ubuntu + acer aspire 5520g
Potreboval by som rozbehat wifi na tomto nb. Navody su len po anglicky co nie je moja parketa:(.
Dalej zvuk a scroolovanie na touchpade.
Neviem ake informacie vam mam momentalne poskytnut tak sa pytajte a neoborujte sa na mna:).
A poprosim vysvetlovat po lopate:D
Inak ked uz nic ine mohli by ste mi poradit nejake distro ktore by na tomto nb fungovalo bez problemov???
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
ale vsetko sa da rozbehat :)
v prvom rade treba zistit co mas vnutri za komponenty. to ti vypise prikaz lspci -v ta wifina predpokladam ze je tam broadcom a ta sa rozbehava cez ndiswrapper - ten za pomoci windowsoveho driveru na tuto kartu ju spojazdni pod linuxom (konkretne z toho driveru potrebuje INI file)
ale myslim z *ubuntu po nainstalovani ponukne sam (dole v rohu) instalaciu tohoto ndiswraperu ak tma najde broadcom
No a zvuk nejde vobec.
1, madwifi + patch (stiahnut a skompilovat - v Ubuntu sa mi to podarilo), ale kedze pouzivam WPA, chcelo to este zaguglit co-to o konfiguracii
2, ndiswrapper - mne nesiel, ale nasiel som, ze to s urcitymi verziami windows driverov ide...
3, pockat na linux kernel 2.6.26 resp. 2.6.25 kde je novy ath5 modul (Ubuntu ma aktualne 2.6.24),
ale pre tento cip mi ani ath5 nesiel... snad sa to v blizkej dobe vyriesi.
Co sa tyka zvuku a touch-padu, nemal som problem....
lspci
). So scrolovaním ti neporadím. Ale viem, že sa dajú nastavovať scrolovacie zóny (v/etc/X11/xorg.conf
). A čo je zo zvukom?stop znamena zastav, run spusti, copy kopiruj, extract vypakuj, according podla. viac sloviciek tam nie je potrebnych vediet, ak na nejake narazis skus www.slovnik.sk
Otvoris si ako root v editore
/etc/modprobe.d/alsa-base
a na koniec vlozis riadokoptions snd-hda-intel model=MODEL
kde zaMODEL
das znacku svojho NB (acer, asus, lenovo...). No lenze mne pod asus nefungovalo (hoc mam asus) ale funguje mi ked tam mam napisanelenovo
. Takze za pokus to stoji mne to funguje.