chybová hlaška ./configure pri inštalácii kplayera

Sekcia: Ostatné 16.03.2005 | 17:17
ludvik   Návštevník
Som začiatočník a pokúšam sa prispôsobiť SuSe 9.2 na obraz svoj. Inštalujem kplayer a tam mi vypíše: configure:eror:Can't find X includes. Please check your installation and add the correct paths! Pri prezeraní súboru configure som narazil na časť: if test "$kde_x_includes" = NO; then { { echo "$as_me:$LINENO: error: Can't find X includes. Please check your installation and add the correct paths!" >&5 echo "$as_me: error: Can't find X includes. Please check your installation and add the correct paths!" >&2;} { (exit 1); exit 1; }; } fi Poradí niekto čo s tým?
    • Re: chybová hlaška ./configure pri inštalácii kpla 16.03.2005 | 16:49
      Avatar Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko  Administrátor
      chybaju vam devel balicky od Xiek. nazov balickov: xorg-x11-devel xorg-x11-Mesa-devel mali by sa dat nainstalovat cez YaST2.
      Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
    • Re: chybová hlaška ./configure pri inštalácii kpla 16.03.2005 | 17:17
      Avatar sajoman SuSE 9.3  Používateľ
      - nasiel som velmi zaujimave ftp-cko, kde je plno rpm balickov od roznych guru, je tam aj rpm balik pre Kplayer, tu je link: http://ftp.gwdg.de/pub/linux/suse/apt/SuSE/9.2-i386/RPMS.suser-scorot/kplayer-0.5.3-1.i586.rpm - zaroven sa treba mrknut aj na nadradene adresare: http://ftp.gwdg.de/pub/linux/suse/apt/SuSE/9.2-i386/ - daju sa tam najst vselijake zaujimave softy, napr. nove KDE 3.4,... - odporucam pozriet vsetkym linuxakom, nielen kt. pouzivaju SuSE, ale aj ine distribucie (treba jednoducho preskumat cele FTP-cko)