Nie, nie, Apple vôbec nedobieha Google Android na smartphónoch

21.01.2012 | 21:17 | dodoedo | Novinky

Nie, nie, Apple vôbec nedobieha Google Android na smartphónoch. Skutočný stav veci je pekne opísaný v zdroji správy na blogs.computerworld.com.

    • Apple 22.01.2012 | 00:26
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
      Podľa porekadla vrana k vrane sadá, čo poznám ľudí ktorí majú iŠmejdy sa im rovnajú charakterom.
      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
    • nezaujimave cisla 22.01.2012 | 01:19
      Avatar Samuel BWPOW Kupka Almalinux, OpenWRT  Používateľ
      Aj v mojej domacnosti je prevaha androidov nad iOS zariadeniami. Ale vsetky lezia vypnute. Dva tablety a jeden telefon niekde zahrabane, ktore zapnem, len ak potrebujem odskusat nejaku svoju aplikaciu. Cize to su dokopy 3 androidy. Dalej mam iphone, ktory tiez pouzivam len na testovanie aplikacii a na pocuvanie hudby v posilke, inak je tiez vypnuty. A potom este iPad, ktory vsak pouzivam denne. Takze pomer zariadeni je 3:2 v prospech androidu, ale pomer skutocneho vyuzivania je mozno 1:1000 v prospech iOS.

      Ako dalsi priklad uvediem jednu firmu, pre ktoru som robil softver. Ide o zimny stadion, kde predavaju vstupenky, co su vlastne len blocky z fiskalnej tlaciarne. Aby sa im to lahko predavalo, vytvoril som im aplikaciu a zakupil pre nich dva tablety, na ktorych bezi. Pritom ale rozhodujucim faktorom nebol operacny system, ale len cena. Proste, tablet za 100 eur s nicim inym ako androidom clovek nezozenie. Na druhu stranu, ten tablet prakticky nie je vyuzitelny na nic ine. Surfovat sa na nom neda, ak clovek netrpi nejakou zakernou formou narkolepsie, pracovat normalne uz toboz nie. Ale na jednoduchu vlastnu jednoucelovu aplikaciu je fajn.

      V inej firme sme riesili problem, ze fiskalne pokladne maju sice displej, ale ukazu na nom sumu, az ked sa da vytlacit blocek. Potrebovali sme preto sumu zobrazit kupujucim este skor, ako sa rozhodnu, ci chcu platit hotovostou, alebo inak. Zvazovali sme tiez tablet, ale ten bol prilis velky. Tentokrat sme vybrali zariadenie od apple, konkretne iPod touch, ktory mal dostatocne male rozmery a cenovo vychadzal najlepsie. Takze som vytvoril softver pre neho. Opat vsak nebol rozhodujuci faktor operacny system.

      A co som tym vsetkym chcel povedat? Ze cisla o pocte predajov su sice pekne, ale nic nehovoriace o kvalite alebo oblubenosti daneho operacneho systemu. Pre firmy, ktore dane produkty predavaju, bude asi ovela zaujimavejsim cislom cisty zisk zo vsetkych predanych kusov. Lebo ak niekto vyrobi vyrobok, na ktorom ziska 1 dolar a niekto vyrobi vyrobok so ziskom 1000 dolarov, tak stale by som bol radsej na mieste druhej firmy s jednym predanym kusom, ako na mieste prvej s 500 predanymi kusmi. A pre mna, ako vyrobcu aplikacii, je potom ovela zaujimavejsie cislo napriklad obrat na prislusnom markete. Pre tvorcov stranok je ovela zaujimavejsie cislo podiel surfujucich z jednotlivych operacnych systemov. A tak dalej. Vlastne, ked tak rozmyslam, tak ani neviem, pre ktoru sucast celeho retazca je dolezity pocet predanych kusov. Mozno pre servisy?
      Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity
      • Re: nezaujimave cisla 22.01.2012 | 02:40
        Avatar Dare_devil Debian, OpenSuse  Používateľ
        Pocty predajnosti mi pridu jedine ako vhodny prostriedok pre flamewars a pre ludi, ktori ostatnych nazyvaju 'iFags' a pod.. Mam kamosa, ktory si kupil prvy Iphone, ktory bol u nas na trhu a doteraz ho denno denne pouziva. Zaoberat sa niektorymi banalitami ako je tato mi pride uplne primitivne, su tu ovela vacsie problemy, ako len 'pocty predanych apple fags a android fags'.

        PS: Velmi dobre napisane
        There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people