Apple, Microsoft, OEM, peniaze

25.06.2012 | 13:57 | dodoedo | Novinky

Prečítajte si výborný článok na The New York Times o tom, ako ďaleko je schopné až zájsť Apple, keď pre zabezpečenie vlády a kontroly nad výrobou iPad, kúpilo obrovské náleziská vysoko-čistého hliníku v Austrálii, čo reálne stojí v pozadí spustenia výroby nového Microsoft Surface tablet s Windows 8, o zameraní sa Microsoftu na horčíkové šasi mobilných zariadení (kúpi Microsoft náleziská horčíku niekde vo svete?), o historickej úlohe hardvérových OEM, a samozrejme o sile vône peňazí.

    • super 25.06.2012 | 19:05
      Avatar chatpall   Používateľ
      slovensko moze ponuknut 4 najvascie pozemne zasoby Mg :)
      NERUSTE TENTO UCET!!!
      • Re: super 25.06.2012 | 21:27
        WlaSaTy   Návštevník
        Myslel si mastek? Ten sa používa priamo, bez metalurgického spracovania.

        Ale, zaujímalo by má čo si miestny Apple hateri vyrátali koľko iPadov z toho ložiska vyrobia. Niekto zas naletel na glosu.
        • Re: super 26.06.2012 | 21:09
          Avatar chatpall   Používateľ
          nie myslel som magnezit. dnes je s Mg velky problem, Cina produkuje najviac cisteho mg, z technologiou ktora spotrebuje 35 ton uhlia na 1 tonu cisteho Mg. vascina krajin sa vzdala mg programu, automobilky upustaju od mg, pc tak isto.
          NERUSTE TENTO UCET!!!
          • Re: super 26.06.2012 | 22:06
            WlaSaTy   Návštevník
            Výroba horčíka je dosť energeticky náročná. Rovnako je náročné ho udržať v kvapalnej forme bez špeciálnej ochrannej atmosféry.

            Ale, keby bola tá glosa pravdivá, tak sa vyrobí dostatok výrobkov Apple nielen pre všetkých pozemšťanov, ale aj pre obyvateľov Neptúnu. To by v konečnom dôsledku znížilo cenu na takú úroveň, že by si ich mohli dovoliť aj miestni recenzenti. A ich pocitové vyjadrenia by sa začali približovať pravde.

            Mám rád ľudí, čo kŕčovito odsudzujú spotrebný tovar, na ktorý nemajú. Vyzerajú ako zapálení bojovníci, ako Don Chichot de la Komanča. Stačí len minúť peniaze na veci čo nepotrebujú a ani nechcú, a hneď sa pustí ich obranný mechanizmus proti úverovej špirále.

            Mám ich rád len pre to, že sa jej dokázali vyhnúť. Ale, nepáči sa mi, že sa v poslednej dobe prejavujú iba nenávisťou ktorá prebíja logický úsudok.
            • Re: super 27.06.2012 | 08:53
              Avatar chatpall   Používateľ
              no kedze som na mg urobil doktorat, tak mozem povedat ze nic z toho nie je narocne... to je priroda a dan za vyborne vlastnosti.

              svetova spotreba pripomina male deti, kupim si to co chcem (a podporuju to aj moderne ekon. teorie), pretoze tak je to spravne, vlastnit to co chcem. nie to z coho mam uzitok, co ma funkcnost a co dokaze nejako zvysit kvalitu mojho zivota, ale to co CHCEM! robim v inovacnom centre a vidim ake veci ku nam chodia ludia konzultovat a aky obchodnici co sa nam snazia natlacit.... niekde to raz musi skoncit. velmi sa spolieham na cinu nielen v tom ze nas dokazala v tomto stave podporit, ale ze nas z tohoto tazkeho sna preberie, ked zisti ze ma zdecimovanu prirodu, ked cinsky komunisticky kapitalisti zistia ze ich obcan ma taku zivotnu uroven, ze nebude vediet pokryvat svetovu produkciu... neviem kolko rokov to este potrva. mozu to byt ci desiatky, ci stovky rokov. mozno sa toho vsak nedozijeme. ludia volaju po zmenach vlad a sposobu zivota ale neurobia ani maly krocik k tomu aby sa rozlucili zo zbytocnostami v zivote.
              NERUSTE TENTO UCET!!!
            • Re: super 27.06.2012 | 12:59
              Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
              A nenapadla ťa niekedy myšlienka, že to je trochu inak?
              iPad 3 z pohledu linuxáka - prodáno

              Takže stále omezen debilním iOSem (kvůli kterému si ani nemůžete uložit soubor) mám aktuálně názor následující: iPad je (kvůli iOSu) bezkonkurenčně nejzbytečnější krám, kterej jsem si kdy koupil.

              ...

              Už jsem to naznačil, ale napíšu to ještě jednou explicitně: tohle nedávám za vinu Applu, koupil jsem si tu jejich hrůzu zcela dobrovolně. Tohle je jenom takovej povzdech nad tím, že to byla kravina.
              Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
              • Re: super 27.06.2012 | 13:33
                WlaSaTy   Návštevník
                Nie nenapadlo. Ani štandardné aplikácie pre Android neumožňujú uloženie rozrobeného dokumentu. A tvorcu Androidu, firmu Google tu všetci Apple Hateri vyspevujú do nebies aj keď sa chová úplne identicky ako tá firma ktprú tu zadupávajú do horúceho pekla.

                To, že miestni recenzenti sa vyjadrujú k veciam ktoré nevideli ani za sklom nemá zmysel rozoberať. Tento portál už dávno nie je portál o Linuxe, ale o odsudzovaní všetkého ostatného. Bez ohľadu na to, že na vrchu stránky svieti nápis "LinuxOS.sk - slovenský linuxový portál".

                Presne tento typ chovania najviac škodí produktom. Človek, ktorý nepozná vec o ktorej sa vyjadruje dáva najavo všetkým svoju povahu. A kôli takým ľuďom sú užívatelia OS Linux za ľudí ktorí nedokážu udržiavať sociálny kontakt. To samozrejme aj odradzuje ostatných ľudí, ktorí by to aj vyskúšali. Len, keď sa s tým chcú naučiť, tak dostanú po frňáku s neaktuálnym návodom ktorý mu to pokazí ešte viac. Alebo s prvým linkom v google, bez ohľadu na to či súvisí s témou. A pritom takých ľudí stačí logicky nasmerovať.

                Holt, čo dodať. Tento portál začal umierať už dávno. A takéto prejavy ho už dávno pochovali.

                Už dávnejšie som spomínal, že keď ma niečo nezaujme, tak to ignorujem. Keď ma to zaujme v pozitívnom slova zmysle, tak to pochválim. A keď ma to zaujme v negatívnom zmysle, tak to skritizujem.

                Ostatní, čo sa tu vyjadrujú k veciam ktoré nepoznajú sa chavajú inak. Ak na to nemajú, tak to rázne odmietnu aby nevyzerali ako socky ktoré na to nemajú. A zamotávajú sa do toho.

                Kedysi som bol o tomto ochotný diskutovať, ale už dávno som si všimol, že to nemá význam.
                • Re: super 27.06.2012 | 13:56
                  Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
                  Nie nenapadlo. Ani štandardné aplikácie pre Android neumožňujú uloženie rozrobeného dokumentu. A tvorcu Androidu, firmu Google tu všetci Apple Hateri vyspevujú do nebies aj keď sa chová úplne identicky ako tá firma ktprú tu zadupávajú do horúceho pekla.

                  V citovanom blogu ide o to že sa tam nedajú uložiť súbory, čo bolo v Androide by default od začiatku a používam ho od verzie 1.6, takže tu si trafil vedľa. Na iVeci sa nedalo nijak dostať, jediná možnosť je to ich hrozné iStore, ktoré pod Widlami dokáže po kliku zhltnúť 100% procesoru. Na Linuxe si samozrejme nahratý, na ten kašľú. Osobne by som sa na nich vykašľal, ale všetci vieme ako v smrteľnom křči kopú okolo seba.

                  Tak Linuxáci možno nedokážu udržať sociálny kontakt, ale čo poznám priaznivcov Apple ani nejak nemám záujem, proste ovce, viď ten úrivok z Futurami, to je fakt zo života.
                  Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                  • Re: super 27.06.2012 | 15:26
                    WlaSaTy   Návštevník
                    >V citovanom blogu

                    Na to som narážal niekoľko krát. Človek sa vyjadruje k niečomu, s čím nemá skúsenosti. Teda, preberá názory bez toho aby zapojil vlastnú hlavu.

                    >ide o to že sa tam nedajú uložiť súbory, čo bolo v Androide by default od začiatku

                    Otvor si textový dokument v androide a nájdi tlačítko uložiť. To, že v androide môžeš urobiť download je dočasné, a tiež to zmizne. Google prerazil len kôli kartelom s poskytovateľmi kde zbytočne plytvá dátovým tokom. či už na reklamy, alebo sa presmeruje aj on na cloud a vzdialené ukladanie všetkých dokumentov. To, že na nich bude riešiť výťažnosť dát je jasné. Jeho agresívne licencie to už dávno umožňujú. Ale, google je boh a apple je diabol.

                    >proste ovce, viď ten úrivok z Futurami, to je fakt zo života.

                    Úryvok zo SCIFI filmu je obrazom života len pre toho, čo nemá vlastný život.

                    Presne o tomto som vravel. Vyjadrovanie sa k niečomu, čo recenzent nemal k dispozícii. Absencia logického myslenia a ohováranie iných produktov. A navyše, zivot mimo reality. V rozprávke.
                    • Re: super 27.06.2012 | 17:16
                      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
                      Mal som aj klikaciu aplikáciu čo normálne ukladala dokumenty, nejak nepoužívam občas si zapnem VIM keď niečo potrebujem.

                      Do tých closed šmejdov nič nedostaneš to je fakt, teda bez jail breaku.

                      Tých ľudí poznám osobne jabko = ovca, v tej Futurame to presne trafili ako to poznám z reálneho života, čo si zjavne nepochopil.
                      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                      • Re: super 27.06.2012 | 18:14
                        WlaSaTy   Návštevník
                        V definícii Androidu je, že aplikácia má počúvať na signál ukončenia a uložiť svoj stav na disk. Android totižto kedykoľvek zostrelí bežiacu aplikáciu a ani pri tom nemrkne kontrolkou. To je dôvod, prečo som ja Android aplikáciu s tlačítkom "uložiť" nikdy nevidel. Všetky aplikácie čo som mal k dispozícii boli bez daného tlačítka. Ak si mal aplikáciu s tlačítkom "uložiť", tak sem daj jej meno.

                        Toľko k Tvojej definícii rozdieľnosti identických chovaní výrobkov dvoch firiem.

                        Ohľadne rovnítka medzi Apple a ovca, tak od človeka čo v živote ten výrobok nemal v ruke to sedí. Niekto sa ide potrhať po čínskom tričku Gucci, a nakupuje zásadne na trhovisku. Ale, užívatelia výrobkov Apple musia byť podľa tohoto portálu vyhubený sírou a popolom. Ako menejcenní ľudia ktorých dokonca Ty prirovnávaš ku zvieratám.

                        Takže, už sa to tu pritvrdilo aj na rasizmus.

                        Neprechladol si po tom ako si si vyholil hlavičku? Lebo tie ortopedické topánky moc od zimy nechránia.
                        • Re: super 27.06.2012 | 19:41
                          Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
                          To píšeš úplne o inom ako som písal ja.

                          Apple proste priťahuje takých tých úlisných naleštených tupcov, to je moja skúsenosť, kúpia si to a majú aspoň jednu vec o ktorej sa môžu dookola baviť, pretože nemajú skutočných kamarátov, to je zo života. Sú to ovce čo potrebujú vidieť jabko a cítia sa že niekde patria.

                          Som napísal všetko čo som chcel a tvoj protinázor ti neberiem, ale ja si ho za svoj nezoberiem.
                          Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                          • Re: super 27.06.2012 | 21:11
                            WlaSaTy   Návštevník
                            A teraz prezraď, čím sa od nich líšiš Ty.

                            Z môjho pohľadu Ťa Apple magicky priťahuje, máš tému o ktorej sa môžeš dokolečka baviť. Cítiš sa dobre, keď sa môžeš o tom prejaviť v partii ľudí ktorý majú nutkavú obsesiu (mierne povedané) ohovárať.

                            A líšiš sa len tým, že si to Apple ešte v ruke nemal. Takže dokonca ani nemáš vlastný názor. Človek sa od zvierat líši tým, že má vlastnú myseľ a na základe skúseností si vie vytvoriť vlastný názor.

                            Vybral si si obeť a na nej sa nelogicky vyvršuješ. Takže sa postav do kúpelky, nad umývadlom máš zrkadlo. A povedz ovca.

                            PS keď niečo nevyhovuje inteligentnému človeku a zároveň to naň nemá dosah, tak to jednoducho ignoruje. Čo robíš Ty a čo tu robia ostatní? A to nevravím len o tomto prípade. Posledne sa tú mihol názor aj o plytvaní verejných prostriedkov na MHD I keď uvedená spoločnosť tú MHD spolufinancuje.
                            • Re: super 28.06.2012 | 10:07
                              Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
                              Neviem odkiaľ berieš to že so tie šmejdy nedržal v ruke? Tá nevraživosť k týmto výrobkom vychádza na 50% práve z toho, že som s nimi do styku musel prichádzať.
                              Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                              • Re: super 28.06.2012 | 11:03
                                WlaSaTy   Návštevník
                                Vychádzam z tho, že si priznal vyskúšanie iba warez verzie MAC OS X na počítači, na ktorom to logicky nemohlo poriadne fungovať. A odmietol si sa hrať s inými výrobkami kôli politike firmy Apple ktorá je identická s politikou firmy Google. Na také niečo sa nedá zabdnúť. Apple totižto používa nielen modifikovaný UEFI ale aj modifikovaný CPU. Takže tvoje priznané skúsenosti neboli o produkte Apple, ale o subjektívnom pocite z okliešteného systému ktorý musel byť z oboch dôvodov negatívny. Takže bol nielen zaujatý, odsúdený na neúspech ale aj nebol o produkte.

                                Som zvedavý, či Ťa napadne argumentovať tým, že Ti niekto na lavičke v parku na chvíľu požičal nejaký výrobok. A ty si nebol oboznámený s vlastnosťami UI a tak Ti vadilo že to má tlačítko v inom rohu. Rovnako si sa prejavoval aj keď prišlo Gnome 3 s novým rozhraním.
                                • Re: super 28.06.2012 | 12:28
                                  Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
                                  Warez je moje druhé meno, LOL.

                                  Oklieštenosť je predsa killer feature všetkých výrobkov Apple a o nespolupráci s Linuxom nehovoriac.
                                  Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                                  • Re: super 28.06.2012 | 14:03
                                    WlaSaTy   Návštevník
                                    Presne táto tvoja reakcia sa dala očakávať.

                                    Warez verzia MAC OS X je oklieštená o časti systému ktoré sú závislé na rozšíreniach CPU a UEFI. Ale, to je jedno. Presne toto mi pripomína jednu múdrosť od francúzkeho filozofa menom Denis Diderot. Až na to, že ja sa nemám čoho báť.
                                    • Re: super 28.06.2012 | 14:45
                                      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
                                      Nebyť toho že tu v pravideľných intervaloch Warez spomínaš, tak by som aj zabudol že existuje, ale to si asi nepochopil z tej mojej poznámky.
                                      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                                      • Re: super 28.06.2012 | 15:49
                                        Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
                                        Ahoj, Mário.

                                        Pekná zábava, ako to tu aj nazval náš čitateľ " Touareq " .
                                        Ďalší obľubený výraz je VIRAL sem Viral tam ...

                                        :-)

                                        G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
                                        • Re: super 28.06.2012 | 19:09
                                          Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
                                          Diskusiu som pozeral a zrovna tento výraz nemám rád :)
                                          Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                                      • Re: super 28.06.2012 | 16:13
                                        WlaSaTy   Návštevník
                                        To zabúdanie chápem už dlhšiu dobu. Nechcelo sa mi prehľadávať celé fórum, ale skús potvrdiť že Tebou odporúčaný hackintoh nie je warez. Tých názorov typu na warez si nespomínam lebo neuznávam duševné vlastníctvo som od Teba videl dosť. Na to sa nedá zabudnúť. A neboj sa, je toho viacej, predsa len človek čo tvrdí že povinnosti má iba Apple, a aj to nad rámec zmluvy sa dá ťažko zabudnúť. To je tvrdá diskriminácia hraničiaca s rasizmom. A v tom si preborník.

                                        A ak máš problém s pamäťou, tak skús papať rybičky. Obsahujú omega-3 mastné kyseliny.

                                        Znovu sa mi potvrdil dôvod, že sa tu zdravého rozumi človek nedopátra. Jednostranný pohľad čo tu kraľuje je naozaj úchvatný. Uchvátil tu už veľa ľudí.
                                        • Re: super 28.06.2012 | 17:28
                                          Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
                                          Tak toto si uviedol veľmi dobrý príklad toho ako testovanie v konečnom dvôsledku zarobí tým closed vývojárom prachy, keď sa nad tým zamyslíš, prídeš na to.

                                          Škoda že máš problémy s pamäťou, pretože uznávam ochranu duševného vlastníctva rovnako ako ty, na tom sme sa vždy zhodli, takže hop, cup po tie rybičky.
                                          Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                                          • Re: super 28.06.2012 | 17:48
                                            WlaSaTy   Návštevník
                                            Pokiaľ si ctíš duševné vlastníctvo, tak nemôžeš odporúčať jeho porušovanie. To si však učinil, a tak si nemôžeš ctiť duševné vlastníctvo. Bez ohľadu na to, čo o tom bez tých rybičiek tvrdíš. Selektívna slepota Ťa naozaj neopustila.

                                            Takže si daj kávu, trochu zacvič a k tomu si choď do špajze po rybyčky.
                                            • Re: super 28.06.2012 | 19:24
                                              Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
                                              Príklad MS ktorý zarobil práve na koľujúcich disketách obrovské miliardy. Ono potom do firmy si to každý kúpi legálne, stačí ho nalákať na nezabezpečený produkt, tak vznikol aj shareware na ktorom niektoré firmy zarobili ťažké milióny dolars. Je veľký rozdieľ si niečo vyskúšať, či by sa mi to zapáčilo a medzi cieleným bohapustým kradnutím.

                                              Keď som nastupoval do prvej poriadnej práce, nemusel som si zrovna sťahovať ohackovaný softvér, ale to čo bolo v životopise tiež nebola tak úplne pravda, ale zmákol som to tak, že mi radil kámoš čo a ako. K Macku sa určite na škole len tak niekto nedostane, tak zrovna križovanie mi neprišlo fér.

                                              Ja by som ti dal aj za pravdu, ale nemám v čom, nemám z tých treníc ani dobrý pocit, viac sa mi uľavý keď niekomu pomôžem, tak to budem musieť napraviť inde.
                                              Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                                              • Re: super 28.06.2012 | 21:19
                                                WlaSaTy   Návštevník
                                                Toto je ďalší príklad toho, na čom sme sa nezhodli. Odhliadnúc od toho, že Ti došli argumenty a radšej meníš tému. Z Apple na tvoju druhú srdcovku zvanú Microsoft.

                                                Inak, ak licencia produktu neumožňuje prácu s ním, I keď len na krátky čas a za účelom vyskúšania si funkcionality, tak sa jedná o bohapustú krádež.

                                                To s tým podvodom v životopise si si mohol nehať pre seba. V dnešnej dobe sa personálne agentúry už zaoberajú aj sledovaním chovania uchádzačov o prácu. Ale, až keď človek prekročí hranicu priemerného platu.

                                                Jediná vec, na ktorej by sme sa mohli zhodnúť, je že tieto trenice kde sa Linuxáci snažia útočiť na produkt inej firmy, bez toho aby ho reálne mohli posúdiť sú nedôstojné. Jedná sa o identické chovanie ako keď Windowsáci útočili na Linuxákov a tiež nevyskúšali tie produkty.

                                                Žiaľ, vzhľadom na súčasnú dobu nemôžem vyjadriť súhlas. Odchovanci FB by si to mohli premietnúť do tlačítka Like a vysvetliť že súhlasím s správičkou a aj diskutérmi.

                                                A preto tak ako na začiatku, tak aj teraz a znovu vznášam odpor voči jednostrannej zaujatosti a voči posudzovaniu vecí ktoré recenzenti nepoznajú.

                                                Navyše ak sa jedná o veci ktoré s týmto portálom majú spoločné jedno celé nič.
                                                • Re: super 29.06.2012 | 19:21
                                                  Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
                                                  Nemením tému len prirovnávam, ale to je vlastne jedno v tomto dual monológu.
                                                  Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                                                  • Re: super 29.06.2012 | 20:10
                                                    WlaSaTy   Návštevník
                                                    A presne o to išlo v správičke ktorá prezentovala glosu plnú nepodložených dohadov ako jediný názor ktorý je treba bez odporu prijať ako sviatosť oltárnu.

                                                    Pýtať sa, že odkiaľ by mohol mať fabulátor informácie o strategickom smerovaní korporácií je zbytočné. Skrátka, Google translator nepreloží logiku veci. Na to je treba použiť niečo iné. A pondeľníky na preklenutie hluchého miesta v publikovaní majú aj v NYT.

                                                    Škoda, že tých nepodložených dohadov bolo až moc.
                                                  • Re: super 30.06.2012 | 00:55
                                                    Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
                                                    Ahoj Mário.
                                                    Pozri si (koho to zaujíma, nech si tiež prečíta), aké typy ľudí podľa zistenia v prieskumoch používajú Apple zariadenia. Nájdeš veľmi zaujímavú Apple demografiu pre ich zariadenia. To len pre doplnenie dual-monológu ....

                                                    :-)
                                                    edo
                                                    G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
                                                    • Re: super 30.06.2012 | 01:25
                                                      WlaSaTy   Návštevník
                                                      Áno, správne. V tom linku čo si sem teraz dal potvrdzuješ existenciu ľudí ktorí sú ochotní zaplatiť primeranú cenu za komfort ktorý im vyhovuje.

                                                      Viem, že si to neuvedomuješ, ale to je bežná ľudská vlastnosť. Ak by nebola, tak napíklad Ty nemáš strechu nad hlavou. Tá strecha nad hlavou Ti poskytuje komfort a stála Ťa prostriedky vo výške ktorú si bol do toho ochotný akceptovať.

                                                      Teba musí niečo veľmi trápiť že musíš odsudzovať ľudí za to že sa chovajú rovnako ako Ty. Nerozmýšľal si náhodou nad odbornou pomocou?
                                                      • Re: super 30.06.2012 | 03:01
                                                        Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
                                                        Prepáč WlaSaTy, ale neustále obviňovania z duševných chorôb druhých a obhajovania closed source, ulisákov atď. neviem kto je na doktora, to fakt myslím v dobrom.
                                                        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                                                        • Re: super 30.06.2012 | 10:16
                                                          WlaSaTy   Návštevník
                                                          Prvý problém je v tom, že sa na linuxovom portáli začalo vyskytovať menej informácii o Linuxe ako o closed source.

                                                          Druhý problém je v tom, že sa tu začali vyskytovať správy ktoré sú štvavé proti konkurencii.

                                                          Tretí problém je v tom, že sa tu začali vyskytovať správy, ktoré prezentujú dohady ako jedinú existujúcu pravdu.

                                                          Štvrtý problém je v tom, že jedna firma ktorá koná v rozsahu platnej legislatívy je diabol. Iná firma, ktorá koná to isté je stelesnenie dobra.

                                                          Piaty problém je, že keď tu na to niekto poukáže, tak ho vyváľajú v dechte a posypú perím.

                                                          Áno, možno máš pravdu. Snažil som sa poukázať na to, že štvavé informácie ktoré ukazujú že Linuxáci nemajú rovnaký meter na konkurenciu a nezaujíma ich objektivita sú zlo, ktoré odradzuje bežných užívateľov od tohoto portálu. Ale, na druhú stranu. Priťahuje existencie ktoré sa vyžívajú v nenávisti.

                                                          Tak schváľne. Skús sa pozrieť ako tu ubudli otázky a kto sa snažil o odpovede.

                                                          Z môjho pohľadu som urobil chybu že som sa vôbec snažil poukázať na vrcholne neprofesionálne a nevhodné chovanie. Za tie mesiace sa to nezmenilo. Sledujem to už dosť dlho a ten úbytok užívateľov začal byť po tom, ako sa tu začali množiť zaujaté správy. A podľa počtu vidím, že tento portál už zomrel. Len je večná škoda, že takto nedôstojne.
                                                          • Re: super 30.06.2012 | 14:46
                                                            Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
                                                            Zbytočne to dramatizuješ, Linux si dnes hocikto nainštaluje na pár klikov a veľakrát nič nerieši, tak je tu otupno :) MS a Apple si za roky svojim prístupom získalo dosť silnú opozíciu, tak si tu občas do nich niekto kopne a ver mi veľa krát len tak zo žartu.
                                                            Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                                                            • Re: super 30.06.2012 | 15:04
                                                              WlaSaTy   Návštevník
                                                              Áno. Linux sa dá nainštalovať, ale problémy s ním ajtak sú. Hľavne kôli ozavretým riešeniam ktoré do ňeho chcú užívateľia. Teraz neviem, či tie správy mali byť moderným spôsobom prilákania ľudí, tak moderným ako je Rytmus aj s jeho spôsobom vyjadrovania. Ale, je mi to jedno.

                                                              Vidím, že sa tu už dávo nič nemení. Odpovede na príspevky sú, tak ako som už smutne neraz skonštatoval, iba prvým linkom z google bez ohľadu na to či to s témou súvisí. Alebo poskytnutím zastaranej príručky ktorá nekorešponduje zo skutočnosťou. Alebo, dokonca návodom ako obísť limitáciu closed source systému a zlikvidovať Linux na disku.

                                                              A tak isto mi je jedno, že sa tu bezdôvodne rozoberajú firmy ktoré využívajú legislatívu vo svoj prospech. Pričom len konkurencia je za takéto legálne chovanie roznášaná na kopytách, a nevhodná legislatíva je nehávaná bez povšimnutia.

                                                              Ozaj mi je už srdečne jedno, že sa tu prejavuje slepá zaujatosť a neustále podpichovanie voči konkurencii, bez ohľadu na zameranie tohoto portálu.

                                                              Asi som zo starej školy, keď sa ohradím voči takémuto chovaniu. A to nie je moderné. Ale, nepovažujem to za žart. Ani legislatíva to za žart nepovažuje. A ak je pre Teba a ostatných žartom zaujatosť a ohováranie úspešnejších, a nazývanie spokojných užívateľov zvieratami, tak s Tebou nesúhlasím. A nemám to dôvod zľahčovať.

                                                              • Re: super 30.06.2012 | 16:37
                                                                Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
                                                                Teba a ostatných žartom zaujatosť a ohováranie úspešnejších...
                                                                Toto je hádam žart.
                                                                Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                                                                • Re: super 01.07.2012 | 14:28
                                                                  WlaSaTy   Návštevník
                                                                  Nie, nebol. To bolo smutné konštatovanie.
                                                                  • Re: super 01.07.2012 | 19:22
                                                                    Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
                                                                    Mám Apple som úspešný, nemám som chodák, tak to je fakt smutné konštatovanie.
                                                                    Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                                                                    • Re: super 01.07.2012 | 22:01
                                                                      WlaSaTy   Návštevník
                                                                      Netrápi ma čo nemám, som úspešný.

                                                                      Trápi ma čo nemám, a ohováram to, som chudák.

                                                                      Tak to je fakt smutná pravda.
                                                                      • Re: super 02.07.2012 | 01:06
                                                                        Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
                                                                        S týmto súhlasím.
                                                                        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                                                                        • Re: super 02.07.2012 | 01:53
                                                                          WlaSaTy   Návštevník
                                                                          Som zvedavý koľko bude trvať, kým sa tu zonva objaví recenzia produktu nesúvsiaceho so zameraním tohoto portálu ktorý recenzent ani nevyskúšal. A koľkí ľudia budú v prislúchajúcej diskusii klamať o produkte ktorí nevideli a koľkí z nich budú hovoriť o ľuďoch z konkurenčného tábora ako o zvieratách.

                                                                          Aspoň sa tu upresnia štatistiky ľudí, čo nie sú vyrovnaní, a majú nejaký psychický problém.
                                                                          • Re: super 02.07.2012 | 10:05
                                                                            Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
                                                                            Prirovnávanie k zvieratám pochádza ešte z dávnej doby, Ezop ... a kto si dobrovoľne nechá šiahať na slobodu, tak to označenie pekne sedí. Je pravda, že to tu netreba rozpytvávať.
                                                                            Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                                                                            • Re: super 02.07.2012 | 15:18
                                                                              WlaSaTy   Návštevník
                                                                              Ezop používal prirovnanie ku zvieratám na vyjadrenie kritiky. To sa v spojení s produktom ktorý nepatrí na tento portál zas zamotáva do toho istého.

                                                                              Takže áno, naozaj to sem nepatrí.
      • Re: super 25.06.2012 | 22:10
        Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
        Ahoj.

        Určite si to kúpia od Slovenska, a možno od niekoho iného ....
        Je zarážajúce (a poučné zároveň), ako sa zabezpečuje kontinuita výroby podľa Apple. A možno si raz aj zakúpia plantáže kaučukovníkov, aby mohli naťahovať prezervatívy na hlavy takýchto típkov ...
        :-)
        G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
        • Re: super 25.06.2012 | 23:59
          WlaSaTy   Návštevník
          Aspoň bude o čom písať na linuxovom portáli, keď už informácie zo sveta Linuxu pomaly blednú. Kto vie prečo?

          Inak, máš dobrú štatistiku v pokrytí OS.
        • Re: super 26.06.2012 | 18:49
          Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
          aby mohli naťahovať prezervatívy na hlavy takýchto típkov
          Hádam ovce :)
          Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
          • Re: super 26.06.2012 | 20:20
            Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
            :-)
            G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."