externa napalovacka

Sekcia: Aplikácie & Desktop 30.06.2007 | 15:12
skywaker   Návštevník
rozmyslam o kupe externej dvd napalovacky LG na usb2 port. chcem sa poinformovat ci niekto ju ma a ako je podporovana v k3b a napalovanie v linuxe? a tiez technologia LightScribe kedze su dostupne 2 verzie tejto napalovacky jedna lacnejsie bez a druha drahsia s touto technologiou.
    • Re: externa napalovacka 02.07.2007 | 13:16
      Avatar Tomáš Hanzel Slackware  Používateľ
      Ahoj, zatial sa vyjadrím k možnosti použitia LightScribe, tá je momentálne v Linuxe nepoužiteľná, ja osobne mám odskúšané a aj vlastním LabelFlash.

      Do budúcnosti čo som sa informoval s tvorcami "nero4linux" bude zatial dostupná v novej verzii len možnosť LabelFlash, v k3b lightscribe by mala byť tiež v najnovšej stabilnej verzii ako mi však neskôr bolo oznámené niekedy až na konci roka....

      Close the Windows Open The Source
      • Re: externa napalovacka 02.07.2007 | 18:54
        skywaker   Návštevník
        tak najprv by som chcel povedat naco chcem externu napalku.. mal som Lg dvd internu a ta mi blbla dal som ju do ineho kompu a vsetko ok. teraz mam teac a aj s tou su problemy tak chcem vyskusat externu naspet znacky Lg na usb2 port.. hlavne detekovanie napalovacky a spravne vypalenie medii. napalku na sata nechcem ... mam 2 porty sata.. na jednom mam disk 80gb sata hitachi a planujem radsej si dokupit dalsi sata disk nez tam zapojit sata internu napalku,.
        • Re: externa napalovacka 02.07.2007 | 19:52
          WlaSaTy   Návštevník
          :tak chcem vyskusat externu naspet znacky Lg na usb2 port.

          tak ju vyskúšaj ak ju máš k dispozícii. ale pojem externá USB napalovačka LG znamená niečo podobné ako bežný prací prostriedok, najmä ak si spomenieme na niektoré vypalovačky od LG ktoré implementovali príkaz na kalibráciu lasera ako upload firmware a aj na niektoré napalovačky od Teac ktoré vyrábalo LG.

          PS.: možno by som doma vyhrabal nejakú LG napalovačku aj s USB púzdrom ale relevantnosť informácie ktorú Ti môžem poskytnúť Ťa nezaujme. Aj krabica má viac ako tri roky a aj obal má viac ako dva roky takže môžem s určitosťou prehlásiť že ten HW čo by som vyskúšal už nezoženieš (ak by si ho nechcel odkúpiť).