupost takze ano :)) Niekedy som sa snazil presvedcit ludi okolo mna aby skusili Linux aby to mohli porovnavat s Windowsom ale nedockal som sa nicoho ineho iba hundrania a nadavania ze naco linux ked mam windows ze je to strata casu ze to aj tak nic nevyriesi a podobne bez toho aby sa na to vobec len kukli. ale nikdy som sa nestretol s tym ze by niekto na mna nadaval preto ze pouzival linux. skor vraveli ze som sa hram na mudreho ze sa furt musim lisit od inych a tak a pritom sesterka prisla na net ku mne surfovala sicko bomba a ked som sa jej na konci spytal ze ci vie v com to robila tak sa przinala ze nie a ze ju to nezaujima, dolezite je predsa co robi a nie v com to rob... ale pozorujem v okoli aj pozitivne reakcie na linux dost vela ludi to skusa a dost vela ludi je s nim spokojnych ... to len tak aby som trosku vyvazil tie negativne reakcie :)
    • Re: Vytočila vás už niekedy nejaká diskusia L vs. 27.06.2006 | 16:06
      jokra   Návštevník
      Je chvalyhodne, ze mate radi linux. Naucte sa vsak aj po slovensky. Nielen pisat, ale aj hovorit a vyjadrovat sa. Tolko hrubiek na jednej strane som uz davno nevidel. Skola nie je len o linuxe a windows.
      • Re: Re: Vytočila vás už niekedy nejaká diskusia L 27.06.2006 | 22:41
        Avatar David ubuntu 7.10  Používateľ
        no ja osobne som sa nestretol priamo v diskusii, ale cital som reakcie od linuxakov na inych serveroch, a bolo to ubohe - vyjadrovanie, gramatika, nadavky - windows nadsenci to iste - vyjadrovanie, gramatika, nadavky a tak citam len fora na linuxos :) ubuntu fora a fora typu zive.sk/.cz ignorujem...strata casu.
    • Re: Vytočila vás už niekedy nejaká diskusia L vs. 05.07.2006 | 12:31
      M@trixX   Návštevník
      To je dobre! Tieto fora - vzdy si to precitam pretoze vzdy sa zasmejem. bud vtedy, ked nejaky windowsak tvrdi, ze linux je cinsky windows alebo windowsak napise nieco o stabilite, funkcnosti svojich okien a linuxaci sa mu smeju do xichtu. citajte - zasmejete sa. a to radim vsetkym. P.S. Len treba vediet co znamena slovko "UTOPIA"
      • Re: Re: Vytočila vás už niekedy nejaká diskusia L 06.07.2006 | 03:52
        Virus   Návštevník
        Pri mne sa tiez okolie cudovalo, ze naco si davam Linux a ked som im to vysvetlil, ze je stabilny a nie je problem s virusmi a je este k tomu zadara, tak to sice aj pochopili ale nechceli ho skusit lebo sa im Linux zdal moc zlozity, ze to radsej ani neskusali. Niektori spoluziaci boli moc antilinuxacky, ze Linux je blbost, nema buducnost a pod. Az raz prisiel den ked sme sa v skole zacali ucit GIS GRASS a ten museli riesit doma cez emulator CYGWIN a nie vsetkym to islo na 100% ako mne tak pochopili na tom Linuxe predsa len nieco bude... aj tak ho nikdy nevyskusali... Mozno sa to zmeni v buducnosti ked sa win nebude dat tak lahko kradnut ako dnes. Hadam ani nepoznam kamosov, ktory maju win legalne... Okrem tych co si kupili notbooky uz spolu s win. ...ale tak to chodi... BTW... Linux je hobby, vasen ktora ked cloveka chyti uz nepusti a vtedy sa da lahko vytocit, ked niekdo nepravdivo hani takeho pekneho elektronickeho maznacika ;-)))
        • Re: ???? 06.07.2006 | 23:12
          david   Návštevník
          ja take fora radsej ani necitam, naco ved vzdy vsetci vravia o tom istom. ja linux pouzivam a hotovo. pamatam sa ako sme na skole nemali legalny prekladac C. a hla mali sme robit v linuxe > takmer vsetci to vzdali isli na nelegalny borland C alebo devc++ ja jediny zo 40 ludi som pisal a kompiloval v linuxe. to iste sa zopakovalo teraz cez semester > databazove systemy > postgres / drviva vacsina si stiahla postgres pre win ale ja musim byt vynimka asi vzdy :)))))) ps > ani win nemam legalne ani XP ani 98 ani Me, ale mal som doma win95EN original cd uplne prva verzia ktora nepotrebovala ani SN ale koniec koncov ani ten som nemal legalne, jeden typek zo slohol z najakeho kancla :)))
        • Re: ???? 06.07.2006 | 23:12
          david   Návštevník
          ja take fora radsej ani necitam, naco ved vzdy vsetci vravia o tom istom. ja linux pouzivam a hotovo. pamatam sa ako sme na skole nemali legalny prekladac C. a hla mali sme robit v linuxe > takmer vsetci to vzdali isli na nelegalny borland C alebo devc++ ja jediny zo 40 ludi som pisal a kompiloval v linuxe. to iste sa zopakovalo teraz cez semester > databazove systemy > postgres / drviva vacsina si stiahla postgres pre win ale ja musim byt vynimka asi vzdy :)))))) ps > ani win nemam legalne ani XP ani 98 ani Me, ale mal som doma win95EN original cd uplne prva verzia ktora nepotrebovala ani SN ale koniec koncov ani ten som nemal legalne, jeden typek zo slohol z najakeho kancla :)))