instalaciu som postupoval podla navodu
make -f Makefile.cvs
./configure
cd kopete_skype
make
sudo make install
problem nastal niekde v kompilacii
po zadani prikazu make, zacne kompilovat a sekne niekde tuto:
make[2]: Entering directory `/home/pali/Installs/Skype-kopete/kdeextragear-addons-641687/kopete_skype/src' /bin/bash ../../libtool --silent --tag=CXX --mode=link g++ -Wno-long-long -Wundef -ansi -D_XOPEN_SOURCE=500 -D_BSD_SOURCE -Wcast-align -Wchar-subscripts -Wall -W -Wpointer-arith -O2 -Wformat-security -Wmissing-format-attribute -Wno-non-virtual-dtor -fno-exceptions -fno-check-new -fno-common -DQT_CLEAN_NAMESPACE -DQT_NO_ASCII_CAST -DQT_NO_STL -DQT_NO_COMPAT -DQT_NO_TRANSLATION -o kopete_skype.la -rpath /usr/lib/kde3 -module -avoid-version -module -no-undefined -Wl,--no-undefined -Wl,--allow-shlib-undefined -R /usr/lib -R /usr/lib -R /usr/share/qt3/lib -L/usr/lib -ldbus-1 -ldbus-1 skypeprotocol.lo skypeeditaccount.lo skypeaccount.lo skypecontact.lo skypeaddcontact.lo skypechatsession.lo skypecalldialog.lo skypeconference.lo skypedetails.lo libskype/libskype.la ui/libkopeteskypeui.la .libs/skypeprotocol.o: In function `__static_initialization_and_destruction_0(int, int)': skypeprotocol.cpp:(.text+0x4e): undefined reference to `QMetaObjectCleanUp::QMetaObjectCleanUp(char const*, QMetaObject* (*)())' .libs/skypeprotocol.o: In function `SkypeProtocol::qt_property(int, int, QVariant*)': skypeprotocol.cpp:(.text+0x95): undefined reference to `Kopete::Protocol::qt_property(int, int, QVariant*)' .libs/skypeprotocol.o: In function `SkypeProtocol::qt_emit(int, QUObject*)': skypeprotocol.cpp:(.text+0xb5): undefined reference to `Kopete::Protocol::qt_emit(int, QUObject*)' .libs/skypeprotocol.o: In function `SkypeProtocol::staticMetaObject()': skypeprotocol.cpp:(.text+0xf1): undefined reference to `Kopete::Protocol::staticMetaObject()' skypeprotocol.cpp:(.text+0x144): undefined reference to `QMetaObject::new_metaobject(char const*, QMetaObject*, QMetaData const*, int, QMetaData const*, int, QMetaProperty const*, int, QMetaEnum const*, int, QClassInfo const*, int)' skypeprotocol.cpp:(.text+0x156): undefined reference to `QMetaObjectCleanUp::setMetaObject(QMetaObject*&)' .libs/skypeprotocol.o: In function `init_kopete_skype': skypeprotocol.cpp:(.text+0x18c): undefined reference to `KLibFactory::KLibFactory(QObject*, char const*)' skypeprotocol.cpp:(.text+0x1af): undefined reference to `QCString::QCString(char const*)' ... ui/.libs/libkopeteskypeui.a(skypedetailsbase.o):(.data.rel.ro._ZTV16SkypeDetailsBase[vtable for SkypeDetailsBase]+0x408): undefined reference to `QPaintDevice::fontInf(QFont*, int) const' ui/.libs/libkopeteskypeui.a(skypedetailsbase.o):(.data.rel.ro._ZTI16SkypeDetailsBase[typeinfo for SkypeDetailsBase]+0x10): undefined reference to `typeinfo for QDialog' ui/.libs/libkopeteskypeui.a(skypedetailsbase.o):(.data.rel.ro+0x8): undefined reference to `static_QUType_int' collect2: ld returned 1 exit status make[2]: *** [kopete_skype.la] Chyba 1 make[2]: Leaving directory `/home/pali/Installs/Skype-kopete/kdeextragear-addons-641687/kopete_skype/src' make[1]: *** [all-recursive] Chyba 1 make[1]: Leaving directory `/home/pali/Installs/Skype-kopete/kdeextragear-addons-641687/kopete_skype/src' make: *** [all-recursive] Chyba 1 pali@Pali:~/Installs/Skype-kopete/kdeextragear-addons-641687/kopete_skype$Co s tym? tato chyba je niekolko tisic riadkova.
Tak som nasiel v subore makefile, kde to asi sekne. nasiel som to a zakomentoval (riadok 498 v kopete_skype/src/makefile od $(kopete_skype_la_OBJECTS))
takto som preskocil asi nejaku cast co sa kompiluje a potom uz ziadnu chybu nevypisalo.
dal som sudo make install --> nainstalovalo sa to
spustil som kopete a dal som pridat novy skype ucet. Po kliknuti na skype som dal pokracovat a vypisalo to chybu: Nepodarilo sa nacitat modul pre protokol skype.
chyba na konzole:
kdecore (KLibLoader): WARNING: KLibrary: /usr/lib/kde3/kopete_skype.so: undefined symbol: init_kopete_skype
kdecore (KLibLoader): WARNING: Knižnica kopete_skype neposkytuje funkciu init_kopete_skype.
bude tato chyba sposobena tym, ze som zakomentoval nieco v kompilacii?
Da sa tento skype plugin pre kopete nejak rozbehat?
Viete mi niekto pomoct ako rozbehat do kopete skype plugin?
Alebo nieje niekde na internete DEB balik pre 64 bit (hoci aj pre i386)?
malo by sa to nachadzat v baliku kdeextragear-addons
pokial nie, jednoduchsie bude asi pouzit oficialneho klienta. potreboval by si ho aj tak
da sa nejak rozbehat?
nema ho niekto este nakompilovany?
Viac informacii a postup instalacie je na:
http://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=90946#c55
Ak mate niekto nove napady co dorobit, napiste mi.
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=90946