problemy s KPPP

Sekcia: Konfigurácia 02.07.2006 | 16:01
Avatar Kartmen Ubuntu 6.10  Používateľ
Zdravim, mam net o T-Mobilu SuperSpeed. Vsetko ide v poho len prihasovat sa mozem iba cez root-a. KPPP mam nastavene na chlp tak isto v userovi ako v rootovi a aj tak to nejde (unable to create modem lock file, a ak nedam vytvorenie toho lock file, ktory mimochodom neviem co je, unable to open modem). Skusil som to urobit tak ze som dal spustat KPPP s inym uzivatelom(root). No toto normalne spustilo rootovske kppp dal som connect pripojilo sa to a tuto to bud setko zacalo tuhnut a nereagovalo to na kill (ani su a potom kill) alebo sa to pripojilo aj net isiel chvilu a potom vypisal error v zmysle ze uz jedno kppp (alebo ppp daemon uz si presne nepametam) bezi a prinajlepsom sa odpoji alebo zacne tuhnut . Pri tuhnuti pomohol len restart. A teraz musim byt furt pod rootom ked chcem ist na net. A to sa mi nelubi. Help please !!!!! Diky. ps. pouzivam SuSE 10.0
    • Re: problemy s KPPP 01.07.2006 | 16:13
      WlaSaTy   Návštevník
      uzivatel ktory sa chce pripojit musi mat prava zmenit sietove nastavenia. jeden zo sposobov je pozriet do nastavovatka a dat danemu uzivatelovi zodpovedajuce prava. druhy sposob je spustat internet zo startovacich skriptov, ale pozor na tarifikaciu cez pracovny den. dalsi sposob je spustat kppp (alebo ppp) pod rootom cez su/sudo.
      • Re: Re: problemy s KPPP 02.07.2006 | 16:01
        Avatar Kartmen Ubuntu 6.10  Používateľ
        Diky uz som na to prisiel. Problem bol v pristupovych pravach pre /dev/ttyUSB0 (usb modem) boli len root-ovske. Uz vsetko fici. Diky moc.