SUSE 10.3 a intel 945G
mám problém na konfiguraci:
SUSE 10.3, CPU Intel Core2, 64bit, grafika Intel(R) 82945G Express Chipset Family
po instalaci se mi posune obraz o cca 50 bodů vpravo a nelze ho žádným způsobem upravit aby se zobrazoval korektně
ve vistách ve virtualPC to funguje v pohode
jiny linux, konkretne PCLinuxOS ....... pracuje taky v poho
problem je v tom, že bych rád používal suse :D
na LCD mi "lítá" varování, že je obraz mimo rozsah
věřím, že mi (laikovi) někdo pomůže
předem děkuji
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Staršie grafické čipy od firmy Intel sú podporované dvoma ovládačmi ("i810" a "intel"). Intelovský ovládač je v openSUSE 10.3 inštalovaný prednostne, pretože poskytuje nové funkcie, a to natívne nastavenie módu (už žiaden mód typu VESA BIOS) a podpora RANDR 1.2.
Ak vykonáte aktualizáciu staršej verzie openSUSE na 10.3, ovládač i810 nebude zmenený za nový intelovský ovládač. Použite príkaz "sax2 -r", aby ste zmenili ovládač grafickej karty na intelovský.
Nový ovládač od Intelu nie je tak stabilný ako ovládač i810; príkazom "sax2 -r -m 0=i810" zmeníte ovládač pre grafickú kartu späť na ovládač i810. Tento krok odporúčame, ak ste narazili s novým ovládačom na problémy, ktoré ste s i810 nemali. V takom prípade vás prosíme, aby ste nahlásili chybu na intelovský ovládač na stránkach Bugzilly.
Takze aky ovladac pouziva tvoja 10.3ka? Ak novy, bolo by dobre to nahlasit do Bugzilly a skus tam nahodit stary ovladac.