Nezmyselné rozhodnutie súdu štátu Texas v patentovom spore

23.04.2011 | 23:05 | dodoedo | Novinky

Patentový systém v U.S.A. je chorý. Svedčí o tom aj čerstvé rozhodnutie súdnej poroty v štáte Texas, ktorá rozhodla proti spoločnosti Google v procese, ktorý údajne viní Google a iných z ich používania open-source Linux kódu, pričom tento kód porušuje U.S. Patent 5.893.120. Jedná sa o patent typickej "patent-troll" spoločnosti Bedrock Computer Technologies sídliacej v oblasti východného Texasu, ktorý je známou liahňou takýchto spoločností. Pikoškou na celej tejto neskutočnej veci je to, že zakladateľ a majiteľ patent-troll spoločnosti Bedrock Computer Technologies je známy právnik David Garrod, ktorý je aktívnym prispievateľom k úsiliu americkej patentovej reformy. Garrod vedie iniciatívu proti falošným značeniam patentov v spolupráci s PubPat, neziskovou organizáciu, ktorá bola založená v roku 2003 na boj proti zneužívaniu patentového systému (!). Tento precedens v podobe rozhodnutia súdnej poroty by mohol mať veľké dôsledky na iné spoločnosti - používajúce Linux technológie včítane ďalších open-source systémov. Vo verdikte, vydanom minulý týždeň, sa porota rozhodla, že Google by malo zaplatiť spoločnosti Bedrock Computer Technologies 5 miliónov amerických dolárov za porušenie patentu.

    • Nezmyselné rozhodnutie súdu štátu Texas v patentovom spore 26.04.2011 | 17:45
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
      Nechce sa mi hľadať zdroj, ale podľa toho čo som čítal, tak Google na rozhodnutie súdu reagoval tak, že v boji za právo bude ďalej pokračovať. Inak išlo len o nejakú jednu knižnicu, ktorú by stačilo prepísať, ale to by nesplnilo účel, pretože proti patentovým trollom treba bojovať.
      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • Re: Nezmyselné rozhodnutie súdu štátu Texas v patentovom spore 26.04.2011 | 19:43
        Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
        Nedá sa nič robiť ale Google sa mne osobne stáva čoraz sympatickejší a osobnejší ...

        Reakcie veľkých firiem (a.k.a. Google) sú unifikovanou reakciou právnikov, firmu zastupujúcich, potiaľ k momentálnej reakcii Google ... je taká. aká je.

        :-)

        Firemný patentový troll je chorý úkaz, charakterizujúci dnešný rozpadajúci sa fakerský svet, niečo naozaj parazitujúce na vyspelom kapitalizme a jeho slobodných princípoch, tu pomôže IBA dôsledná reforma patentového systému a nie nadávky na kapitalizmus ako taký ...


        G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
        • Re: Nezmyselné rozhodnutie súdu štátu Texas v patentovom spore 27.04.2011 | 13:24
          Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
          Na slobode je malá chybička, keď sa najde hajzlík, tak ju hneď zneužije. Čo sa týka Googla, tak ten vsadil na Linux, za čo má rovnako aj moje sympatie. Posielajú aj patche do jadra, pred nedávnom práve riešili regresie na superpočítačoch, kvôli ktorým si musia piecť vlastné jadrá a radi by to pretlačili do mainline, aby sa im o to starali iný, je to predsa pohodlnejšie :) Google je aj odporcom softvérových patentov, paradoxne spolu z Oracle, s ktorým sa súdili. Ako Oracle prehlásil, práve na tom chceli ukázať nezmyselnosť softvérových patentov.
          Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org