Mplayer OpenSuSE bez Inet-u

Sekcia: Aplikácie & Desktop 13.03.2007 | 12:36
KArnie   Návštevník
Zdravím potreboval by som bez ostatných komentárov pomôcť..
Mám OpenSuSE 10.2
Portebujem naunštalovať
Mplayer ako rpm
potrebujem vedieť od susákov, ktoré ešte súbory typu závistlosti si potrebujem stiahnúť? Nemám k dispozícii net doma takže to bude že stiahnem a doma nainštalujem.

Poprípade ešte vedieť ale to už je ako druhá otázka ako skompilovať mplayer s podporou GUI --enable-gui v OpenSuSE? Mám tam chybu typu žen ieje GTK -devel ale sú tam hádam nainštalované balíčky všetky typu gtk čo som dal..lama nisom taká....

Dúfam že pomôžete....Dakujem
    • Re: Mplayer OpenSuSE bez Inet-u 14.03.2007 | 00:23
      boko   Návštevník
      Skusal si balicek nahodit? pred kompilovanim?
      Myslim ze by to bolo jednoduchsie.
      Chod do http://packman.unixheads.com/suse/10.2
      tam chod bud do i586 alebo x86_64 na zaklade toho ci mas 64 bitovu verziu alebo nie.
      Tam si najdi mplayer a mplayerplug-in balicek a ten si skus doma.
      Ak chces aj divx ci xvid tak si tam vyhladaj aj tie baliky (bud xvid ci divx).
      Hentam je vsetko co treba k tomu len treba pohladat.
    • Re: Mplayer OpenSuSE bez Inet-u 14.03.2007 | 16:13
      Avatar Ladislav Michnovic SuSE  Používateľ
      Idealne, ked si stiahnes komplet strom Packmana pre 10.2. NA DVD to vojde. Nezabudni na adresare noarch, i586 a i686. V tom i686 je jeden balik, bez ktoreho som potom nemohol nainstalovat doma MPlayer a nadaval som. Inak tych balikov nutnych pre MPlayer je vela, ala nie az tak vela, aby sa nezmestili na usb flash, co je oproti DVD urcite rozdiel ;(. Namatkovo si spomeniem na faad, faac, lame, xvid. w32codecs (noarch) nie su nutne, ale bez nich neprehrajes napriklad realmedia, ci wmv 9.
      Only man who sells empty boxes is the undertaker.
      • Re: Mplayer OpenSuSE bez Inet-u 15.03.2007 | 22:56
        Bilko   Návštevník
        strasne, na 10.2Suse ked chces nainstalovat mplayer tak tam je asi 5 zavislosti, ked chces vyriesit jednu nejakym balikom , ukaze Ti dalsiu zavislost bez ktorej nenainstalujes ten balik atd..dokolecka dokola, kedy uz konecne bude k dispozicii balik ktory nainstaluje kvalitny prehravac a druhy balik, ktory nainstaluje kodeky pre vsetky multimedia????????? Linux by sa satal pouzitelnejsim pre beznych ludi
        • Re: Mplayer OpenSuSE bez Inet-u 16.03.2007 | 16:01
          WlaSaTy   Návštevník
          presne toto je riesene repozitarmi pre balickovaci system.

          ak nema clovek internet tak to pre neho samozrejme znamena dokolecka stahovat kazdy jeden den ked skoci niekam na internet zopar balikov az kym ich nema vsetky ale to sa da obist tym ze si clovek zoberie cele repozitare ako tu uz bolo xkrat rozoberane.

          este mam v zivej pameti ked sa to nevolalo repozitare ale contrib a chybali tam tie suboriky s naveznostami. to bolo srandy ked si clovek stiahol uzasne 2Gb legalneho software a mohol nainstalovat co len chcel. kolko je to teraz netusim. gentoo ich ma tolko ze by sa nezmestili ani na BlueRay.
        • Re: Mplayer OpenSuSE bez Inet-u 16.03.2007 | 22:02
          --   Návštevník
          keby kazdy balik obsahoval vsetky zavislosti v sebe tak ba niekotore veci si mal nainstalovane na systeme aj 20 krat - teda stahoval by si ovela vacssie mnozstvo dat. tym ze je to porozdelovane do mensich balikov je umoznene aby baliky medzi sebou zdielali kniznice...

          najlepsie riesenie je ist na net a tam si stiahnut asi vsetko co sa v adresari s tvojim balikom nachadza (ak nevies ake presne su zavislosti). ale napr. ak pouzivas debian based distro tak sa pre baliky nachdzajuce sa v repozitaroch da vygenerovat presny zoznam balikov ktore je treba stiahnut. v dokumentacii debianu existuje howto pre offline pouzitie apt.