Lirc + Gentoo

Sekcia: Ostatné 26.04.2005 | 14:03
Peter S.   Návštevník
Ahoj, neporadite mi ako na lirc? (jadro 2.6.11 - gentoo-sources). Nie je mi jasné či možno použiť toto jadro, či ho treba aspoň patchnut alebo zohnat ine (love, nitro ??) Alebo stačí emergeovať Lirc ? Ale to háže chybu... Našiel som akési Howto, ale tieto základné veci som z toho nepochopil.
    • Re: Lirc Gentoo 26.04.2005 | 11:59
      peter golis   Návštevník
      najprv si clovek musi uvedomit aky hardware pre infra red komunikaciu vlastni (on motherboard, on tv card, usb, [com, lpt] s procesnou logikou, bez procesnej logiky, autonomny net to com+irda). Potom si clovek musi uvedomit naco to chce pouzivat (pripojenie telefonu na synchronizaciu dat/stahovanie fotiek/..., pripojenie telefonu koli internetu gprs/cdma/hdcsd/...). vhodne by bolo sa s tym zdoverit.
      • Re: Re: Lirc Gentoo 26.04.2005 | 12:12
        Peter S.   Návštevník
        Aha, mám TV kartu winfast leadtek 2000 XP, lirc som už kedysi rozbehal na mandrake 9.1 ( s touto kartou), takže tie nejaké skúsenosti mám, ale vlastne potrebujem poradiť s tou prvou fázou, teda ako vyprodukovať potrebné moduly. Mám jadro bez podpory Lircu, a návody na nete sú nejasné. Dokonca mi nie je jasné, či moduly dokáže vytvoriť Lirc, alebo si ich musím vytvoriť kompiláciu jadra.
        • Re: Re: Re: Lirc Gentoo 26.04.2005 | 13:48
          Dušan Ivančo   Návštevník
          1.) Lirc moduly pre jadro skompiluje a "dosadí" samotná make; make install. Takže do jadra nemusíš vôbec šahať 2.) Mne osobne sa nepodarilo klasicky emergovať lirc s podporou hocičoho iného ako je sériový port (lirc_serial). Osobne používam klasické irda zariadenie priamo napojené na dosku (lirc_sir) takže jediné riešenie bolo stiahnúť zdrojáky z www.lirc.org a klasika ./setup; make; make install potom som si už iba upravil init.d script (keby si ho chcel tak supervisor at supervisor dot sk) a fachči to jak drak :-) P.S.: ak by nahodou niekto vedel ako klasicky emergovať lirc s podporou akéhokoľvek iného modulu ako defaultného lirc_serial budem mu VEĽMI povďačný. Z princípu veľmi nerád ručne kompilujem soft ktorý sa nachádza v balíčkovacom systéme.
          • Re: Re: Re: Re: Lirc Gentoo 26.04.2005 | 14:03
            Peter S.   Návštevník
            Narazil som na možnosť zadať do make.conf nasledovné: LIRC_OPTS="--with-driver=hauppauge" a pravdepodobne by som tam mohol zadať driver pre moju TV kartu, len by som musel nájisť presný názov. Druhá vec je, že mi to nechcelo skompilovať (cez emerge), a našiel som možnosť - spustiť príkaz config-kernel --allow-writable=yes ten má umožniť emergovanie lircu (teda presnejšie zápis do jadra), ale neviem, či tento príkaz ešte existuje, rozhodne som ho nevedel emergovať, ani s nastavením ~x86, takže ďalšia slepá ulička