emulátor wine a nefunkčná schránka

Sekcia: Aplikácie & Desktop 30.04.2007 | 17:51
Avatar karol Mandriva 2008.1  Používateľ
Mám takýto problém :
Pod wine spúšťam Originlab, teda čistokrvnú win aplikáciu, a povedzme, že chcem skopírovať vytvorený graf do Ooo writer. Normálny postup je edit / copy page a potom v Ooo writeri paste. Ale pod wine to nefunguje. Pod windowsom prevádzkujem tiež Originlab a Ooo a tam to ide bez problémom. Z toho usudzujem, že tento problém nesúvisí s konfliktom Originu a Ooo, ale s emulátorom a jeho nespoluprácou so schránkou. Poradí niekto, ako donútiť spolupracovať wine so schránkou ? Ďakujem.
"Operátor pozorovania prítomnosti nekomutuje s operátorom reality.Nemôžeme teda popísať realitu okolo nás bez toho aby sme ju ovplyvnili." <br/>
    • Re: emulátor wine a nefunkčná schránka 30.04.2007 | 18:01
      Avatar Tommy Angelo   Používateľ
      CTRL+C a potom v OO CTRL+V nezabera? Skus vybrat text, a potom v OO kliknut na dokument (nastavit kurzor) a stlac KOLECKO na mysi. Inac tento druh vyberu je omnoho lepsi nez na windowsoch..
      • Re: emulátor wine a nefunkčná schránka 30.04.2007 | 19:07
        Avatar karol Mandriva 2008.1  Používateľ
        Bohužiaľ ctrl+C ctrl+V nejde, nefunguje ani spínač pod kolečkom ... skutočne dobrý sposob výberu oproti win, ale funguje iba na text. Ten graf sa tvári ako obrázok a ten skopírovať z nejakého dovodu nejde. Zaujímavé ale je, že Origin obsahuje tabuľku podobnú calcu (exelu) , a s tou si Ooo calc dobre rozumie, teda funguje kopírovanie číselných dát v oboch smeroch. Nejde iba vytvorený graf. Dnes som to riešil snapshotom (inžinierske núdzové riešenie ako v černobyle) no tentokrát to vyšlo bez obetí :-). Ale keď chcem graf v dobrom rozlíšení, nemal by ísť cestou .jpg, ale normálneho skopírovania. Inak v Exeli pod win sa ten graf nevkladá len ako mrtvý obrázok, ale po poklikaní sa otvorí Origin a dá sa editovať. To by mi ale nechýbalo, hlavne, aby som mohol aj pod linuxom graf previesť do writeru a používať ho v dokumentoch. Neviem ako je to s QTPlot, screenshoty vyzerajú podobne ako Origin, no neviem aká je kompatibilita výstupných súborov, predsalen nie som jediný človek na svete a väčšina ľudí používa Originlab a pre slušnú prácu je nevyhnutné, aby ľudia vedeli dokumenty po mne aj otvárať a editovať. Nie sme predsa v turecku. (nič proti turkom)
        "Operátor pozorovania prítomnosti nekomutuje s operátorom reality.Nemôžeme teda popísať realitu okolo nás bez toho aby sme ju ovplyvnili." <br/>