Sietovanie viacprvkovych objektov v Salome Meca.

12.12.2013 | 14:00 | Chatpallov Blog | chatpall

Píšem si sem len taký krátky zápisok, aby som nezabudol ako som urobil sieťovanie viacprvkového objektu v Salome Meca. Tým, že to píšem sem, tak sa s tým podelím aj so všetkými ktorým by to mohlo pomôcť.

Krok 1. Tvorba geometrických modelov objektu. Krok 2. Partitioning objektu - Operations -> Partition (výber všetkých gemotrerických modelov, ktoré majú byť súčasťou objektu) Krok 3. Tvorba objemových skupín na geometrii. Každý prvok konečného objektu MUSÍ mať na geometrickom modeli zadanú objemovú skupinu (volume group). Krok 4. Tvorba siete - klasicky, vyberie sa algoritmus na objekte, výpočet. Nutná je tvorba sieťových skupín (mesh groups), vyberá sa Direct geometry selection (podľa toho aký fyzickú časť modelu potrebujeme - bod, čiara, plocha, objem). KONIEC. Ak chcem dostať model do Elmeru, tak cez ElmerGrid konverzia unv 2 elmer siete. (ElmerGrid 8 2, dobré je robiť prevod cez -autoclean parameter)

    • RE: Sietovanie viacprvkovych objektov v Salome Meca. 12.12.2013 | 14:51
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

      Čo to vlastne robíš? :)

      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • RE: Sietovanie viacprvkovych objektov v Salome Meca. 12.12.2013 | 15:34
        Avatar chatpall   Používateľ

        Snažím sa ako tak pochopiť Elmer :) učím sa riešiť jednoduché úlohy (fem Metoda) v otvorených programoch.

        NERUSTE TENTO UCET!!!
        • RE: Sietovanie viacprvkovych objektov v Salome Meca. 12.12.2013 | 15:35
          Avatar chatpall   Používateľ

          Tu sa snažím ako tak opísať tvorbu modelu zloženého z dvoch prvkov ktoré majú spoločne plochy.

          NERUSTE TENTO UCET!!!
          • RE: Sietovanie viacprvkovych objektov v Salome Meca. 12.12.2013 | 15:48
            Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

            Až to nieje supertajný projekt ako to chceš využiť v praxi?

            Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
            • RE: Sietovanie viacprvkovych objektov v Salome Meca. 12.12.2013 | 16:23
              Avatar chatpall   Používateľ

              Normalne v robote, mechanicke vlastnosti, prestupy tepla, vypocty kapacit, fazove premeny :) A plus supertajny projekt :)

              NERUSTE TENTO UCET!!!
            • RE: Sietovanie viacprvkovych objektov v Salome Meca. 12.12.2013 | 18:57
              Avatar chatpall   Používateľ

              Nebolo vela casu pisat, ale teraz uz je, tak sa rozpisem. Na skole sme mali nejaky ten semester simulacii - lepsie povedane, ucili sme aspon ako tak pochopit ako uzivatelsky obsluzit FEM baliky ako su Ansys alebo Deform. Zaujalo ma ci existuju aj otvorene alternativy - nieco som spomenul v mojom clanku pred par mesiacmi. V otvorenych som sa "hlbsie" dostal iba do OOF2 co je ale fakt speci ficurka na simulovanie mikrostruktur. Hlbsie myslim ako uzivatel, nie ako specialista na soft a na jeho vystup. V programe som ako tak nasimuloval spravanie sa raftov v niklovych superzliatinach pri statickom zaťažovaní, co je vlasne sledovanie ako vznikaju napatia a deformacie v natahovanej dvojfazovej strukture. Vstupom boli nejake tie mikrostruktury zo SEMka a nejake tie udaje ziskane z mechanickej skusky. Cele mi to trvalo dat dokopy cca rok. Vystup bol vsak plus minus 15% od reality, co nie je zle, ale ani dobre. Vysledky lezia na najakom HDD, cakaju kym sa "doucim" niektore nalezitosti a poupravujem "boundary conditions". Spominam to len aby si videl co ja rozumiem pod pojmom prax. :) Kedze zivit ma musia aplikacne veci v ramci strojarskych technologii, tak na toto nemam casu a s prichodom deti este menej. Fascinuju vsak moznosti softov ako je Salome Meca a Elmer. Ludia dokazu na nich odsimulovat veci o akym sa mne ani nesniva. Systemove zalezitosti od geologie cez strojarinu po biologiu. Nanestastie niesu blbuvzdorne a bez "komercneho" alebo rydzo akademickeho pristupu (myslim financovanie ludi co vedia co robia) to vyzaduje znacne vela casu - ci je to prenos problematiky do softu a aj samotne nastavenie softu na to aby vypadol rozumny vysledok. Mozno je to aj tym ze moj background co sa tyka softu je iba slabucky. Scriptovanie pre SM alebo Elmer je niekedy nad moje chapanie a SM ma vascinu dokumentacie vo francuztine :)

              NERUSTE TENTO UCET!!!
              • RE: Sietovanie viacprvkovych objektov v Salome Meca. 12.12.2013 | 23:20
                Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

                Technika ma vždy fascinuje, toto je mimo môj obor, ale dík za vyčerpávajúcu odpoveď.

                Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org