Boli hacknuté U.S. vládne satelity

31.10.2011 | 12:26 | dodoedo | Novinky

Pravdepodobne čínski vojenskí hackeri kompromitovali v rokoch 2007-2008, cez pozemnú riadiacu základňu satelitov v Nórsku dva U.S. vládne satelity - Landsat-7 a Terra AM-1. Takáto kompromitácia systémov satelitu môže mať za následok zničenie satelitov, vedomé odklonenie z obežnej dráhy alebo iné "lahôdky", ktorých následky môžu byť katastrofálne pre obyvateľstvo. Aj keď priama účasť ľudovej Číny nemôže byť potvrdená s istotou, zapadá to do ich scenára spustenia otvorenej vojny prvotným vyradením satelitnej kapitalistickej siete.

    • invázia 31.10.2011 | 19:29
      WlaSaTy   Návštevník
      V amerike vysychajú ropné náleziská, a tak si USA poistila náleziská na blízkom východe. V amerike nastala finančná kríza a Čína sa kôlivá tomu začala zbavovať dolárových rezerv. Čo spája obidva tieto problémy? Opakované a nepodložené tvrdenia o triednom nepriateľovi ktoré nahrávajú záujmom časti jedného kontinentu.

      Som zvedavý či bude agresor aj v tomto prípade vyžadovať po chudobnom Slovensku aby sme sa na tom podieľali bez protihodnoty a tým pádom sponzorovali agresora. Príprava na agresiu začala ešte pred tým, ako Čína začala investovať do slovenských dialníc. A tá upútavka na ďalšiu vojnu sa z každým nepodloženým obvinením stupňuje.

      Keby boli tie satelity kompromitované nevratne, tak ich ukončia. Keby bola kompromitácia vratná, tak to vyšetria a vydajú jednoznačné stanovisko. No, a odkazovaný článok bol v jednoznačne neurčitom vzduchu. A samozrejme znova potvrdil Čínu ako triedneho nepriateľa.
      • Re: invázia 31.10.2011 | 21:53
        Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
        By som doplnil, čo sa týka informácií od vojenských organizácií, tam sa pravdu nikdy nedozvieš.
        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
        • Re: invázia 01.11.2011 | 11:37
          WlaSaTy   Návštevník
          Myslíš tú, kde nám predstavenstvo NATO, teda defacto krajna ktorú za Chruščova vyhodili z OSN, nám odkázala že málo zbrojíme? Otázka načo je zbytočná.
      • Re: invázia 01.11.2011 | 09:58
        Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
        Sme veľmi malí machri a páni na to, aby sa dali robiť až takéto rozsiahle súdy o zámeroch superveľmoci a.k.a. USA a preľudnenej obrovskej ázijskej krajiny a.k.a. Čína. Môžeme sa pohybovať len v rovine formálných vyhlásení oboch krajín, kde je faktom, že Čína stále "bojuje" / :-) čo mi to len pripomína??! / proti svetovému kapitalizmu, a chce ho zničiť pod vedením svojej brilantnej Komunistickej strany ČLR. Pretože USA+EU (Slovensko)+Rusko sú bohužiaľ kapitalisti tak preto už len logicky sa musím ako Slovák obávať Čínanov a nie ich ochraňovať a nadávať na USA, lebo takto nadávam na kapitalistické princípy, ktoré sme v 1989 prijali, alebo NIE !? Asi áno, nepoznám tretiu cestu .... :-(
        **********************************************************************************************
        Nesmie sa preceňovať (aj keď sa jedná o šlachetnú myšlienku mieru a non-war) vyspelosť družicových (nevojenských) technológií a ich tkzv. inertnosť voči zásahom zvonku alebo cez povely riad. strediska. Lebo keď to nejaký (ázijský) ideologický buzerant s informatickým vzdelaním, ktoré má mimochodom povahu buržoáznej kapitalistickej pavedy poserie, a niečo vážne sa stane ....
        G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
        • Re: invázia 01.11.2011 | 11:54
          WlaSaTy   Návštevník
          Pokiaľ bezvýhradne akceptuješ jednostranné vyjadrenia, tak sa dá pochopiť že sa bojíš Číny. A nezabudni sa vyhýbať diaľniciam. Asi uhádneš prečo.

          Mimochodom. Zaujímalo by ma, čo rozumieš pod pojmom citujem: ideologický buzerant. V Číne je totižto vyspelejší kapitalizmus ako na Slovensku.

          PS: už sa to dávno posralo. V amerike nie je dobrý prezident ktorý nevyhral vojnu. Posralo sa to vtedy, keď sa im rozpadol rovnocenný súper. Ale, rýpanie do Číny je staršie. Kto to robil ten výskum s práškovaním spórami sneti slezinnej z lietadiel nad Čínou? Teraz sa tá choroba predstavuje ako antrax.