Obsah diskusie

Diskusia k: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť?

    • RE: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť? 18.12.2018 | 02:38
      Avatar klon   Návštevník

      Ja mám taký názor, po zrelej úvahe som sa rozhodol prikloniť k tvojmu názoru nič nemazať. Stačilo by aby vadné príspevky boli neviditeľné (označené ako vadné) a kto chce tak si na to klikne a prečíta. Ostatných čitateľov by to neotravovalo.

      • RE: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť? 18.12.2018 | 08:00
        Avatar Branislav Poldauf Manjaro, Debian stable  Používateľ

        toto som presne chcel navrhnúť,

        ideálne ak by bolo možné príspevok nahlásiť (pridať takýto gombík ku každému príspevku aby naň každý registrovaný užívateľ mohol kliknúť)

        nahlásenia prídu správcom na posúdenie, alebo ak nahlásení bude viac ako napr. 10 tak by sa text toho príspevku nahradil automaticky za "skryté pre nahlásený vulgárny obsah" a kto chce by si mohol kliknúť na "odkryť"

        inak nahlasovanie spam príspevkov priamo pri príspevku by bolo tiež celkom fajn

        mazať príspevky úplne by bolo kontraproduktívne, okamžite by vznikala hádka o tom, že tohto cenzurujete a tohto nie a toto nebolo až tak vulgárne atď.

        kedže povinná registrácia nie je a nebude, tak by som zvoli cestu nahlasovania registrovanými užívateľmi

        Linux: the operating system with a CLUE... Command Line User Environment
        • RE: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť? 18.12.2018 | 08:10
          Avatar Andrej Lacho Debian, CentOS ...  Administrátor

          Uplne presne by som to navrhol aj ja takto.

          • RE: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť? 18.12.2018 | 08:50
            Avatar Branislav Poldauf Manjaro, Debian stable  Používateľ

            mimochodom

            mne osobne by sa páčila aj možnosť dávať + alebo - k príspevkom

            myslím že by to spravilo pekný obraz o prospešných príspevkoch a odveci príspevkoch

            Linux: the operating system with a CLUE... Command Line User Environment
            • RE: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť? 18.12.2018 | 11:28
              Avatar Livan Manjaro s XFCE  Používateľ

              Dávanie plusov a mínusov je nafigu, pretože pridelené plusy a mínusy, ako ukazujú skúsenosti z iných stránok, nemusia vôbec zodpovedať realite. To je ako hlasovať o vedeckej pravde. Má pravdu ten, čo dostal najviacej hlasov? Lepšie je, ak dotyčný namiesto udelenia mínusu vysvetlí, prečo sa mu odpoveď nepáči a nie udeľovať mínusy, pretože veľakrát dotyčný nechápe, za čo ten mínus dostal. Ja som za nepovinnú registráciu a ak je príspevok už cez čiaru (osobné útoky, trolovanie ...), s citom premazať.

        • RE: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť? 18.12.2018 | 08:23
          Avatar Pavel Q4OS KDE  Administrátor

          Súhlas,,,

        • RE: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť? 18.12.2018 | 08:36
          Avatar distefano wattOS, Xubuntu minimal,  Používateľ

          A preco by nemohla byt povinna registracia? Najviac sa mi paci, ze ako prvy radi clovek, ktory sa pod svoj nazor podpise, akoze nezavazne. Zbytocne komplikovanie, co ked na skrytu odpoved pridu zmysluplne argumenty inych, aj tie budes skryvat? A potom sa rozbehnu paralerne debaty? Mame taky tim adminov, aby niekto furt strazil debaty a mazal nevhodne veci? Resp. obavaju sa ludia, ktori ponizuju a urazaju inych, ze im niekto rozbije cifernik, ked budu diskutovat ako prihlaseni, ako sa to stalo na zive.cz? Komu sa tu nepaci debatovat ako prihlaseny, ma aj ine moznosti. Vy, kompetentni, si zvazte, na co mate cas, chut a prostriedky a aj to, ze o co by ste prisli, keby sem nemohli prispievat notoricky neprihlaseni ludia.

          • RE: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť? 18.12.2018 | 08:45
            Avatar Andrej Lacho Debian, CentOS ...  Administrátor

            Myslim ze casi totality uz skoncili aj ked si to podaktori starsi nechcu pripustit a ked niekto nechce byt regostrovany (z akehokolvek dovodu) tak nech nie je.

            Ak sa skryje moj prispevok tak by sa nan malo dat odpovedat ale ten by uz mal byt normalne viditelny.

            • RE: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť? 18.12.2018 | 08:55
              Avatar Pavel Q4OS KDE  Administrátor

              Daný príspevok bol označený za spam a napísal ho magor :-) To by asi vytočilo tých čo by písali bludy. Ale ono by to naozaj mohlo byť tak že napr. po 10 označeniach od používateľov by sa miesto textu príspevku zobrazil predvolený text a až po rozkliknutí by sa ukázal obsah,,,

            • RE: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť? 18.12.2018 | 09:39
              Avatar distefano wattOS, Xubuntu minimal,  Používateľ

              Andrej, reagoval si na mna, tak ti odpovedam, ze okrem tvojho nic nepotvrzujuceho uvodu, s tebou nesuhlasim, ani co sa tyka viditelnosti odpovedi na blbe, neslusne, nevhodne a ponizujuce atd. prispevky. Niekto neskor sa chce zapojit, a aby zistil, o co presne ide, tak ho prinutis otvorit nevhodny prispevok, t. zn., ze prakticky ho uvolnis. Ale toto vsetko su uz detaily, skor nepodstatne.

              • RE: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť? 18.12.2018 | 09:50
                Avatar Andrej Lacho Debian, CentOS ...  Administrátor

                Urcite nie. Ten kto nechce neotvori. Sloboda tu zachovana bude. Ak by tento portal mal aspon taku uroven ako ma abicko (aj ked tam uz nechodim, resp. iba sporadicky) tak mozeme uvazovat o registracii. Ak by sme to zaviedli dopadneme ako forum mintu.

          • RE: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť? 18.12.2018 | 09:00
            Avatar Branislav Poldauf Manjaro, Debian stable  Používateľ

            no povinná registrácia pravdepodobne vyradí wlastého, ktorý tu je snáď najčastejší prispievateľ (myslím iba k veci príspevky, vrátane hádania sa s lamou a plesatým je definitivne najcastejsie prispievajuci)

            čo by bolo veľká škoda tohto portálu (napriek tomu že mne sa jeho spôsob prístupu a vyjadrovania nepáči)

            ale myslím, že to už "vedením" bolo definitívne rozhodnuté a len tak ľahko sa to meniť nebude, jednoducho povinná registrácia nebude a treba to brať ako fakt

            k stráženiu debát a počtu adminov, je tu max 10 otvorených topicov do týždňa, to zvláda aj jeden admin ;-) (ak dostane upozornenie po nahlásení) a nič sa nestane ak zareaguje o deň neskôr

            moj názor je že na skrytý príspevok by sa nemalo dať reagovať (ako keby nexistoval - zostáva tam len ako dôkaz oprávnenosti odstránenia)

            Linux: the operating system with a CLUE... Command Line User Environment
    • RE: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť? 18.12.2018 | 08:20
      Avatar Pavel Q4OS KDE  Administrátor

      Tiež som dal do tohoto portálu dosť energie najmä v minulosti a čo napríklad ako jednoducho články vyzerajú, niekedy dajú zabrať. X hodín písania, hľadania chýb, nájsť a zoradiť vhodné screeny, atď. A to všetko tu robí pár ľudí za ďakujem pekne, v minulosti sme za to fasovali tričká s Tuxom čo určite potešilo. A to isté platí o písaní odpovedí a reakcií do fóra. Ale k veci, jednoducho sú ľudia a ľudia, tí ktorí píšu a sú hákliví na určitú formu demencie (nehovorím o konštruktívnej kritike) a tí ako ja, vybuchnú a o chvíľu ich to prejde alebo sa na tom bavia. Mne osobne to nejak neprekáža a niekedy sa viem na tom z chuti zasmiať, ale keď vezmem objektívne z druhej strany tých, ktorých to uráža, zaviedol by som povinnú registráciu a fertig. Aby raz táto sloboda nevyústila v to, že si ľudia prečítajú vulgarizmy a jednoducho tu nebudú strácať ďalej energiu,,,

    • RE: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť? 18.12.2018 | 09:01
      Avatar WlaSaTy   Návštevník

      A tlačítka like / dislike by nevyriešili hlasovanie o vhodnosti príspevku, kde by nevhodný príspevok splynul s pozadím (a spam sa pochopiteľne odmazal aby neposkytoval backlinking)?

      Jedna zindexovaná tabuľka s dvoma stĺpcami kde by výber rovno spriemeroval like/dislike a vrátil percentuálnu vhodnosť ktorá by určovala pri nevhodnosti vyblednutie písma až do stratena.

      • RE: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť? 18.12.2018 | 10:10
        Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

        Dík za vaše názory, dúfam že ešte budú pribúdať.

        Ja osobne som za to, buď nič nemazať, alebo keď mazať, tak úplne. Proste taká stredná cesta ako zvolili Rúťaci je z jednej strany fajn, že užívatelia jemnou formou vyjadria svoj názor na komentár a ostatní majú pocit, že to cítia rovnako a môže ich to potešiť. Je otázka, či sa ti aj po dvoch rokoch bude chcieť na tlačítko dislike klikať a čítať tie isté békoviny.

        Už vopred viem čo by napísal Mirec, ale pretože sme tu už roky nejaká komunita tak čakám ako sa diskusia vykryštalizuje.

        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
    • RE: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť? 18.12.2018 | 11:31
      Avatar qw11 ubuntu mate 22.04 HP 17-ca1006nc  Používateľ

      Tak napisem k tomu nieco aj ja.

      S mazanim asi nesuhlasim ani ja, mohlo by sa to zvrhnut na mazanie podla nicku a nie hodnoty prispevku alebo podla nalady.

      Skryvanie prispevkov by mohlo byt zaujimave a reagovat by sa na neho mohlo v stale skrytom strome. Nepredpokladam ze by sa v takomto skrytom strome uz debatovalo k teme vlakna ale bude sa reagovat na bludy prveho skryteho.

      Co sa tyka uvadzanych prispevkov pod "dnes" tak obcas sranda nezaskodi a niekedy to odlahci atmosferu na servery/ Samozrejme ak sa to neprehana. Tym by sa tiez dala otvorit tema co je vhodne a co nie na linux portal. Vzdy som pokladal elektrikazov, elektrotechnikov, IT-ckarov za ludi so vseobecnym rozhladom tak preco neporadit aj v inych temach ako v IT/linuxe. Ak su v sekcii ine/ostatne.

      No a povinne prihlasovanie je uplny nezmysel, podla mna by to tu uzamklo komunitu ktora tu je a odradzovalo by to novych prispievatelov. Musite si priznat ze aktualneho obsahu a kulturneho prejavu je tu momentalne tak malo ze vacsina novych by sa otocila a isla inam.

      Este rychlo pred odoslanim. Hodnotenie K+/K- by sa tu zrejme tiez len zvrhlo na minuskovu sikanu.

      • RE: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť? 18.12.2018 | 17:05
        Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

        Tak pozerám či som to nepísal ja, ale nepísal, mno súhlas.

        Bez srandy teraz chcem otvorené reakcie aby sme si tie problematické záležitosti nejak vyjasnili.

        Som naklonený názoru, čo chcete, to budete mať. Len prosím o rozvahu čo naozaj chcete, pretože sa to najskôr aj uskutoční.

        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
        • RE: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť? 19.12.2018 | 13:00
          Avatar skororano   Návštevník

          Ej veru, dobre si rozmysli, čo si praješ. Môže sa ti to splniť!

    • RE: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť? 18.12.2018 | 20:59
      Avatar Petr Hněvsa Fedora 32 XFCE, Gnome  Používateľ

      Ahoj přátelé, no, popravdě, poslední dobou se zde šířil takový nešvar a to je vzájemné napadání. "Taková řekl bych zlý a nepěkná věc". A já se ptám, je to vážně nutné?

    • SPAM 20.12.2018 | 09:39
      Avatar Branislav Poldauf Manjaro, Debian stable  Používateľ

      v poslednom čase sa tu objavil znovu spam vo väčšom množstve, možno by bolo naozaj fajn spraviť jednoduchú možnosť jeho nahlasovania (gombíkom pri príspevku)

      a mohlo by to slúžiť aj na nahlasovanie nevhodných a vulgárnych príspevkov ;-)

      lebo ja by som ho aj nahlásil, ale ak mám kvoli tomu otvárať mail a vkladať tam odkaz alebo vytvárať novú tému, tak ho radšej iba odignorujem (lenivosť moja neopúšťaj ma)

      Linux: the operating system with a CLUE... Command Line User Environment
    • RE: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť? 20.12.2018 | 16:23
      Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ

      treba prekonávať nedostatky demokracie, nie demokraciu samotnú.

      ak má aj debil volebné právo, tak treba zariadiť, aby sme mali debilov čo najmenej a géniov čo najviac. alebo nie?

      • RE: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť? 20.12.2018 | 16:34
        Avatar Pavel Q4OS KDE  Administrátor

        Stano na hrad :-) Asi patrím do prvej skupiny lebo som nepochopil, ako si to myslel,,,

      • RE: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť? 20.12.2018 | 20:22
        Avatar WlaSaTy   Návštevník

        Človek môže mať len toľko zodpovednosti, koľko môže pochopiť.

        Baruch Spinoza 1632 - 1677

        • RE: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť? 21.12.2018 | 12:52
          Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

          Žiaden človek nedokáže dať toľko lásky človeku, ako dokáže dať len človek človeku.

          JUDr. kpt. Tom Tom, Phd. CSC

          git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
          • RE: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť? 21.12.2018 | 19:30
            Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

            O tom tom som chcel chalani :)

            Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
    • RE: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť? 20.12.2018 | 17:00
      Avatar TomášHanzel   Návštevník

      Ako vykonávať vôľu ľudu ak nie vôľou ľudu? Nikdy som nebol zástancom plnej voľnosti, ale vždy som bol zástancom možnosti výberu. Aj tu je možnosť výberu. Registrovať sa a neregistrovať sa. Avšak registráciou by tu mala byť umožnená nejaká výhoda, nie len história a ochrana nicku. Niekde tu bolo spomenuté, že vytvoriť len jedno vlákno, napríklad pre začiatočníkov kde môže vytvoriť tému aj neregistrovaný. Ostatné témy sú prístupné pre všetkých ale prispievať do nich môžu len neregistrovaní. Vždy som bol zástancom poriadku a skupinovej konzultácie kde je snaha eliminovať zaujatosť a prísť ku konštruktívnemu riešeniu. Verím že sa Vám podarí nájsť konsenzus. Osobný názor je mazať, alebo vytvoriť (aj to tu je spomenuté) pluskovanie mínuskovanie, kde by registrovaný mohol vyjadriť názor pluskom mínuskom a na základe toho by sporný príspevok strácal svoju "farbu".

    • RE: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť? 12.01.2019 | 15:10
      Avatar Linuxman   Používateľ

      Urážlivé diskusie označiť a ponechať na nete.

      Každý užívateľ Linuxu je natoľko chytrý aby dokázal v svojej hlave "odfiltrovať" a následne, vnútorne potlačiť ľudskú hlúposť, prítomnú v okolitej spoločnosti. Vychádza to z našej podstaty. Sme dvojpercentná komunita ľudí na svete a sme iní ako ostatní. Sme slobodnejší. Sme chytrejší. Ľudskú hlúposť považujeme za niečo, čo sa nepodarilo nikomu vykoreniť za tisíce rokov. Dokážeme sa nad ňu povzniesť, aj keď niekedy to nie je jednoduché.

      Rozhodne sa v názore o tej chytrosti nemýlim. Inak by sme nepoužívali Linux...

      • RE: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť? 14.01.2019 | 20:28
        Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

        Fakt pekne si to napísal. Asi by sa to dalo aj rozviesť, ale nebudeme viacej pľuť na plebs :)

        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
    • RE: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť? 02.04.2019 | 16:49
      Avatar XMen   Návštevník

      Nemazat prisevky nema nic s demokraciou. Demokracia je o spolocnom rozhodnuti a teda aj rozhodnuti, ci dany prispevok ma cenu.

      Mazanie je autokracia a cenzura.

      Cize ako sa vyjadrila vacsina. Nemazat ale oznacit a schovat aby sa nikto nestazoval. Koza cela a vlk syty.

      • RE: Budeme demokratický, alebo to budeme občasne čistiť? 02.04.2019 | 18:05
        Avatar Livan Manjaro s XFCE  Používateľ

        Označiť a schovať má v konečnom dôsledku ten istý efekt, ako keď to vymažem. Čiže je to taktiež určitý spôsob cenzúry. Ja osobne by som v prípade, že dotyční iba na seba nadávajú a navzájom sa osočujú, by som príspevky vymazal a ponechal iba text, že príspevok bolo vymazaný z dôvodu porušenia pravidiel diskusie. To by takýchto prispievateľov do budúcna usmernilo, pretože by vedeli, že aj tak to bude vymazané a teda to nemá zmysel ani písať.