Rozdelenie disku pri instalacii

Sekcia: Aplikácie & Desktop 30.11.2006 | 22:10
krcho   Návštevník
potrebujem vediet ako nainstalujem linux na jeden z diskov. Teda takto. mam disk 80 GB a mam ho rozdeleny na tri disky c, f, g cez partion magic, všetky su ntfs a ja by som chcel na g hodit linux ako to urobim???
    • Re: Rozdelenie disku pri instalacii 30.11.2006 | 21:31
      Digi   Návštevník
      Napis ake distro chces instalovat Ak si zaciatocnik poradim SUSE 10.1 alebo UBUNTU 6.10 a do toho doinstalovat prostredie kde Neinstaluj Kubuntu nieje vychytane
      • Re: Re: Rozdelenie disku pri instalacii 30.11.2006 | 21:33
        krcho   Návštevník
        chcem nainstalovat ubuntu
        • Re: Re: Re: Rozdelenie disku pri instalacii 30.11.2006 | 21:55
          krcho   Návštevník
          No už som na to prišiel no mam iny problem,. Mam to na notebooku a ked zapnem ubuntu nerozpozna mi myš, môžem robiť iba s tootchpadom ani usb zariadenie mi nenahodi a predtym v pohode šlo čo v tom môže byť?Predtym som to spušťal live a šlo až teraz som to znovu spustil ako live a nejde, vo win myš funguje aj usb prečo?
        • Re: Re: Rozdelenie disku pri instalacii 30.11.2006 | 22:10
          Digi   Návštevník
          Precitaj najprv cele !!! Budem pisat len spameti tak to bude viacmenej orientacne Ja som to nerobil v grafickom rezime pomocou LiveCD ale hned som si po butovani vybral 1)instalacia na disk ( z disku LiveCD ), pochvili ti naskoci akokeby minigraf. prostredie a na vsetko sa ta bude pytat ( meno PC, Uzivatel atd ) ked prides k rozdeleniu diskov vyber 2) " vlastne rozdelenie " alebo tak neako, zobrazia sa ti vsetky patricie ake v pc mas. 3) Potom patriciu na ktoru chces instalovat ( napr:g ) oznac a daj zrusit 4) vyber volbu " pouzit vsetko volne miesto na disku a nasledne daj 5) automaticky rozdelit 6) ked si budes isty a aj vidiet ze ostatne patricie ti na disku zostali zadaj 7) zmeny zapisat na disk a pokracuj v instalacii POZOR !!! na nastavenie display pri install !!! tu musis zmenit rozlisenie ake ti dovoluje monitor inak ti graficke prostredie po instalacii nenabehne ( tzv. X-server ) Ak nevies ake mas dovolene rozlisenie monitoru tak to zistis vo WIN alebo po nabutovani LiveCD k vyberu cez niektore F ( asi F2 ) Preistotu si zalohuj vsetky data !!!!