ze by nova vec ?
adresa : www.linuxguru.sk
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Win32.Linux/Simile predstavuje medzi platformový počítačový vírus schopný prostredníctvom integrovaných a zdieľaných výkonných rutín vykonávať infekciu spustiteľných ELF súborov (... štandardný UNIXový formát) v prostredí OS Linux a spustiteľných PE EXE súborov v prostredí OS MS Windows 9x-XP. Pokiaľ ide o platformu Linux, vírus dokáže plnohodnotne fungovať na všetkých najpoužívanejších linuxovských kompiláciách. Podľa pôvodného zámeru autora sa jeho dielko malo volať po vypustení do sve
http://www.virusy.sk/clanok.ltc?ID=215
http://www.e-ghost.deusto.es/docs/articulo.virus.html
Btw: Mam rad kokotkov ktory si myslia ze ked maju linux tak mozu kokot dostat.
mozno ta sklamem, ale naozaj si myslim ze mozem "kokot dostat"
preskumal som materialy ktore si mi poskytol, a nezmenil som svoj nazor
>But Linux users are particularly vulnerable because many do
>things like play games over the Internet, Kuo said. And, when
>they do, they often get careless and play in Linux's
>administrative mode, called "root."
nie, nehravam hry pod rootom, takze prvy odkaz je mierne odveci. je to FUD antivirusovej firmy
> Win32.Linux/Simile
> Tento vírus sa tak ako všetky jemu podobné exempláre rozširuje prostredníctvom spustiteľných súborov
nestahujem ziadne binarky z pochybnych stranok. programy instalujem cez spravcu balikov. ku vsetkym repozitarom pouzivam verejne kluce teda autor virusu by musel kompromitovat dane repozitare.
neviem po spanielsky takze nedokazem posudit posledny link ale urcite to bude zase nieco v tom zmysle ze "bla bla bla, virus pripoji svoju kopiu k programu v systeme"
bohuzial na toto by potreboval prava roota a uz som spomenul ze pod rootom bezne nepracujem
btw: som zvedavy co k tomu povie wlasaty, raz spomenul ze kupi funkcny linuxovy virus do zbierky :)
Hi,
I am an Albanian virus but because of poor technology in my country unfortunately I am not able to do harm your computer. Please be so kind to delete one of your important files yourself and then forward me to other users. Many thanks for your cooperation! Best regards,
Albanian virus.
A to už vypovedá o všeličom. Predstavme si jeho nasadenie v praxi. človek dostane poštu, uloží prílohu na disk, omylom zmení príznak súbru na executable a omylom ho spustí. Niečo podobné bolo v dávnych dobách ako Happy New Year len to vyžaduje o jeden manuálny krok viac. Kto vtedy poznal MSVB/MSVC, ten sa išiel rozpučiť od smiechu.
I keď ok, je tam zopár zaujímavých tém, ale chýba tomu ešte veľa.
Ale, nedovolil by som si ju prirovnávať s linuxos.sk
farbickovanie v terminali, hrajkanie sa s bashom, "navod" ako sa stat hackerom (na pohlad ma zaujala perla "- Ak sa hram, venujem sa tvorivym, strategickym, tahovym a RPG hram viac ako akcnym a simulatorom?", LOL, nie ze by som sa chcel oznacit za hackera, ale z tohto zoznamu na mna sedia najviac akcne, potom strategie (ale dlhe roky nic) a zbytok velka nula, niektore typy dokonca uplne neznasam), kvantove clanky nehodnotim, nezaujima ma to rovnako dnes ako aj pred 5 rokmi v chipe, malinkaty clanocek o mod_rewrite (kde ani nie je napisane ako obmedzit rekurziu a spomenut, ze obcas to byva riadna cierna magia ked sa pokusame o nieco zlozitejsie) ktory by stacilo nahradit jednou okomentovanou ukazkou, len to lekvarove zdrbavanie je zase na urovni... ale aby bolo jasne, nemam nic proti tym clankom, som za ne rad
toto je taky relax citanie
nikdy som toto nechapal... ved vravim....
Okrem blbých slov a nadávok iba kritizuje ale nič konštruktívne tam nerieši.
Zbytočne na ten server chodiť.
Žabka, tebe radím, aby si radšej študoval manuály a nestrácal čas takými hovadinami ako ten server.
a navyse je vsade zafajcene, fuj
Nie obsahom, ale gramatikou. Toľko chýb pokope som ešte teda nevidel.