Aku IP kameru?

Sekcia: Hardware a Drivery 10.05.2007 | 16:47
Avatar Marcel Budzák Ubuntu 6.06  Používateľ
Zdravim.
Prosim poradte pri vybere IP kamery.
Chcem snimat vonkajsok...
Pozadujem aby tato IP kamera uploadovala obrazky na FTP server (nie video, ale obrazky ale mozem aj video ale musi obrazky :-D )
Pristup cez web rozhranie...

Dik za odpovede
    • Re: Aku IP kameru? 13.05.2007 | 17:55
      Rado   Návštevník
      Urcite kameru znacky AXIS (www.axis.com), njlepsia podpora a vysoka kvalita obrazu.
    • Re: Aku IP kameru? 13.05.2007 | 18:33
      WlaSaTy   Návštevník
      Pokiaľ nájdeš IP kameru ktorá nahráva obrázky na ftp server, tak nám daj info. IP Kamery zvyknú poskytovať obrázky tak aby si si ich mohol stiahnúť buď cez http (web) alebo ftp. To ale nie je pre teba obmedzenie keďže ten proces stiahnutia obrázkov z kamery môže zabezpečiť proces na servri kde beží dané ftp.

      Ináč je pravda že sa ku kamerkám dodávali aj SW ktoré nahrávali obrázky na ftp server ale tie kamerky sa nepripájali ako samostatné multimédia servre do siete (RJ45 alebo WiFi). Tie kamerky boli len USB príslušenstvom :-).

      PS.: kamera ktorá uploaduje video (film) na ftp server? to by musela disponovať harddiskom a to jej zdvihne cenu do výšin ktoré prevýšia cenu za bazárový komp s hdd a kamerkou.
    • Re: Aku IP kameru? 13.05.2007 | 22:56
      Avatar Samuel BWPOW Kupka Almalinux, OpenWRT  Používateľ
      Zvladaju to napriklad kamery Micronet (uz od najlacnejsej verzie SP5510K priblizne za 2990,- Sk bez DPH), pouzivam ich niekolko, no asi sa velmi nehodia do exterieru. Inak samozrejme odporucam najlepsie kamery od firmy Vivotek, konkretne IP6122 (cena priblizne 9130,- Sk bez DPH) - ma 1/3" CCD chid, takze kvalita obrazu je perfektna a k nej kryt s vyhrievanim a zdrojom TPH5000 (cena priblizne 2734,- Sk bez DPH). Takto bude moct byt kamera umiestnena vonku a prezije dazd, sneh aj mraz.

      Nahravanie obrazkov na FTP server umoznovali zatial uplne vsetky IP kamery, ktore sa mi dostali do ruky. Nahravanie filmu som vsak este nevidel. Na linuxe ale nie je ziaden problem z nich ten videozaznam dostat napriklad programom motion, ktory ho dokaze aj dalej streamovat.
      Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity
      • Re: Aku IP kameru? 14.05.2007 | 10:45
        Avatar Marcel Budzák Ubuntu 6.06  Používateľ
        Dik sa vsetky rodpovede. No neviem ci vsetky IP kamery, lebo mne sa dostala do ruk Dlink 950 (alebo tak nieako) a ta to nepodporovala. Preto som to musel riesit, cez server... a toho sa chcem teraz vyvarovat.