microsoft student volaco
v spravach bezalo daco o akomsi projekte microsoftu pre studentov... o co vlastne ide? a bude mozne pouzivat nejake tie ich sluzby aj pod inym systemom ako windows?
osobne o tom nic neviem, ale tak rad by som vedel (a nie som sam). vela veci, ako napriklad vlastny blog, toho moc neriesia - pretoze su tieto sluzby zadarmo na beznych strankach (sme, atlas atd)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
http://pocitace.sme.sk/c/3590291/Microsoft-spusta-na-univerzitach-projekt-za-5-miliard.html
normalne by som im rad nieco nepekne povedal...
videl som nejake forum zahranicne o microsofte, a bol tam taky divny prispevok...
nejaky chlapik, nepametam si nick ale mal tam avatar vlajku indie (logicky je mozne ze bol odtial) napisal anglicky prispevok, nieco v tomto zmysle (ak si to dobre pametam a ak som to dobry prelozil):
Dobry den, pouzivam Windows 2000 a chcel by som prejst na Windows XP. Nie som ale ucitel ani student a tak je licencia pre mna velmi draha a nemam si ju tu ani velmi kde nakupit musel by som ist do vzdialeneho mesta.
Niekto mu odpisal, nieco typu "mozes pouzit ubuntu 7.04 feisty fawn je to free softver a mozes to mat namiesto windows"
prisiel som sa tam pozriet dalsi den, a tato spravicka tam stale bola.
prisiel som sa pozriet potom este dalsi den, a uz som ju hladal marne...
ano je to logicke, nech sa na fore nehovori o nejakych alternativach... myslim, ze vyvojari napr photoshopu by neboli nadseny, keby na ich fore bola "reklama" na gimp...
inak ak by bola reklama na gimp u fetosopov, tak by to sposobilo uskrn. fotosop alebo corel si kupi profesional ktory vyuzije jeho potencial ktory pozna, clovek ktory nan nema ho nedokaze zaplatit a tym padom ho z ajvecsiou pravdepodobnostou ukradne a vtedy je dobre ak radsej vyuzije nieco ine. ak produkt nie je rentabilny a tak nema vyznam zan platit a je vhodne pozriet sa na nieco s pozadovanym pomerom cena-vykon a v prijatelnej cene. rozdiel vo vykone ps-gimp poznam ale ani ja ho nevyuzijem a tak skutocne aj ja pouzivam gimp.
vysledok? povedal, ze gimp je horsi a photoshop ma par dobrych veci ktore gimp vobec nema. Teda nic nove. Ale potesilo ma, ked povedal, ze sa da lepsie stiahnut. taky gimp sa stiahne a nainstaluje (vo windows) za chvilku. a photoshop? najskor nejake tie serialiky pozhanat...
ale môj názor mu nehovor, dosť ho tým vytočíš i keď si zaslúži viac. a ty budeš od neho asi potrebovať nejaké obrážteky do tvojej gigovej grafickej témy. takže mu daj vzor a nech predvedie ten rozdiel medzi gimpom a fetošopou, ak to zvládne tak kreatívci v reklamkách majú výborné platy a pred ním stojí svetlá budúcnosť.
vysledky pre studentlive.sk (IIS/6.0)
pre porovnanie linuxos,sk
uganda.com
pokec.sk
tak sa pytam "co udelali souruzi z microsoftu spatne ?"
root.cz
Adresa:greenie.sk
23:51:24 355.58 KB/s
23:51:29 367.37 KB/s
23:51:31 469.79 KB/s
23:51:34 355.72 KB/s
dvh@ubuntu710:~/studentlive$ ./test.sh
Adresa:ubuntu.kayle.sk
23:51:47
23:51:50 382.30 KB/s
23:51:51 237.78 KB/s
23:51:52 397.80 KB/s
23:51:53 949.44 KB/s
23:51:54 707.40 KB/s
23:51:55 396.91 KB/s
23:51:56 700.48 KB/s
Hadam to aj bude rovnake fiasko.
Toto je vrcholný amaterizmus od P. Kusého - správcu AIS na FCHPT STU.
O nefunkčných nadbytočných položkách, niektorých písaných po česky ani nehovoriac.
Čo sa týka iniciatívy Microsoftu, ide o to, že sa snažia chopiť šance ak informačné systémy poriadne nefungujú, pretože ich spravujú čuráci typu P. Kusého. A chopia sa jej sebe vlastným spôsobom - priblblou aplikáciou detinského vzhľadu bežiacou samozrejme pod jediným OS. Informačný systém je skutočne vec, ktorá nieje závislá na ovládačoch, kľudne môže fungovať cez webový prehliadač akéhokoľvek typu, tak prečo to obmedzovať na nejakú win aplikáciu.
P.S. Informačné techmológie sú na Slovenských vysokých školách, hoci aj technických stále zanedbané. Napríklad vedenie kúpilo 8 nových terminálov do vestibulu FCHPT (nepodarilo sa mi zistiť koľko to stálo), doniesli to tam asi vo februári a doteraz sú spojazdnené dva !!!!! Ostatné (6) strácajú záruku bez používania. Lebo sieť spravujú kokoti typu P. Kusého. Ďalšia vec je, že študenti nižších ročníkov (našťastie sa ma to už netýka) nemajú prístup na sťahovanie dokumentov na pamäťové médiá. O tom sa verejne nehovorí, ale každý to tu vie. Sú tam USB porty, ale nie sú primountovateľné. Jediná možnosť pre napríklad prvákov je fotenie obrazovky.
U nás na stavebke to fičí celkom fajn, aj drvivá väčšina terminálov funguje ;)
skor by som to nazval hanbou ze to najnepotrebnejsie co kedy microsoft vyrobil ponuka studentom a ma tu drzost nazvat to investiciou do vzdelavania na slovensku....
jedinym doteraz dobrym tahom sa da nazvat MSDNAA aspon my ho tu mame... inac nic moc... hadam sa este posnazia
Google poskytuje zadrama viac ako 5GB schranky.
A urcite radsej schranku og Goooglu ako od Macroshitu
Pokiaľ budeš mať aktivovaný účet, studentLIVE ponúka možnosť downloadu a následnej inštalácie viacerých Microsoft produktov zadarmo, aj na domáce nekomerčné použitie. Po spustení systému bude download dostupný v dvoch verziách Global Student Download pre všetkých študentov obsahujúci
Windows Server Expression Studio,
Visual Studio 2008 Visual Studio 2005 SQL Server
Pre študentov technických študijných odborov bude po dohode s fakultou k dispozícii program MSDN AA, obsahujúci väčšinu produktov spoločnosti Microsoft s rovnakými licenčnými podmienkami. Program naviac obsahuje množstvo študijnej literatúry a technických materiálov. Obsahuje aj produkty
Windows Vista, Windows Server ako aj mnoho ďalších