VCD

Sekcia: Aplikácie & Desktop 13.09.2006 | 11:01
csantibo   Návštevník
Kupil som synacikovi rozpravku na cdcku. Obycajne VCD.Ale pod linuxom ho neprehra nic.Jediny kaffeine prehra uvodne varovanie o kopirovani atd.ale dalej nejde. Na to VCD cku je to video v subore s koncovkou .dat Da sa to neako prehravat aj pod linuxom?
    • Re: VCD 13.09.2006 | 00:53
      WlaSaTy   Návštevník
      ano, vecsinou je ten subor umiestneny v adresari mpegav a vola sa nieco0X.dat kde 0x je poradove cislo stopy, samozrejme je ze dany subor obsahuje film vo formate mpeg. a je najvecsi na cdcku :-) takze pomoc je lahka, staci otvorit dany subor v prehliadaci filmov, napriklad kaffeine. alebo: mplayer vcd:// PS: len tak pre zaujimaost, co je to za film a kto ho lisoval?
      • Re: Re: VCD 13.09.2006 | 01:08
        csantibo   Návštevník
        To som skusal ale nejde to.Skusal som aj ten subor s koncovkou .dat nakopirovat do pc (chcel som skusit ho premenovat ci to neogabem) ale nejde mi ani kopirovat vraj z disku nevie citat.Su tam styri zlozky ext/mpegav/segment/vcd a este jeden exe subor start. Vo windowse to cd funguje bezproblemov. Takto, v kaffeine mi ide az po uvodne menu kde by sa malo dat kliknutim vybrat ktoru rozpravku chcem spustit ale nefunguje hypertextovy odkaz. Inak to cd dodavaju ako bonus ku Corn Flakes-om v Hypernove
        • Re: Re: Re: VCD 13.09.2006 | 11:01
          WlaSaTy   Návštevník
          zaujimave, to by som musel vidiet. VCD totizto nemalo menu a tak isto nema ani suborovy system ale je mozne k nemu pripojit standardnu datovu oblast rovnako ako pri AudioCD. nejake zaciatky menu sa zacali pouzivat az pri SVCD ale na to co pozname z DVD to nema ani z dialky. takze by som skutocne odporucil spustit to prikazom mplayer vcd:// alebo vcd://1 (popripade 2,3,...X). namiesto jedneho z najkvalitnejsich prehravacov mplayer sa da pouzit aj kaffeine ak bol prelozeny s podporou VideoCD (co by mal byt). mozno ma v menu polozku "Otvorit VideoCD", neviem, KDE nepouzivam :-)