Apple uviedlo na súde, že ponúkne vrátenie peňazí sklamaným austrálskym zákazníkom kupujúcim iPad 3

02.04.2012 | 20:55 | dodoedo | Novinky

Apple uviedlo na súde, že ponúkne vrátenie peňazí sklamaným austrálskym zákazníkom kupujúcim iPad 3, ktorí sa domnievajú, že boli uvedení do omylu jeho nedostatkom v 4G pripojení, hoci reklama na iPad 3 tvrdila opak. Očakávame, čo sa bude diať v Európe, kde bola tá istá reklama na vlastnosti iPad 3. Update správy: Austrálsky advokát zastupujúci ACCC - Colin Golvan SC povedal, že Apple bolo varované ešte skôr, než prístroj išiel do predaja, že je to reklama zavádzajúca, ale napriek tomu pokračovala!

    • 4G na Slovensku 03.04.2012 | 22:03
      WlaSaTy   Návštevník
      Je obdivuhodné tvrdiť že iPhone akejkoľvek generácie sa nedokáže prihlásiť do 4G siete. Pamätá si ešte niekto reklamy na 4G ktoré tlačil do lebiek ovčanov Eurotel, teda T-Mobile známy aj ako Telecom? Bolo to myslím niekedy okolo roku 2006. Takže, do slovenskej 4G siete sa v pohode iPhone prihlási.

      Edo,
      Keď už niečo píšeš, tak sa prosím Ťa trošku oboznám s tématikou. Apple prejavil ochotu finančnej kompenzácie. Telecom, ktorý roky predával inú službu ako fakturoval túto ochotu neprejavil. Takže to znova vyznieva ako hrubé osočovanie (4410).
      • Re: 4G na Slovensku 04.04.2012 | 11:53
        Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
        Počúvaj Peter.

        Čudujem sa ti, že sa opäť unúvaš podjebávať niečo, čo sa nazýva písanie Správičiek na Linuxos.sk. Nerozumiem, čo tým vlastne sleduješ, keďže poznám tvoj pracovný kolektív a ľudí okolo neho, už nemám prakticky žiadnu ochotu neustále ti tolerovať zosmiešnovanie a urážky mojej/našej práce (písanie Správ) na linuxos.sk.
        Kedže som si všimol, že nepriamo dávaš príklady a popudy iným, čo to čítajú stačí fakt málo (recesia) a dostaneš ma do problémov možno aj preto že som na Slovensku.

        Kedysi som ti navrhol, pamätáš(?), aby si písal tiež informačné správy z okolia tvojich technológií, mohlo to byť zaujímavé, ale ty si sa na to Peter, vysral a nenapísal si ANI JEDNU správu alebo informáciu na linuxos.sk. Aj to dokresľuje tvoj duševný rozvoj. A snaha donútiť nováčikov na Fóre, aby sa niečo podučili (čo som si explicitne cenil a aj som to napísal iným havkáčom) sa už dávno zvrhla na akési "streamy" vzájomne nekonzistentných viet, podobných tomu, ako keby niekto začal spomínať na budovanie socíku a VÚ 060 ...

        ... nechce sa mi fakt veriť, že zostane po tebe už asi iba ta jedna IP-adresa načmáraná na bratislavské ploty.

        *****************************************
        A pre ostatných geniálnych jedincov, ktorí sa tu chodia sem-tam vygrcať na autora Správičiek : Napíšte radšej nejakú tú informačnú správu aj vy, za mna a pre ostatných k úžitku.
        G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
        • Re: 4G na Slovensku 04.04.2012 | 20:42
          WlaSaTy   Návštevník
          Pokiaľ je podľa Teba to že poukážem na výslovnú nepravdu, alebo na to že sa jednostranne sústreďuješ v ohováraní na jednu firmu za zosmiešňovanie, tak je to len Tvoj problém. Ak má pozitívne zaujme správička, tak ju pochválim. Ak má nezaujme, tak na ňu nereagujem. A ak je plná nepodložených negatív, alebo jednostranne diskriminuje jednu spoločnosť, tak pochopiteľne zareagujem tiež.

          Ohľadne tvojho návrhu na písanie správičiek. V čase keď ten návrh padol bolo potrebné byť registrovaný aby som mohol pridať správičku. Nakoľko sa ja kôli Tebe registrovať nebudem, tak bolo Tvoj návrh technicky nemožné prijať. To, len aby si nezabudol aj keď to už dávno vieš.

          PS: to s tou IP adresou na plote chápeš len Ty. Tak buď na to hrdý

          Mimochodom. Keď si už spomenul recesiu. Nemyslíš že by tá správa vyznela inak keby si napísal že iPhone sa dokáže prihlásiť do jedinej a to slovenskej 4g siete? Či je to tým, že slovenský protimonopolný úrad aj s SOI nezakročili vo veci nedodržania zmluvy a uvedenia zákazníka v omyl zo strany T-Mobile alebo holubičou povahou Slovákov nevedno. Ale, jedno je isté. Apple po dôkaznom konaní poskytol kompenzácie zákazníkom a zmenil obchodné meno produktu. A T-Mobile sa akurát tak znova premenoval.
          • Re: 05.04.2012 | 11:59
            Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
            Teraz k veci, Peter.
            Vcera sa mi ozvala jedna osoba a k mojmu uzasu mi vysvetlila, PRECO sa takto spravas. Je mi to luto ...
            Tvoje poznamky povazujem odteraz za irelevantne ku linuxos.sk a Spravickam tuna. Opat ti priatelsky navrhujem pisat info spravy tunaky, upozornujem ta ze sa mylis, spravu mozes napisat bez toho, aby si sa vobec registroval, je to presne to iste, ako ked napises komentar a vyplnujes iba kontrolny sucet. Uvaz to v klude a neser na to, viem ze to dokazes ...

            Chcem ti este navrhnut, ci by si nemohol byt k otazkam novacikov ustretovejsi a pisat bez zbytocneho balastu, ktoremu nerozumeju.
            G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
            • Re: 05.04.2012 | 13:19
              WlaSaTy   Návštevník
              Vzhľadom na to, že mne tá osoba nevysvetlila čo je na mojom poukazovaní voči zaujatosti a nepravdivým údajom v správičkách, tak nemám dôvod uvažovať nad tým, že by tá chyba bola na mojej strane. Ak má na mňa niečo, môže ma kontaktovať. Pred časom si spomínal, že vieš o mne všetko. Tak mu daj na mňa kontakt.

              Ohľadne správičiek, tak doteraz nemám možnosť nejakú pridať. Takže Ťa poprosím, nezavádzaj nepravdivými údajmi. A ak si pletieš pridanie správičky s pridaním otázky do fóra, tak fórum slúži na iné veci.

              Ohľadne odpovedí na otázky nováčikov. Môžeš mi prosím Ťa potvrdiť či preferuješ v odpovedi obšírnejšie objasnenie stavu a žiadosť o dodanie informácií potrebných k vyriešeniu ich problému, alebo či preferuješ jednoduché vypísanie krokov jeden za druhým? Ja len že keby bolo možné na akýkoľvek nejasný problém bez bližšej špecifikácie aplikovať zopár krokov, tak to tvorca danej distribúcie rovno zapracuje do automatického systému opráv a tým pádom sa tie problémy nevyskytnú a uvedený typ otázok sa tým pádom neotvorí ani tu a ani inde.
              • Re: debata 05.04.2012 | 17:53
                Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
                Peter, poprosím ta presunúť túto debatu na iné úrovne a zbytočne tu nezaťažovať ostatných neznalých vecí, a tých ktorých to nezaujíma. Kontakt na mňa nájdeš v mojom "nick" dodoedo, pričom sa možeme dohodnúť o napísaní tvojej prvej Správičky, viem, začiatky sú ťažké ...
                :-)
                Týmto to považujem za uzavreté.
                G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
                • Re: debata 05.04.2012 | 18:16
                  WlaSaTy   Návštevník
                  Ja Ti nerozumiem. Ty si si to po sebe prečítal? Staviaš sa do pozície ukrivdeného a nikto nevie prečo. Snažil som sa Ti tie chyby yvsvetliť, ale nevnímaš to. Radšej sa snažíš hodiť chybu na niekoho iného. Bez dôkazov a argumentov.

                  Takže to považujem aj ja za uzavreté. Nie vybavené, ale uzavreté odmietaním dialógu z Tvojej strany. A ja osobne kontakt na Teba nepotrebujem. Ak chceš niečo prejednať, tak potvrď Tvoje slová že o mne vieš všetko a kontaktuj ma.
                  • Re: debata 05.04.2012 | 18:19
                    Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
                    Poprosim ta este raz, napísal som to hore-vyššie dost jasne, kontakt najdes v mojom nick.

                    Howg.
                    G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
                    • Re: debata 05.04.2012 | 20:06
                      WlaSaTy   Návštevník
                      Keď vynechám tie nepravdy, tak mi uniká dôvod prečo by som mal kontaktovať ja Teba. Tvoja požiadavka nedostane opakovaním dôvod, iba čo vyzneje infantilne.

                      Tomu nasvedčuje aj tvoje oznámenie o ukončení diskusie ktorú Ty zbytočne otváraš. Naozaj sa nemá zmysel takýmto spôsobom baviť. Dialóg je založený na obojstrannej diskusii a nie je jednostranný.