Apple vs. Samsung - zaujimavý vývoj

15.10.2011 | 17:04 | Samuel BWPOW Kupka | Novinky

Počas súdnoho sporu medzi spoločnosťami Apple a Samsung v USA sa stala veľmi kuriózna situácia. Hlavná obhajkyňa Samsungu nedokázala na vzdialenosť približne troch metrov rozoznať iPad2 od Galaxy Tabu 10.1. Viac informácií nájdete na stránke Reuters, prípadne v našom jazyku na DSL.sk. Ak náhodou nesledujete tento spor, ide o žalobu z dôvodu nepovoleného použitia patentovaného dizajnu. Prehľadné porovnanie produktov oboch dotknutých strán nájdete v trojčlánku na peanutbuttereggdirt.com: 1. Hardware design, 2. Interface icons, 3. Package design

    • uhm 15.10.2011 | 18:42
      Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
      ako pozeram, "skopirovanych" bolo hodne veci :) nie vsetko a niektore "patenty" (hlavne farbicky, koliesko a pod.) su fakt na hlavu. neviem, co si o tom mysliet.
      • Re: uhm 15.10.2011 | 20:11
        Avatar Samuel BWPOW Kupka Almalinux, OpenWRT  Používateľ
        To je pravda. Akoze, su veci, ktore su naozaj bezne a tie by sa nemali dat patentovat. Na druhu stranu, v tomto konkretnom spore sa musim priklonit na stranu Apple, lebo ked sa na to clovek pozrie, tak ide fakt o brutalne osmahnutie vsetkeho, od obalu az po dizajn zariadeni. Tie farbicky a ikonky len dotvaraju celu tu mozajku.
        Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity
        • Re: uhm 15.10.2011 | 20:24
          cezz   Návštevník
          No neviem.. Ja to stale beriem tak, ze skus si zobrat dva podobne "dumphones" a na 3 metre ich tiez obcas rozoznas dost tazko. Pozri si hlavne menu na takych telefonoch - ako vajce vajcu. Zaloby ziadne.
          • Re: uhm 15.10.2011 | 20:36
            Avatar Samuel BWPOW Kupka Almalinux, OpenWRT  Používateľ
            Pravdepodobne si ten dizajn nikto nepatentoval. Mna osobne ale taketo vykradacky aj osobne stvu. Napriklad minule som isiel po meste vidim stanok fornetti, tak som sa potesil, ze si pochutnam. Pridem k okienku a pytam, ze pizzove. A teta, ze take nepredavame. Pozriem sa blizsie a to neboli fornetti, ale nejaka somarina, pricom styl dizajnu, od loga, "vyzdoby" a celkovej koncepcie bol jasne inspirovany nimi. Toto je podla mna podobny pripad. Niekto vytvori nieco uspesne a niekto iny zacne na jeho uspechu parazitovat tym sposobom, ze v podstate klame zakaznikov. A je jedno, ci ide o tuto fornetti look-alike, abibas, nyke alebo samsung. Proste, sam softverove patenty neuznavam, ale toto je nieco ine. V tomto pripade som teda na strane Apple. Ale aj tak moj najblizsi smartphone bude pravdepodobne HTC :)
            Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity
    • Kopírovanie 15.10.2011 | 21:22
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
      A keby ešte chytila do zubov ten pad z roku 1968, tak by ho tiež nerozpoznala, to sú len také veselé historky z bulváru. Mňa by tiež naštvalo, keby som chcel zarábať na uzatvorených riešeniach a niekto by to kopíroval, ale máme tu voľbu, Open Hardware, Open Software a nikomu to nepovedzte, pravidelne kradnem zdrojáky z kernel.org a debian.org. Keby len kradnem ja ich kopírujem a rozdávam ďalej.
      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • Re: Kopírovanie a relevantnosť .... 15.10.2011 | 21:43
        Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
        Ahoj.
        Ešte pridám, že keby ich len chytila do zubov .... Keby ich totiž obidva (zariadenia) hodila do ksichtu tomu sudcovi, tak by určite ani zo vzdialenosti niekoľkých centimerov nedokázala z poranení, ktoré nastali na ksichte toho sudcu identifikovať ktoré je ktoréa tak ich rozoznať ..... kuriózne, pravda ?!

        BTW,
        bulvár a Reuters ???
        G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."