Prekvapenie v licencií Microsoft Vista EULA

05.11.2006 | 21:34 | Tomáš Srnka | Novinky

Scott Granneman sa podrobne pozrel na Microsoft Vista EULA a zistil, že niektoré jej posáže sú ve?mi zaujímavé. Napríklad Microsoft môže zasahova? do uverejnovania benchmarkov .NET produktov. ?alej Vám Microsoft ur?uje, ?o môžete po?úva? a ?o nie na základe Microsoft DRM.

    • Sledovanie. 06.11.2006 | 09:29
      workyb   Návštevník
      Nechu rovno pripojit tlakomer na sietovu. Nech vidia ako mi vstupa krvny tlak ked sedim za Windowsom. A urcite sa mi meni odpor tela a to do Giga Ohmov. Som zvedavy co este mozu cenzurovat ties svine. Stimy benchmarkamy je to jasne lebo Microsit WinPic nepodava ziaden vykon a oni len klamu a snazia sa presvedcit ze su naj a pritom robia kvalitne kody ako bezdomovcovy prdnikanie na burze.
      • Re: Sledovanie. 06.11.2006 | 19:47
        -   Návštevník
        uz som zvedavy kedy daju pri kupe window$ ludom specialne nesnimatelne obojky bez ktorych sa nebude dat ani zapnut pocitac. ak by nositel takeho obojku chcel pouzit iny operacny system tak by obojok sposobil pretazenie elektrickej siete v okruhu 100 kilometrov (aby vsetci ludia vedeli ze _iba_ ich produkty funguju bezchybne) a hned by im hlasil ze pouzivatel porusuje zakladne pravo ich firmy vydierat a spehovat ludi. keby ludia vedeli co sa nachadza v slavnych eula (end user licence agreement = po slovensky parodia na licenciu) tak niektori by si dvakrat rozmysleli ci si ich operacny system nainstaluju. tu uz nejde o to ci mam rad alebo nemam rad nejaky operacny system. tu uz ide o elementarne slobody ludi a ich pravo na sukromie! drm - digital restrictions management - sprava digitalnych _obmedzeni_ -> ake pravo ma nejaka firma na to aby mi davala obmedzenia co si mozem prezerat na svojokm pocitaci. keby microsoft robila taketo veci v koncom 90tych rokov tak by sa windows pravdepodobne nikdy nestal najrozsirenejsim operacnym systemom. vyzera to tak, ze o 10 rokov micro$oft bude mat vylucne pravo za vynajdenie a pouzivanie kolesa a ziarovky :-(